برخلاف دستوررییس حمهور جیره‌بندی آب در چندین کلانشهر کلید خورد

معاون هماهنگی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب گفت: خطر جیره بندی آب در ۱۲ کلانشهر کشور وجود دارد و در تعدادی از آنها جیره بندی آغاز شده است.   به گزارش اعتدال پرس به نقل از مهر، جیره بندی آب در چندین کلانشهر در حالی کلید خورد که پیش از این، رئیس جمهور […]

image_pdfimage_print

معاون هماهنگی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب گفت: خطر جیره بندی آب در ۱۲ کلانشهر کشور وجود دارد و در تعدادی از آنها جیره بندی آغاز شده است.

 

به گزارش اعتدال پرس به نقل از مهر، جیره بندی آب در چندین کلانشهر در حالی کلید خورد که پیش از این، رئیس جمهور خواستار اتخاذ تمهیدات لازم برای جلوگیری از جیره بندی آب در کشور شده بود.

معاون هماهنگی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب ایران  روز چهارشنبه در حاشیه معارفه مدیرعامل آبفای روستایی استان اردبیل در جمع خبرنگاران گفت: خطر جیره بندی آب در ۱۲ کلانشهر کشور وجود دارد و در تعدادی از آنها جیره بندی شروع شده است.

شاهین پاک روح گفت: این اقدام به دنبال بروز مشکل خشکسالی ، کاهش بارندگی ها و بحران کم آبی در کشور انجام می گیرد.

او ، برخی از این شهرها را با اولویت تهران، کرج، همدان، اهواز، مشهد و اصفهان ذکر کرد: از روزهای گذشته جیره بندی آب در برخی از این کلانشهرها (به عنوان مثال کرج) شروع شده است.

پاک روح با بیان اینکه کشور با بحران کم آبی روبروست، گفت: اگر مردم مدیریت مصرف نکرده و دستکم ۱۰ درصد در مصرف آب شرب صرفه جویی نکنند با تشدید گرما بر دامنه مشکلات افزوده خواهد شد.

او گفت: در ۳۰ سال گذشته کاهش بارندگی ها در کشور بی سابقه بوده به طوری که سال به سال بر این محدودیت ها افزوده شده و امسال با مشکل جدی خشکسالی و کاهش شدید بارندگی مواجه هستیم.

پاک روح، تنها راه رهایی از این وضعیت را اجرای پروژه های کوتاه مدت و میان مدت از سوی دولت و همچنین مدیریت مصرف توسط مردم دانست و گفت: برای گذر از بحران آب چاره ای جز اجرای طرح ها و همراهی مردم در مدیریت مصرف آب نداریم.

او با اشاره به وضعیت بحران کم آبی در روستاها نیز گفت: بحران کم آبی روستاها شدید تر از شهرها است و علت آن هم خشک شدن منابع آب زیر زمینی و آب های جاری می باشد و برای جبران آن امسال آبرسانی سیار و تکمیل هزاران مجتمع آبرسانی نیمه تمام را در دستور کار قرار داده ایم.

معاون هماهنگی و پشتیبانی آبفا افزود: برای حل مشکل آب شرب روستاها بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال منابع نیاز داریم در حالی که بعنوان نمونه در سال گذشته از ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار آبفای روستایی استان اردبیل تنها ۸۰ میلیارد ریال تخصیص یافته است.

او با اشاره به اقدام انجام شده برای گذار بحران کم آبی در روستاها از تجهیز تمام ظرفیت های آبرسانی سیار به مناطق روستایی خبر داد و گفت: در همه استان ها شرکت های آب و فاضلاب و بخش خصوصی تانکر های آبرسانی خود را فعال و آماده کرده اند تا در صورت بروز مشکل از شرایط بحرانی عبور کنیم.

این در حالی است که پیش از این، مشاور وزیر نیرو با اعلام تدوین گزارش تامین آب در ۱۲ کلانشهر کشور و ارائه آن به رئیس جمهور و اینکه وی دستور داده تا کمبود و جیره بندی آب اتفاق نیفتد، گفته بود: ۵۱۷ شهر دارای تنش آبی است.

حمیدرضا جانباز گفته بود: ۵۱۷ شهر کشور هم اکنون مشکل تنش آبی دارند و میزان تامین و توزیع آب در این شهرها برابر است که اگر مشکلی در زمینه تامین آب به‌ وجود آید، دچار کمبود آب می‌شوند.

مشاور وزیر نیرو در عین حال تاکید کرده بود که مشکلی از نظر کمبود آب نداریم و جیره‌ بندی برنامه‌ ریزی‌ شده‌ ای برای هیچ‌ یک از شهرهای کشور نخواهیم داشت.

جانباز ادامه داده بود: برنامه‌ های وزارت نیرو برای تامین آب ۱۲ کلانشهر تدوین و در قالب برنامه منسجمی به رئیس جمهوری منعکس شده است.

او گفته بود: دستور مثبت رئیس‌ جمهوری را گرفته‌ایم و برنامه‌ ریزی ما برای این شهرها و تمام مناطق شهری این است که کمبود و جیره‌ بندی آب نداشته باشیم.

جانباز از جمله این شهرها به تهران، اراک، مشهد، اصفهان، قم، تبریز، قزوین، کرمان و اهواز اشاره و گفته بود: مشکلی از نظر کمبود آب نداریم و جیره‌ بندی برنامه‌ ریزی‌شده‌ ای برای هیچ‌ یک از شهرهای کشور نخواهیم داشت.

این مقام مسئول در وزارت نیرو گفته بود: خط قرمز وزارت نیرو امسال جیره‌ بندی نکردن آب در شهرهای کشور است. جانباز اظهار داشت: برای حدود ۶ هزار روستای کشور هم با تانکر آبرسانی می‌شود که آبرسانی به این روستاها را در قالب طرح منسجم اجرای شبکه‌های مجتمع‌ های آبرسانی روستایی در دستور کار داریم.

مشاور وزیر نیرو گفته بود: در این چارچوب، برنامه‌ ای را به دولت تقدیم می‌کنیم که در مدت ۳ سال آینده اگر وجوه آن تامین شود، این مجتمع‌‎ ها زیر پوشش می رود و درصد جمعیت روستایی برخوردار از نعمت آب آشامیدنی از ۷۷ درصد کنونی به ۹۲ درصد در پایان برنامه پنجم می رسد.

در این آیین با تقدیر از پرویز عباسی مدیرعامل سابق و نوخواه سرپرست آبفای روستایی استان اردبیل ˈمحسن قنبری ˈ به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت معرفی شد.

انتهای خبر