سرنوشت فولاد آذربایجان در هاله‌ای از ابهام/ ادامه اعتصاب کارگران در اعتراض به شبه در واگذاری کارخانه

نحوه واگذاری فولاد آذربایجان به بخش خصوصی اعتراض کارگران این واحد صنعتی را به همراه داشته و نماینده مردم میانه در مجلس با بیان اینکه رئیس‌ خصوصی‌سازی از اجرای دستور وزیر سرباز می‌زند خواستار پاسخگویی وزرای اقتصاد و صنعت شد.  به گزارش اعتدال پرس به نقل از فارس، سال 79 بود که شرکت فولاد آذربایجان در […]

image_pdfimage_print

نحوه واگذاری فولاد آذربایجان به بخش خصوصی اعتراض کارگران این واحد صنعتی را به همراه داشته و نماینده مردم میانه در مجلس با بیان اینکه رئیس‌ خصوصی‌سازی از اجرای دستور وزیر سرباز می‌زند خواستار پاسخگویی وزرای اقتصاد و صنعت شد.

 به گزارش اعتدال پرس به نقل از فارس، سال 79 بود که شرکت فولاد آذربایجان در زمینی بالغ بر 46 هکتار در دو کیلومتری جنوب شرقی شهرستان میانه در مجاورت ایستگاه راه‌آهن با هدف تولید سالانه 550 هزار تن محصولات کیفی فولادی با حضور رئیس جمهور وقت افتتاح شد و بعد از کمتر از سه سال توانست با تولید 550 هزار و 567 تن به ظرفیت اسمی برسد.

تولید مقاطع سبک فولادی و میلگرد‌های ساختمانی و صنعتی از سایز 10 تا 32، ظرفیت اسمی تولید به میزان 550 هزار‌ تن در سال محصولات کیفی، مواد اولیه مصرفی کارخانه شامل شمش‌های فولادی به ابعاد 130×130 و 150×150 میلی‌متر مربع و به طول 12 متری، مشخصات شیمیایی مواد اولیه مصرفی فولادهای ساختمانی 50-ST ا، 44-ST ا، 37-ST و فولادهای کم‌ کربن، کربن متوسط، کم‌آلیاژی و … از مشخصات اولیه این مجموعه صنعتی عنوان شده است.

این مجموعه از تجهیزاتی نظیر میز شارژ اتوماتیک شمش به کوره، کوره پیش‌گرم گامی با ظرفیت 110 تن در ساعت، دستگاه پوسته‌زدا، 18 عدد استندهای نورد به صورتی که سرعت آنها قابل کنترل است، قیچی 3، 2، 1، 0 با سرعت قابل کنترل، سیستم عملیات حرارتی QTB، بستر خنک ‌کننده به طول 96 متر با توان حرکت گامی، سیستم قاب‌گیری محصول، قیچی پاندولی برای برش سرو و دو سیستم مجرای بسته‌بندی محصولات به صورت اتوماتیک بهره‌مند بود.

میزان اشتغال‌زایی کارخانه به صورت مستقیم 400 نفر و به صورت غیرمستقیم 4 هزار و 500 نفر است

گفته می‌شود؛ شرکت فولاد آذربایجان در بدو تاسیس زمینه اشتغال 400 نفر را به صورت مستقیم و 4 هزار و 500 نفر را به صورت غیرمستقیم فراهم آورده که بنا بر اظهار نظرات این میزان اشتغال‌زایی اکنون به 550 نفر افزایش یافته است.

اما این مجموعه صنعتی و تولیدی با توجه به مهم و استراتژیک بودن محصول تولیدی خود، این روزها حال و روز خوشی ندارد چرا که شاغلان در این مجموعه نگران آینده شغلی خود هستند چون می‌گویند کسی که به تازگی این واحد صنعتی را صاحب شده است قصد اخراجشان را دارد.

این کارگران همچنین به نحوه واگذاری شرکت فولاد آذربایجان از طریق مزایده اعتراض دارند این اعتراض‌ها از اوایل امسال آغاز شده و ادامه دارد البته اعتراض کارکنان شرکت فولاد آذربایجان پای خیلی از مسئولان استانی و کشوری را به منطقه کشانده است اما هیچ‌کدام از میهمانان نتوانستند کاری از پیش ببرند و مشکلات در این واحد صنعتی ادامه دارد.

نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی که عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز است در این رابطه با اعتراض به وزیر اقتصاد گفت: رئیس سازمان خصوصی‌سازی با وجود چند بار دستور وزیر اقتصاد در رابطه با تخلفات در واگذاری شرکت فولاد آذربایجان به این موضوع رسیدگی نکرده است.

علی مددی درباره ریشه مشکلات به وجود آمده برای این واحد تولیدی فولاد اظهار کرد: نحوه واگذاری شرکت فولاد آذربایجان یک شبه از فرابورس به مزایده تبدیل شد و در تاریخ 24 اسفندماه سال گذشته مشخص نیست با چه قانون و استدالی شرکتی که قرار بود در بورس و یا فرا بورس ارائه شود مقرر شد که از طریق مزایده به بخش خصوصی واگذار شود و جالب اینکه تمام مراحل مزایده نیز در کمتر از یک ماه و با شتاب غیرمتعارف اجرا شد و در اردیبهشت‌ماه مزایده برگزار و برنده آن نیز مشخص می‌شود.

وی تاکید کرد: حتی در خود مزایده و نحوه برگزاری و انجام آن حرف و حدیث فراوانی وجود دارد چرا که از دو ارائه دهنده پیشنهاد یک نفر از پرداخت رقم پیشنهادی بعد از برنده شده خودداری کرد و با نفر دوم به عنوان تنها شرکت کننده در این مزایده برای پرداخت رقم مورد نیاز کلی راه می‌آیند تا موفق به پرداخت رقم اولیه پیشنهادی شود به طوری که برنده مزایده به جای 10 روز مهلت از 20 روز مهلت پرداخت برخوردار می‌شود.

مددی با برشمردن بیش از 10 تخلف صورت گرفته در رابطه با شرکت فولاد آذربایجان و غیرقانونی بودن نحوه واگذاری آن گفت:‌ مشخص نبودن اهلیت برنده مزایده، معلوم نبودن تکلیف 250 نفر از شرکت کنندگان در آزمون استخدامی از سه سال پیش، مشخص نبودن تکلیف 550 نفر شاغلان این واحد با 10 تا 12 سال سابقه کار، واقعی نبودن قیمت ارائه شده برای واگذاری شرکت فولاد آذربایجان و … از جمله این موارد هستند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به قیمت واگذاری آن را از بحث برانگیزترین موارد مزایده اعلام کرد و افزود: برای این مجموعه ابتدا قیمت پایه یک هزار و 500 میلیارد ریال تعیین می‌شود و با اعتراضات صورت گرفته رقم به سه هزار میلیارد ریال و دقیقاً دو برابر افزایش می‌یابد؛ در حالی که در خوشبینانه‌ترین حالت این واحد عظیم تولید فولاد نمی‌تواند کمتر از پنج هزار میلیارد ریال ارزش داشته باشد.

وی یادآور شد: شرکت فولاد آذربایجان به هیچ عنوان زیان‌ده نبوده و باعث رونق اقتصادی و ایجاد چند هزار فرصت شغلی در منطقه شده است به طوری که در حال حاضر طرح‌های توسعه‌ای این واحد تولیدی از جمله فاز احیاء با 85 درصد و فاز ذوب با 35 درصد پیشرفت در حال اجرا است.

اما با اوضاع پیش آمده و اعتصاب کارگران خواستیم از حال و هوای تولید این مجموعه نیز خبردار شویم و برای این منظور طی تماس‌هایی تلاش کردیم با مدیرعامل فعلی شرکت گفت‌وگویی داشته باشیم که وی حاضر به مصاحبه نشد و تنها در چند جمله کوتاه عنوان کرد که در جریان واگذاری و مزایده نیست.

علیپور در عین حال با اشاره به تشکیل هیئت مدیره برای انتخاب مدیرعامل جدید گفت: با توجه به اینکه اعضای هیئت مدیره جدید انتخاب نشده‌اند هیئت مدیره و مدیرعامل قبلی همچنان در سمت‌های خود باقی مانده‌اند.

وی درباره اوضاع خطوط تولیدات مجموعه تحت مدیریتش از ارائه اطلاعات خودداری کرد و آن را منوط به تأیید از سوی روابط عمومی دانست.

خاطرنشان می‌شود؛ با روند اشاره شده در تاریخ 16 اردیبهشت‌ماه در مزایده‌ای که سازمان خصوصی‌سازی برگزار کرد در بین دو شرکت متقاضی،‌ گروه مالی ملت توانست با پیشنهاد رقم 3 هزار و 840 میلیارد برنده فروش سهام شرکت فولاد آذربایجان و طرح فولاد میانه ‌شود.

براساس اطلاعیه‌ای که در آن مقطع سازمان خصوصی‌سازی منتشر کرد برنده مزایده، 100 درصد سهام شرکت فولاد آذربایجان و 65 درصد سهام طرح فولاد میانه را در اختیار می‌گیرد همچنین قرار شد در مدت 20 روز کاری 20 درصد از ارزش مزایده به صورت نقد و مابقی در اقساط پنجساله در وجه سازمان خصوصی‌سازی پرداخت شود.

همچنین در حال حاضر طرح فولاد میانه به عنوان یکی از پروژه‌های فولاد استانی محسوب می‌شود و برای تولید 800 هزار تا یک میلیون تن فولاد خام طرح‌ریزی شده به دلیل اینکه شرکت فولاد آذربایجان و طرح از زیرساخت‌های مشترکی برخوردارند سازمان خصوصی‌سازی بر این شد که سهام دو مجموعه به صورت یکجا عرضه شود.

از سوی دیگر طبق مصوبه مجلس مقرر شده 70درصد از مبالغ واگذاری سهام شرکت‌های زیرپوشش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در اختیار همین سازمان قرار گیرد تا صرف طرح‌های نیمه تمام شود.

به هر حال با مواردی که اشاره شد و اتفاقاتی که طی چند ماه گذشته در این واحد عظیم تولید افتاده است؛ امیدواریم به زودی شاهد رفع شبهات در واگذاری شرکت فولاد آذربایجان و پاسخگویی مسئولان و متولیان امر در این مورد بوده و به یاد داشته باشیم واحدی با بیش از 20 سال فعالیت تولید مطمئناً دارای مزیت‌های تاثیرگذاری در حوزه تولید، صنعت و اقتصاد کشور بوده که توانسته به خصوص در سال‌های اخیر به فعالیت خود ادامه داده و سرپا باشد و بارقه امید و زندگی برای کارگران به جهت اشتغالزایی باشد پس چرا باید این همه مزیت را در زیر چرخ‌های این اشتباه له کنیم.

 

انتهای خبر