ناگفته های جدید لاریجانی: ما نگفتیم برجام را تایید کردیم/ اجرای برجام مصوب شورای امنیت ملی و مورد تایید رهبری بود

رئیس مجلس شورای اسلامی طرح برجام را هماهنگ شده در کلان کشور دانست و گفت: من در رسیدگی به پرونده هسته ای دخالتی ندارم. این پرونده، پرونده رهبر معظم انقلاب است. به گزارش اعتدال پرس(اعتدال آذربایجان) به نقل از ایرنا، علی لاریجانی روز یکشنبه پس از سخنرانی در همایش امر به معروف و نهی از منکر […]

image_pdfimage_print

رئیس مجلس شورای اسلامی طرح برجام را هماهنگ شده در کلان کشور دانست و گفت: من در رسیدگی به پرونده هسته ای دخالتی ندارم. این پرونده، پرونده رهبر معظم انقلاب است.

لاریجانی

به گزارش اعتدال پرس(اعتدال آذربایجان) به نقل از ایرنا، علی لاریجانی روز یکشنبه پس از سخنرانی در همایش امر به معروف و نهی از منکر که در سالن برج میلاد برگزار شد، این مطلب را در پاسخ به اعتراض یکی از شرکت کنندگان در همایش امر به معروف و نهی از منکر درباره نحوه رسیدگی مجلس به طرح اجرای برجام بیان کرد.
وی افزود: این پرونده برای من نفع شخصی ندارد. البته بنده از مسائل هسته ای کم اطلاع نیستم و بر اساس وظایفی که دارم عمل کرده ام.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در موضوع هسته ای مجلس همه نکات را در نظر گرفت.
پس از صحبت های علی لاریجانی رییس مجلس در این همایش، خانمی از انتهای سالن به سمت لاریجانی رفت و نسبت به نحوه اداره مجلس و تصویب برجام در مجلس به وی ایراد گرفت و گفت: چرا مجلس به صورت فرمایشی برجام را تصویب کرد؟
رئیس مجلس شورای اسلامی که صحبت هایش را تمام کرده بود در پاسخ به این خانم گفت: از تذکری که شما دادید متشکرم. این خودش نیز یک امر به معروف و نهی است اما چرا کلمه فرمایشی را بکار بردید؟ در بحث های امر به معروف نباید تند صحبت کنید.
لاریجانی به روند مذاکرات در طول سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: مذاکرات حدود سه سال طول کشید و این گونه نبود که امر فوری و آنی باشد. یک سال در دولت قبل و دو سال در دولت فعلی مذاکرات را پیگیری کردیم و با چشم بینایی جلو رفتیم.
وی افزد: شورای عالی امنیت ملی و شوراهای دیگر درگیر این کار بودند و گاهی به مجلس توضیحاتی می دادند. در نهایت به آخر کار رسیدیم و توافق انجام شد که البته این توافق چارچوب هایی داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عده ای می گفتند که این برجام به ضرر کشور است و باید رد شود اما اگر این اتفاق می افتاد تبعات آن چه می شد؟ عده ای هم می گفتند سند خیلی خوبی است و تماما باید اجرا شود؛ اما در این راستا یک نظر سوم وجود داشت که این سند در چارچوب لوازم، تکالیف و شروط دیگری مهار شود که این نظر قوی تر بود.
لاریجانی اضافه کرد: ما نه می خواستیم برجام را رد کنیم و نه می خواستیم با قرائت آمریکایی اجرا شود. ازاین رو بحث ها در شورای عالی امنیت ملی سخت تر شد. یک عده می گفتند پس تکلیف چه می شود و عده ای دیگر می گفتند باید برجام را رد کنیم اما ما می گفتیم که با تعیین ضوابطی می تواند اجرایی شود.
وی یادآور شد: در نهایت رهبر معظم انقلاب خواستند که به صورت علنی برجام در مجلس بررسی شود.
لاریجانی گفت: ما نمی خواستیم تصمیم مجلس فقط در حد یک گزارش در کمیسیون باقی بماند از این رو تلاش کردیم قانونی را در این راستا تصویب کنیم تا مجلس نقش منفعلانه ای نداشته باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما ساعت ها روی آن فکر کردیم. نمی شود طرح را فقط در یک کمیسیون بررسی کرد. زمان زیادی نیاز داشت. ما چهار قانون در موضوع هسته ای داشتیم که یکی از آن نیز بدون هماهنگی با کلان نظام نبود.این طرح با کلان کشور و نظام هماهنگ شده بود.

** پیشنهاد ارائه طرح رد برجام

لاریجانی افزود: عده ای می گفتند قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل ظرف ۱۰دقیقه به تصویب رسید ولی نه این گونه نیست. دو ماه بر روی آن بحث هایی انجام شد . جلساتی صورت گرفت و در ده دقیقه به تصویب رسید.مطمئن باشید مسائل کلان از قبل بررسی می شود و مربوط به چند دقیقه نیست.

** پدر تحکم نمی کند ولی مشورت می دهد

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه درون مجلس آرا مختلف است و فراکسیون های مختلفی وجود دارد ، گفت: اصلا این گونه نیست که ما از قبل هماهنگی نداشته باشیم. زیرا یک کار پخته نیازمند بررسی زیاد است . اگر می گویند هماهنگی نشده خلاف است. هماهنگی به معنای دستور نیست. مثل این می ماند که ما از پدرمان مشورتی می گیریم. پدرمان تحکم نمی کند ولی توصیه ها و مشورت هایی می دهد.
وی افزود: در داخل مجلس طرفین را دعوت کردیم و جلساتی را میان دو فراکسیون گذاشتیم. دو جلسه چهار ساعته با اعضای دو فراکسیون داشتیم و جلسه سوم نیز با حضور بنده برگزار شد. ما حتی متن ماده واحده را به دلیل نظر آنها عوض کردیم. آنها گفتند گزارش برجام قبل از طرح در صحن مجلس خوانده شود که البته معقول بود.
لاریجانی خاطرنشان کرد: ابتدا گزارش خوانده شد و سپس طرح دو فوریتی را بررسی کردیم که البته دو فوریت طرح رای نیاورد ولی این را می خواهم بگویم برای رای دادن به این طرح از قبل توافق بود. یک مساله وفای به عهد است.ز یرا مساله امنیت کشور در میان بود. ما قرار بود با وفاق جلو برویم ولی آنها عمل نکردند. در نهایت دو فوریت رای نیاورد و یک فوریت رای آورد. برای بررسی به کمیسیون رفت و دوباره جلسات هماهنگی برگزار شد.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: آنها دوباره در هنگام بررسی کلیات توافقات میان ما را عمل نکردند و شما شاهد بودید که صحن چه پرتلاطم شد. البته من این نظر را دارم که مجلس باید روحیه داشته باشد و زنده باشد ولی نه اینکه با ادبیات جنجالی سخن بگوید.

** شاید اسامی را بگویم باورتان نشود

وی اظهار داشت: مجلس بعد از چهار ساعت به کلیات رای داد . در آن روز عده ای امدند و گفتند طرح رد برجام را بدهید و عده ای نیز گفتند کلا برجام در مجلس مسکوت بماند. که من اگر اسم این افراد را به شمابدهم شاید باورتان نشود. گفتند چه لزومی دارد مجلس تصمیم بگیرد ولی ما گفتیم ما باید قانون بگذاریم چون رهبری گفته اند برجام در مجلس بررسی شود. اگر بررسی نشود بی مسئولیتی و بی خیالی است.
لاریجانی افزود: در نهایت ماده واحده رای اورد . درجلسه بعد جزییات را بررسی کردیم. شب قبل از بررسی جزییات یعنی سه شنبه شب جلسه ای با شورای امنیت در این راستا تشکیل شد برای هماهنگی با فراکسیون ها و در نهایت بنا شد چهار پیشنهاد اصلاحی در طرح اجرای برجام مطرح شود که نهایتا آن را در روز بررسی جزییات اعمال کردیم و این چهار پیشنهاد در صحن رای آورد.
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نباید در این راستا سر و صدا می شد. ما این اقدامات را برای اینکه وفاق در کشور باشد و اختلاف وجود نداشته باشد انجام دادیم ولی عده ای جور دیگر عمل کردند و حال مرا متهم می کنند. این بین خود و خدایشان بماند.
وی گفت: امروز برخی قانون را درست نخوانده اند. این قانون نمی گوید ما برجام را تایید کردیم و بروید انجام دهید، بلکه در چارچوب تدابیر و مصوبات شورای عالی امنیت ملی باید برجام را اجرایی کنیم، که این موضوع عالمانه و عامدانه بوده چون تمام مصوبات شورای عالی امنیت ملی به امضای رهبری می رسد.
لاریجانی تاکید کرد: این خطر وجود داشت که غربی ها بخواهند جور دیگری برجام را اجرایی کنند ما این قانون را تصویب کردیم که نتوانند. بر اساس یکی از تبصره های این قانون اگر تحریم ها لغو نشود یا در انجامش قصوری صورت گیرد یا به بهانه دیگری تحریم ها را احیا کنند برجام باید متوقف شود و کارخانه۱۹۰ هزار سو غنی سازی ظرف دو سال ساخته شود.بر اساس بند دیگری گفته ایم اگر به بهانه ای ایران را تحریم کنند برجام باید متوقف شود.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: در مورد بازرسی ها هم گفته ایم باید تابع مقررات بین المللی باشد و مراکز نظامی و اسرار ما مطلقا حق نظارت ندارند مگر با اجازه رهبری باشد. همچنین گفته شده اگر آژانس در مورد اسرار نظامی ما به نحوی بی احتیاطی کند سطح همکاری های ما با آژانس فروکش می کند.
لاریجانی اضافه کرد: حوزه موشکی دل مشغولی هایی برای جامعه شده بود به همین دلیل ما در یکی از بند های این قانون آورده ایم که بنیه دفاعی ما در زمینه زمینی هوایی ، پدافند هسته ای ، موشکی ، باتری های نوترونی باقی خواهند ماند. ما سلاح هسته ای نمی سازیم ولی برای بنیه دفاعی کشور باید امادگی پدافند هسته ای داشته باشیم. هم اکنون هم تست موشکی انجام داده ایم. هر چه حرف بی ربط بزنند کاری نمی توانند بکنند چون ما قانون نوشته ایم.
وی در مورد نفوذ دشمن گفت: در مورد موضوع نفوذ که رهبری تاکید داشتند شورای عالی امنیت ملی باید ضوابطی داشته باشد که جلوی نفوذ بیگانگان را بگیرد.ما چفت و بست هایی را برای برجام قرار داده ایم. شاید برادری بگوید عقل من بیشتر می رسد.خب بگوید.

لاریجانی با اشاره به تاکیدات قانون اجرای برجام درباره اقتصاد مقاومتی گفت: درباره اقتصاد مقاومتی هم در این قانون آمده است که منابع آزاد شده نباید تبدیل به خرج روزمره شود.

انتهای خبر