رهبر معظم انقلاب شاه کلید را در اختیار روحانی قرار داد/ مخالف دیپلماسی نیستم، به ‘نرمش قهرمانانه’ معتقدم + بازتاب سخنان رهبری در رسانه های خارجی

حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، صبح امروز (سه شنبه) در دیدار فرماندهان، پیشکسوتان و پرسنل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، کارنامه درخشان سپاه را نشان دهنده عمق هویت، شخصیت و تجربیات موفق یک ملت خواندند و در تبیین مفهوم پاسداری عمومی از انقلاب اسلامی تأکید کردند: پیام اصلی و جذاب انقلاب اسلامی، خودداری […]

image_pdfimage_print

حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، صبح امروز (سه شنبه) در دیدار فرماندهان، پیشکسوتان و پرسنل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، کارنامه درخشان سپاه را نشان دهنده عمق هویت، شخصیت و تجربیات موفق یک ملت خواندند و در تبیین مفهوم پاسداری عمومی از انقلاب اسلامی تأکید کردند: پیام اصلی و جذاب انقلاب اسلامی، خودداری از ظلم و مظلوم واقع نشدن است و همه مسائل از جمله رفتار‌ها و گفتارهای سلطه گران باید در چهارچوب چالش اساسی نظام سلطه با این پیام، تحلیل و تفسیر شود.

ایشان در بخش دیگری از سخنانشان با تجلیل از کارنامه حقیقتاً درخشان سپاه پاسداران خاطرنشان کردند: سپاه از عمق ایمان و اعتقاد، وارد میدان مجاهدت و مقاومت شد و به موازات تربیت با هوش‌ترین و قوی‌ترین فرماندهان و استراتژیست‌های نظامی، در عرصه‌های غیر نظامی نیز با تدبیر‌ترین و بهترین مدیران را تربیت کرد و در اختیار دستگاه های حاکمیتی قرار داد.

رهبر انقلاب با اشاره به بهانه جویی برخی برای توجیه وادادگی و پشیمانی افزودند: اینکه دنیا تغییر کرده است نمی‌تواند بهانه‌ای برای تغییر آرمان‌ها و اهداف شود و راه درست پیموده شده را تغییر دهد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای افزودند: سپاه برای حفاظت از انقلاب، حتماً باید از تحولات و جریان های عرصه‌های گوناگون شناخت کافی و کامل داشته باشد.

رهبر انقلاب در همین زمینه به یک خَلط مبحث جاری در مباحث سیاسی اشاره کردند و افزودند: ضرورتی ندارد سپاه در عرصه سیاسی فعالیت کند اما پاسداری از انقلاب نیازمند شناخت دقیق واقعیت هاست بنابراین نمی‌شود مجموعه‌ای که بازوی نگهبان انقلاب است درباره جریانهای گوناگون انحرافی، غیر انحرافی وابسته و یا دیگر جریان های سیاسی، چشمی بسته و نابینا داشته باشد.

ایشان با اشاره به پیچیدگی‌های دنیای دیپلماسی افزودند: عرصه دیپلماسی، عرصه لبخند و درخواست مذاکره و مذاکره است؛ اما همه این رفتار‌ها باید در چهارچوب چالش اصلی فهم و درک شود.

رهبر انقلاب ضمن موافقت با حرکت‌های درست و منطقی در سیاست های خارجی و داخلی افزودند: با مسأله‌ای که سال های پیش نرمش قهرمانانه خواندم موافقم، چرا که این حرکت در مواقعی بسیار خوب و لازم است اما با پایبندی به یک شرط اصلی.

ایشان درک ماهیت طرف مقابل و فهم درست هدفگذاری او را، شرط اصلی استفاده از تاکتیک نرمش قهرمانانه اعلام کردند و افزودند: یک کُشتی گیر فنی نیز برخی مواقع به دلیل فنی نرمش نشان می‌دهد؛ اما فراموش نمی‌کند که حریفش کیست و هدف اصلی او چیست؟

بازتاب سخنان مهم رهبری در رسانه های بین المللی:

بی بی سی: حضرت آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، در ملاقات با فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از “حرکت‌های صحیح دیپلماتیک” استقبال کرده است.

رهبر انقلاب گفته: “من مخالف حرکت‌های صحیح دیپلماسی نیستم، بنده معتقدم به همان چیزی که سال‌ها پیش نامگذاری شد به نرمش قهرمانانه.”

اشاره حضرت آیت الله خامنه‌ای به نام کتابی است که او در مورد صلح امام دوم شیعیان ترجمه و در سال ۱۳۴۸ منتشر کرده است.

آیت‌الله خامنه‌ای ضمن دفاع از انعطاف‌پذیری در دیپلماسی گفته “کشتی‌گیری که به دلیل فنی نرمشی انجام می‎‌دهد، نباید یادش برود که حریف و دشمنش کیست.”

با این حال آیت‌الله خامنه‌ای تلویحا نسبت به عقب‌نشینی از مواضع جمهوری اسلامی هشدار داده و گفته برخی “برای وادادگی و پشیمانی بهانه می‌آورند که دنیا عوض شده است.”

130917165703_hassan_224x280_non_nocredit

حضرت آیت الله خامنه‌ای در کتاب خود از ‘نرمش قهرمانانه’ استفاده کرده

او تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را با تاکید رد کرده و گفته مساله برنامه هسته‌ای ایران بهانه‌ای برای مقابله با ایران است، چرا که جمهوری اسلامی با “نظام سلطه” مخالفت می‌کند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای تاکید کرده: “ما سلاح هسته‌ای را نه به خاطر آمریکا و غیرآمریکا، بلکه به خاطر عقیده‌مان قبول نداریم. هیچ کس نباید داشته باشد.”

ایران همیشه تاکید کرده که برنامه ساخت جنگ‌افزار هسته‌ای ندارد و ادعای نظامی بودن این برنامه بر مبنای شواهد و مدارک مطرح نمی‌شود.

با این حال این برنامه به بن‌بستی دیپلماتیک برای ایران بدل شده و چندین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد و همچنین تحریم‌های یکجانبه ایالات متحده و اتحادیه اروپا علیه صنعت نفت و نظام بانکی این کشور را به دنبال داشته است.

ضرورتی ندارد سپاه در عرصه سیاسی فعالیت کند 

حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک می‌رود، دیروز خواسته بود به دولت اجازه داده شود در فضای بازتری سیاست خارجی ایران را پیش ببرد.

آقای روحانی گفته بود: “ما در بیابان بزرگ می‌خواهیم در برابر دشمن بیایستیم چون کوچه تنگ جای ایستادگی نیست، پس نگذارید ما را به کوچه تنگ ببرند و بگذارید در میدان باز مقاومت کنیم.”

او همچنین از سپاه خواسته بود در اجرای چند پروژه اقتصادی بزرگ و جلوگیری از قاچاق کالا به دولت کمک کند.

رهبر انقلاب هم درملاقات امروز خود با فرماندهان سپاه گفته هرچند سپاه باید عرصه سیاست را بشناسد اما لازم نیست که به فعالیت سیاسی هم بپردازد.

آقای خامنه‌ای گفته: “سپاه به عنوان یک موجود زنده باید بداند از چه می‌خواهد پاسداری کند، لزومی ندارد سپاه در عرصه سیاسی پاسداری کند، اما باید عرصه سیاست را بشناسد.”

انتهای خبر