فرآیند اجرایی انتخابات شوراها رسما آغاز شد/ توضحات کامل از زمان ثبت‌نام ‌نامزدها و چگونگی تبلیغات

با دستور وزیر کشور، فرآیند اجرایی انتخابات چهارمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در ساختمان وزارت کشور آغاز شد. به گزارش اعتدال پرس به نقل از فارس، مراسم صدور دستور شروع انتخابات چهارمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا صبح امروز چهارشنبه در ساختمان وزارت کشور با حضور وزیر کشور آغاز شد. مصطفی محمد […]

image_pdfimage_print

با دستور وزیر کشور، فرآیند اجرایی انتخابات چهارمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در ساختمان وزارت کشور آغاز شد.

خبرگزاری فارس: فرآیند اجرایی چهارمین دوره انتخابات شوراها رسما آغاز شد
به گزارش اعتدال پرس به نقل از فارس، مراسم صدور دستور شروع انتخابات چهارمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا صبح امروز چهارشنبه در ساختمان وزارت کشور با حضور وزیر کشور آغاز شد.

مصطفی محمد نجار صبح امروز (چهارشنبه) پس از صدور دستور آغاز روند اجرایی چهارمین دوره انتخابات شهر و روستا گفت: از امروز فرمانداران و بخشداران مکلف هستند ظرف پنج روز نسبت به تشکیل هیات اجرایی شهرستان و بخش خود اقدامات لازم را انجام دهند.

وی ادامه داد: ثبت‌نام داوطلبان چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا از روز ۲۶ فروردین آغاز می‌شود و تا اول اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

وزیر کشور اظهار کرد: مردم در چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، در مجموع به ۲۰۷ هزار و ۵۸۷ نفر رای خواهند داد.

نجار با بیان اینکه “در این دوره از انتخابات شوراها با تلاش دست‌اندرکاران در وزارت کشور برای اولین‌بار اقدامات ویژه‌ای در نظر گرفته شده است”، اظهار کرد: برای جلوگیری از اتلاف وقت، مقرر شده داوطلبان عزیز ابتدا به دفاتر پیشخوان شهری مراجعه و پیش ثبت‌نام خود را انجام دهند و سپس با کد رهگیری به فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها مراجعه کند و ثبت‌نام اصلی‌شان را انجام دهند.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: ۱۵ هزار دفتر پیشخوان شهری و روستایی آمادگی انجام پیش‌ثبت‌نام از داوطلبان را دارند.

وی با بیان اینکه “با بکارگیری سامانه جامعه انتخابات در این دوره از انتخابات نیز شاهد سرعت، دقت و شفافیت بیشتری خواهیم بود”، افزود: این سامانه مجهز به امضای الکترونیکی است و تمام مسئولان ذیربط با استفاده از این امضا اسناد لازم خود را در این فضای مجازی تولید قرار می‌دهند. استفاده از این امکانات یکی از قابلیت‌های کارت هوشمند ملی است که از آن استفاده می‌شود.

وزیر کشور اضافه کرد: بر اساس توافق با وزارت علوم و برنامه‌ریزی‌های انجام شده اصالت کلیه مدارک دانشگاهی و معادل آن توسط سامانه جامع انتخابات مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

نجار در ادامه با بیان اینکه “مردم در این دور از انتخابات شوراها در شهر و روستا به ۲۰۷ هزار و ۵۸۷ نفر رای خواهند داد”، اظهار کرد: در ۱۴۵۸ منطقه تدارکات لازم دیده شده و ۴۲۱ هیات اجرایی نیز در شهرستان‌ها تشکیل خواهد شد.

وی در ادامه با مورد توجه قرار دادن انتخابات میان دوره‌ای مجلس نهم و همچنین انتخابات میان دوره‌ای چهارمین دوره خبرگان گفت: هم‌اکنون ۴۸ نفر برای انتخابات میان دوره‌ای مجلس و ۱۶ نفر نیز برای انتخابات میان دوره‌ای خبرگان ثبت‌نام کرده‌اند.

نجار همچنین گفت: هم‌اکنون صددرصد کار انتخابات، چه در مورد انتخابات شوراها و چه ریاست جمهوری، از طریق سامانه جامع و بصورت الکترونیک انجام می‌شود و اخذ رای الکترونیکی در درصد مختصری از شعبه‌ها بصورت الکترونیکی خواهد بود.

وزیر کشور همچنین در این نشست، به هموطنان زلزله‌زده در استان بوشهر تسلیت گفت و خبر داد که امروز برای پیگیری وضعیت کمک‌رسانی به مردم این استان به بوشهر سفر می‌کند.

نجار در این مراسم از طریق ویدئوکنفرانس با استانداران خراسان رضوی، لرستان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی ارتباط برقرار کرد و پیگیر روند آغاز مراحل اجرایی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا شد.

جزئیات ثبت نام  و تبلیغات کاندیداها 

مسئول حقوقی هیئت مرکزی انتخابات کشور گفت: کار ثبت نام از نامزدهای انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا از ۲۷ فروردین ماه آغاز خواهد شد.
به گزارش اعتدال پرس به نقل از فارس، مسعود حمیدی ظهر امروز در همایش اعضای هیئت‌های نظارت بر انتخابات شورای اسلامی شهر و روستای استان مرکزی اظهار داشت: کار معرفی و انتخابات معتمدین محلی نیز از فردا و با فرمان وزیر کشور آغاز می‌شود.وی با تشریح دستورالعمل اجرایی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی افزود: برای نظارت بر روند انتخابات شوراهای اسلامی کشور در استان‌ها هیئت عالی نظارت هر استان تشکیل شده که متشکل از سه نفر از نمایندگان آن استان است.

مسئول حقوقی هیئت مرکزی انتخابات کشور تصریح کرد: برای شهرستان‌ها و بخش‌ها نیز هیئت‌های نظارت شهرستان‌ و بخش تشکیل شده که در شهرستان‌ها متشکل از ۵ نفر از معتمدان هیئت و در بخش‌ها متشکل از سه نفر هستند که مستقلاً فعالیت‌های خود را از طریق هیئت عالی نظارت استان‌ها پیگیری می‌کنند.

حمیدی فعالیت هیئت نظارت را در بخش‌های قبل از روز اخذ رای، در روز اخذ رای، پس از اخذ رای و بررسی صلاحیت انتخابات عنوان کرد و ادامه داد: مهم‌ترین مسئله قبل از اخذ رای و روز انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا تائید صلاحیت نامزدها بر اساس مفاد مواد ۲۶ و ۲۹ قانون انتخابات است که توصیه می‌شود در این خصوص دقت لازم از سوی افراد به صورت جدی اعمال شود.

وی با بیان اینکه ممکن است برخی از سوابق افراد در دستگاه‌های ذی‌ربط ثبت نشده باشد به  مسئولان هیئت‌های نظارت استان توصیه کرد تحقیقات محلی از معتمدین محل را درباره نامزدها  جدی بگیرند و از این امر مهم غفلت نکنند.

مسئول حقوقی هیئت مرکزی انتخابات کشور تاکید کرد: مسئولان هیئت‌های نظارت بر انتخابات حتما به یاد داشته باشند که رد صلاحیت افراد باید مستند باشد و در اعلام رد صلاحیت‌ها حتماً مواد قانونی رد صلاحیت یاد شده باشد.

وی مدت زمان تبلیغات را ۸ روز و تا ۲۴ ساعت قبل از اخذ رای عنوان کرد و افزود: مسئولان هیئت‌های نظارت بر انتخابات گزارش تبلیغات زودهنگام افراد را به صورت مکتوب ارائه دهند.

انتهای خبر