انتخاب استاندار آذربایجان‌شرقی که طی ماه گذشته در صدر اخبار استان بوده هر هفته به هفته دیگر موکول می‌شود و موجب فرسایشی شدن این موضوع  شده است. درجلسه امروز دولت که به ریاست روحانی تشکیل شد، درحالی استانداران اصفهان،البرز، لرستان وکهگیلویه وبویر احمد معرفی شدند که برخلاف برخی اخبار، خبری از انتخاب استاندار جدید آذربایجان شرقی […]

انتخاب استاندار آذربایجان‌شرقی که طی ماه گذشته در صدر اخبار استان بوده هر هفته به هفته دیگر موکول می‌شود و موجب فرسایشی شدن این موضوع  شده است.

درجلسه امروز دولت که به ریاست روحانی تشکیل شد، درحالی استانداران اصفهان،البرز، لرستان وکهگیلویه وبویر احمد معرفی شدند که برخلاف برخی اخبار، خبری از انتخاب استاندار جدید آذربایجان شرقی نشد.

به گزارش اختصاصی اعتدال پرس، درحالیکه از هفته گذشته فشارهای زیادی برای تصویب استانداری سبحان الهی در دولت آغاز شده بود، لیکن به نظر می رسد مخالفت جدی نمایندگان و امام جمعه تبریز و همچنین اعتراض وزیر کشور  که گفته می شود حتی تا مرحله تهدید به استعفا نیز پیش رفته است، موجب منتفی شدن انتخاب سبحان الهی و بررسی دوباره گزینه های قبلی و شاید هم طرح گزینه های جدید است.

 تشکیل جلسه مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی

مجمع نمایندگان آذریایجان‌شرقی در حاشیه جلسه مجلس به سبک جدید تشکیل جلسه دادند که انتخاب استاندار آذربایجان‌شرقی یکی از بحث‌ها بوده است.

 

این گزارش حاکی است، مجمع نمایندگان آذریایجان‌شرقی امروز صبح در حاشیه جلسه مجلس و ساعاتی قبل از شروع جلسه عصر هیئت دولت، به فوریت تشکیل جلسه داده‌اند که مخالفت با انتخاب استاندار پیشنهادی دولت و بررسی گزینه های مورد توافق از بحث‌های مهم آن بوده است.

انتقاد نماینده آذربایجان شرقی از معاون اول رئیس جمهور/ نمایندگان نسبت به گزینه مطرح برای استانداری آذربایجان شرقی اقبال ندارند

نماینده شبستر در مجلس گفت: بعضی افراد از قطعی شدن موضوع انتخاب استاندار آذربایجان‌شرقی خبر می‌دهند و عنوان می‌کنند که فردی برای این سمت انتخاب شده که شایعه است.

به گزارش فارس، علی علیلو امروز در گفت‌وگویی اظهار داشت: فردی صرفاً به عنوان پیشنهاد از سوی معاون اول رئیس جمهور و بنا به پیشنهاد افرادی در جلسه هفته پیش هیئت دولت مطرح شده که نه جزو گزینه‌های وزارت کشور بوده نه جزو گزینه‌های مجمع نمایندگان بوده است.

نماینده مردم شبستر ضمن انتقاد از آنچه اقدام معاون اول رئیس جمهور در تعیین استاندار آذربایجان شرقی خواند، گفت: این اقدام بی توجهی به تصمیماتی است که در جلسه مشترک بین مجمع نمایندگان استان و وزیر کشور اتخاذ شده است.

وی در پاسخ به این سوال که گزینه مورد نظر دولت چه شخصی است، گفت: آقای سبحان الهی که یک اصلاح طلب است به عنوان گزینه دولت برای استانداری پیشنهاد شده است.

وی تاکید کرد: مجمع نمایندگان جلسه‌ای را در این رابطه برای بررسی فرد مورد نظر برگزاری خواهد کرد ولی این گزینه قبلاً توسط مجمع نمایندگان مورد ارزیابی قرار گرفت که مورد اقبال نمایندگان برای انتخاب به عنوان گزینه نبود.

علی علیلو نماینده مردم شبستر در گفتگویی ضمن انتقاد از روش دولت در تعیین استانداران گفت: در جلسه مشترکی که اخیراً اعضای مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی با وزیر کشور در خصوص انتخاب استاندار داشتند با پیشنهاد آقای رحمانی فضلی مجمع افرادی را برای استانداری معرفی کرد و در بین این گزینه ها با نظر وزیر کشور افرادی مشخص شدند.نماینده مردم شبستر در ادامه اظهار داشت: اما مطلع شدیم که معاون اول رئیس جمهور بدون توجه به نظر وزیر کشور و اعضای مجمع نمایندگان استان فردی را برای استانداری این استان انتخاب کرده است که نه مورد تایید نمایندگان استان است و نه مورد تایید نماینده ولی فقیه.

وی با بیان اینکه معمولاً برای انتخاب استاندار مثلث نمایندگان استان، نماینده ولی فقیه و دولت تصمیم گیری می کنند و البته اختیار با دولت است، گفت: ما با پیشنهاد دولت و وزیر کشور جلسه ای را برگزار و گزینه هایی را معرفی کردیم اما توجهی به این جلسات مشترک نشد.

علیلو خاطرنشان کرد: حتی وزیر کشور نیز در جلسه با رئیس مجمع استان آذربایجان شرقی در خصوص این تصمیم معاون اول گفت در این مورد من بی تقصیرم.

علیلو با اشاره به اینکه انتخاب استاندار آذربایجان‌شرقی به عنوان یکی از استان‌های استراتژیک و تاثیرگذار در کشور باید به دور از مباحث سیاسی و جناحی باشد، گفت: این فرد باید از نظر علمی و تجربی توانایی سکانداری آذربایجان‌شرقی را داشته باشد.

این نماینده مجلس نهم ارزشی و ولایی بودن گزینه مورد نظر را نیز یادآور شد و گفت: این فرد باید اعتدال در رفتار را نیز که همسو با شعار دولت نیز است دارا باشد.

وی داشتن برنامه عملیاتی برای توسعه استان، داشتن نگاه فرا جناحی و گروهی، استفاده از  ظرفیت‌های موجود در استان به خصوص از نیروی‌های انسانی متخصص بدون ملاحظات جناحی، داشتن شناخت و آگاهی از مزیت‌ها و قابلیت‌های استان را از دیگر شاخصه‌های مورد نظرش برای استاندار آذربایجان‌شرقی عنوان کرد و گفت: این انتخاب باید با دقت و درایت صورت گیرد تا کسی بر مسند استانداری تکیه ندهد که با باندبازی و استفاده از گروه‌های خاص در بدنه استان مانع رشد و توسعه شود و این امر سم مهلکی خواهد بود که باعث فلج شدن استان می‌شود.

استان آذربایجان شرقی بی‌گمان یکی از حساس‌ترین استان‌های کشور است که در کنار استان‌هایی مانند تهران، خراسان رضوی، اصفهان و فارس در کانون توجه دولتمردان و سیاستمداران قرار دارد، چرا که فرد انتخاب شده برای عالی‌ترین مقام اجرایی این استان برای حداقل یک دوره چهار ساله مجموعه استراتژی‌ها و برنامه‌های استانی و چه بسا منطقه‌ای را تدوین و اجرا خواهد کرد.

خطه آذربایجان در تاریخ معاصر، بزرگانی چون امیرکبیر، قائم مقام و مصدق را به خود دیده است و با آغاز دولت تدبیر و امید مردم آن همچنان منتظرند تا ببینند که کلید روحانی چه کسی را به عنوان دوازدهمین استاندار آذربایجان‌شرقی از صندوقچه دولت یازدهم بیرون می‌آورد.