ارسلان فتحی پور نماینده کلیبر و رییس کمسیون اقتصادی که در طول مدت دولت های نهم و دهم از نمایندگان حامی دولت در مجلس در بخش های صنعت و اقتصاد به شمار می رفت، در مصاحبه ای با روزنامه آرمان روابط عمومی ارگان نزدیک به خانواده هاشمی، آمارهای حسن روحانی رییس جمهور منتخب را درست […]

ارسلان فتحی پور نماینده کلیبر و رییس کمسیون اقتصادی که در طول مدت دولت های نهم و دهم از نمایندگان حامی دولت در مجلس در بخش های صنعت و اقتصاد به شمار می رفت، در مصاحبه ای با روزنامه آرمان روابط عمومی ارگان نزدیک به خانواده هاشمی، آمارهای حسن روحانی رییس جمهور منتخب را درست خواند و چرخشی به سوی زمامدار دولت یازدهم برداشت.

متن این گفت و گو به این شرح است:

وعده‌های رنگارنگ دولت عملا کارساز نشده و مشکلات اقتصادی همچنان گریبانگیر اقشار مختلف است. با انتخاب دکتر روحانی به ریاست جمهوری اما امیدها به دولت جدید باعث شده حرف و حدیث‌های بسیاری در مورد سیاست‌های مالی دولت یازدهم صورت گیرد. در این مورد و آمار‌های بعضا متناقض ارائه شده در این روزها با ارسلان فتحی‌پور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید.

 امروز در حالی برخی آمارهای اقتصادی مطرح می‌شود که برخی نمایندگان مجلس در حمایت از دولت می‌گویند که آمار‌های روحانی از وضعیت کشور درست نیست؟

قراراست در کمیسیون اقتصادی مجلس مستندات هر کدام از طرفین (هم دولت وهم منتقدان) با آمارهای دیگر مثل آمارهای مرکز تحقیقات مجلس مقایسه شود که نتیجه آن در آینده به اطلاعتان خواهد رسید.

آقای حدادعادل در گفت‌وگویی با فارس عنوان کرد روحانی گفته است: «۱۰۰روزه اقتصاد را متحول می‌کنم.» نظرتان درباره این موضوع و اقتصاد امروز ایران چیست؟

دکتر حسن روحانی رئیس‌جمهور منتحب اعلام کردند که «من ۱۰۰روز دیگر درباره آمارها و وضعیت اقتصادی کشور صحبت می‌کنم.» هیچ‌گاه در مجلس و جای دیگر نگفتند «من ۱۰۰روز دیگر اقتصاد ایران را متحول می‌کنم.» اقتصاد ایران ۱۰۰روزه، ۶ماهه وحتی یک‌ساله اصلاح‌پذیر و درست‌شدنی نیست. ما امروز نباید دولت آینده را با موضع‌گیری‌های خودمان دچار چالش کنیم؛ برای همه وظیفه است که دولت روحانی را حمایت و آن را کمک کنیم همان‌طور که مقام معظم رهبری اشاره کردند همه باید به دولت روحانی کمک کنند. اما چیزی که واقعیت است اینکه دولتی که روی کار می‌آید، دولتی است که باید با تورم ۲/۴۲ درصد کنار بیاید؛ تحریم‌ها، تعطیلی واحدهای تولیدی وهم بودجه را هم داریم. دولت آینده باید با این موانع دست وپنجه نرم کند منصفانه نیست با دولتی که هنوز روی کار نیامده این‌گونه برخورد شود. بگذاریم اول دولت روی کار بیاید بعد این‌گونه مسائل را مطرح کنیم. امیدوارم که نمایندگان مجلس نیت‌های خودشان را بهتر کنند. هیچ‌کس وهیچ دولتی نمی‌تواند در مدت ۱۰۰روز مشکلات اقتصادی را حل کند آقای روحانی هم چنین وعده‌ای نداده است.

 به نظر شما هدف از این صحبت‌ها تحت فشار قرار دادن دولت آینده است؟

باید به دولت یازدهم کمک کرد تا از پس مشکلات کمرشکن اقتصادی بربیاید، کمیسیون اقتصادی تمام تلاشش را خواهد کرد تا خارج از تندروی‌ها بتواند به دولت یازدهم برای حل مشکلات کشور کمک کند. درحال حاضر تولید در کشور چندان پویا نیست شهرک‌های صنعتی بعضا دچار مشکل شده‌اند و اکثرا نیمه تعطیل‌اند؛ اینکه سیاه‌نمایی و نشان دادن آمار غیرواقعی نیست؛ آقای روحانی باید وزرای شایسته، کاردان و باتجربه و با تخصص را برای اداره پست‌ها ومدیریت اقتصادی دولت به‌کار گیرد. کمیسیون هم از تمام نیروی خود برای کمک به دکتر روحانی استفاده خواهد کرد اقلیتی هم در مجلس وجود دارند که علیه دولت روحانی هنوز نیامده، اقدام کرده‌اند. روحانی باید با این اقلیت هم علاوه بر مشکلات موجود دست وپنجه نرم کند. البته با توجه به سابقه‌ای که از روحانی سراغ دارم؛ به این حرف‌ها توجهی نداشته ونخواهد داشت.

 پیش‌بینی شما درمورد کابینه روحانی چیست؟

کمیسیون اقتصادی مجلس فقط منتظر اعلام کابینه آقای روحانی است؛ هیچ‌کدام از پیش‌بینی‌های انجام شده رسانه‌ای درمورد ترکیب وزیران و کابینه را نزدیک به واقعیت نمی‌دانم. ترکیب کابینه روحانی درمورد وزرای اقتصادی ترکیبی است از دانش، تخصص و تجربه که کمیسیون اقتصادی همین را از روحانی می‌خواهد. ما به‌دنبال وزرای جنجال‌ساز رسانه‌ای نیستیم. ترکیب کابینه اقتصادی دولت را کمیسیون اقتصادی مجلس قبل از صحن علنی بررسی خواهد کرد. وی در مجمع تشخیص مصلحت نظام و مرکز تحقیقات استراتژیک این مرکز با نخبگان علمی ومدیریتی زیادی کار کرده‌ و قطعا از آنها استفاده خواهد کرد؛ شخصا با گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای پیرامون کابینه موافق نیستم. اما مجلس و به‌خصوص کمیسیون تحت نظارتم، برخلاف شعارها و حرف‌های افراد تندرو در مجلس نهایت همکاری را با کابینه آینده و افراد معرفی‌شده توسط وی با توجه به آرمان‌ها و شعارهای دکتر روحانی و انتخاب افراد شایسته برای وزارت با توجه به معیار‌های مجلس خواهد داشت. کسی باید به‌عنوان وزیر صنعت ومعدن معرفی شود که اولا با صنعت و مشکلات شهرک‌های صنعتی آگاه باشد و در ضمن دانش به‌روزی هم داشته باشد. باید همه همت و تلاش خود را در شهرک‌های صنعتی کشور به‌کار گیرد و برای آبادانی آنها بکوشد. وزیر آینده صنعت و رئیس آینده بانک مرکزی باید بازار سرمایه را متحول کنند. وزارتخانه‌های اقتصادی وصنعت، معدن وتجارت را دوباره از نیروهای کاردان پر کنند؛ درضمن وضعیت سازمان برنامه و بودجه را هم امسال مشخص کنند. کسانی که برمدیریت اقتصادی و بانکی کشور گمارده می‌شوند از دادن آمارهای غیرواقعی پرهیز و خودداری کنند. ما نیاز به نیروهای کارآمد و باتجربه برای امروز کشور داریم. وضعیت اشتغال نیاز به تحول دارد. اثر تحریم‌ها نادیده گرفته نشود. می‌خواهم بدانم چرا برخی بعد از ۸ سال یادشان افتاده که حرف بزنند، در مجلس مرتب به کمیسیون ما و برنامه و بودجه مجلس ایراد می‌گرفتند که چرا با دولت همکاری نمی‌کنید. واقعیت این است که دولت بعضا آمار درستی به ما نمی‌داد. ما با تورم ۲/۴۲درصدی روبه‌رو هستیم آیا کسی به نارضایتی کمیسیون از آمارهای دولت در طی دوسال گذشته توجه کرد؟

فکر نمی‌کنید عده‌ای در مجلس و برخی از رسانه‌ها برای دولت روحانی مشکل ایجاد کنند؟

البته هرکس سلیقه خودش را دارد ما آیین‌نامه داخلی مجلس را برای انتخاب وزرا و رای اعتماد به آنها داریم؛ همه چیز بر اساس رای‌گیری است، گروه تندرو و مشکل‌ساز در اقلیت هستند.