حسن روحانی رئیس جمهور ایران در سالگرد شروع هفته دفاع مقدس و در آستانه سفرش به نیویورک گفته است که “ملت ایران آماده مذاکره با غرب است البته به شرطی که هیچ پیش شرطی نباشد.” رئیس‌جمهور با بیان اینکه ایران یک کشور بزرگ، متمدن، انقلابی و قدرتمند است، گفت: با این ملت نباید با زبان […]

حسن روحانی رئیس جمهور ایران در سالگرد شروع هفته دفاع مقدس و در آستانه سفرش به نیویورک گفته است که “ملت ایران آماده مذاکره با غرب است البته به شرطی که هیچ پیش شرطی نباشد.”

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ایران یک کشور بزرگ، متمدن، انقلابی و قدرتمند است، گفت: با این ملت نباید با زبان زور و تهدید حرف زد.

حسن روحانی رئیس‌جمهور اسلامی ایران در مراسم رژه نیروهای مسلح که به مناسبت فرا رسیدن هفته دفاع مقدس در مرقد امام خمینی(ره ) برگزار شد گفت: خوشحالم که در سی و سومین سالگرد دفاع مقدس در کنار رزمندگان عزیزی که افتخارآفرین آن دوران بودند، همچنان استواری، عظمت و ایستادگی را با همه وجود احساس می‌کنیم.

وی بار دیگر آمادگی ایران را برای گفت و گوی بدون پیش شرط با غرب اعلام کرد و در عین حال تأکید می‌کند که حق غنی‌سازی در ایران باید پذیرفته شود.

روحانی گفته است که غرب باید “منافع متقابل را در نظر بگیرد و همه حقوق حقه ملت ایران از جمله حقوق هسته ای و غنی سازی در خاک این کشور در چارچوب مقررات بین المللی را بپذیرد.”

روحانی با تاکید بر نقش “بازدارندگی و دفاع” نیروهای مسلح ایران گفت که این نیروها “عامل ثبات این منطقه خواهند بود و برای همسایگان تهدید نیستند.”

رئیس جمهور ایران گفت: “ایران کشور بزرگ، متمدن و قدرتمندی است و با این کشور و ملت نباید با زبان زور و تهدید حرف زد.”

روحانی همچنین تاکید کرد که “جنگ و دیپلماسی در کنار هم مفهومی ندارد و هیچ ملت منطقی و آزاده ای روی یک میز، جنگ و دیپلماسی را با هم نمی پذیرد.”

روحانی در روزهای آینده برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل راهی نیویورک می‌شود.

در آستانه سفر روحانی خوش‌بینی‌هایی درباره احتمال بهبود رابطه ایران و ایالات متحده و حل مساله هسته‌ای ایران شکل گرفته است.

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب، از انعظاف‌پذیری مشروط در سیاست خارجی پشتیبانی کرده است و مقام‌های جمهوری اسلامی نیز مواضع مشابهی گرفته‌اند.

روحانی ضمن مخالفت با احتمال شروع جنگی دیگر در منطقه گفت که “همه باید تلاش کنند که جنگ داخلی در سوریه متوقف شود و تروریست ها در منطقه تقویت نشوند.”

رئیس جمهور ایران گفت که “گروه های معارض سوری با دولت سوریه پای میز مذاکره بنشینند چون ما خواهان تحقق نظر و مطالبات مردم سوریه در آن کشور هستیم.”

ایران از مهم‌ترین متحدان بشار اسد، رئیس جمهور سوریه محسوب می‌شود و مقامات جمهوری اسلامی با اقدام نظامی علیه سوریه مخالفند.

رئیس جمهور ایران بدون این که نامی از اسرائیل ببرد گفت: “رژیمی برای منطقه تهدید است که همه معاهدات بین المللی در زمینه کشتار جمعی را زیر پا گذاشته و انواع سلاح های هسته ای و شیمیایی را ذخیره کرده و به تهدیدی برای دیگر کشورها تبدیل شده است”

کاخ سفید می‌گوید باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، در صورت جدی بودن ایران برای حل و فصل مناقشه اتمی، آماده است که هفته آینده در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران دیدار کند. این اعلام امادگی در شرایطی صورت گرفته است که برخی از رسانه های ایالات متحده نیز خبر داده  بودند مقامات آمریکایی آماده دیدار با مقامات عالی رتبه ایران هستند.

 نیویورک میزبان دیدار تاریخی می شود؟ 

gkarney

جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، روز پنجشنبه (۱۹ اوت) در واشنگتن به خبرنگاران گفت که حسن روحانی در کلیک مصاحبه اخیر خود با شبکه ان بی سی آمریکا بحث‌های سازنده‌ای را مطرح کرده اما «اعمال مهم‌تر از حرف‌ها هستند.»

او گفت موضع آقای اوباما همچنان این است در شرایط مشخصی می‌توان به گفتگوی مستقیم با ایران پرداخت.

سخنگوی کاخ سفید گفت اگر ایران آماده باشد «اصرار جامعه جهانی بر‌‌ رها کردن برنامه ساخت جنگ‌افزار هسته‌ای» را بپذیرد، باراک اوباما آماده گفتگوی مستقیم است.

مقام‌های ایرانی بار‌ها تاکید کرده‌اند که قصد ساخت جنگ‌افزار هسته‌ای ندارند.

آیت الله خامنه‌‎ای رهبر انقلاب، اخیرا گفته بود ایران «نه به خاطر آمریکا و غیر آمریکا» بلکه به خاطر باورهای خود دست به ساخت سلاح هسته‌ای نخواهد زد.

روز گذشته باراک اوباما نیز در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت ایران باید جدیت خود درباره حل مساله هسته‌ای را این‌طور نشان دهد که بپذیرد «قدرت هسته‌ای خود را نظامی نکند.»

روسای جمهوری ایران و آمریکا هفته آینده در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت می‌کنند.

سخنگوی کاخ سفید می گوید هنوز برای حسن روحانی و باراک اوباما برنامه‌ای برای دیدار با هم ترتیب داده نشده است.