در مدیریت معروف است که می گویند «یک تصمیم خوب اگر بموقع انجام نگردد، می شود یک تصمیم بد!» یکی از آفت های مهم و پر آسیب نظام حکمرانی در ایران، روند تغییرات در پی روی کار آمدن دولت جدید و حتی مجلس است چراکه شالوده کار در سیستم اجرایی کشور بهم ریخته و زمان […]
در مدیریت معروف است که می گویند «یک تصمیم خوب اگر بموقع انجام نگردد، می شود یک تصمیم بد!»
یکی از آفت های مهم و پر آسیب نظام حکمرانی در ایران، روند تغییرات در پی روی کار آمدن دولت جدید و حتی مجلس است چراکه شالوده کار در سیستم اجرایی کشور بهم ریخته و زمان طولانی در رکود فرو می رود.
در کنار تغییرات گسترده و عموما غیرمفید بدنه مدیریتی که تقریبا یک اصل اجتناب ناپذیر و ثابت در تمام دولتها شده، طولانی شدن روند جابجایی مدیران دومین آسیب مهمی است که تغییر دولت ها در پی دارد.
در نظامات حکمرانی کشورهای مختلف و توسعه یافته جهان، عموما یا تغییر مدیران در ارکان اجرایی جدای از تغییرات سیاسی است(اصل جدایی اداره از سیاست) و یا در همان اوایل استقرار کابینه، اکثریت اعضای تیم مدیریتی جدید دولت در لایه های میانی به فوریت تعیین و جایگزین می شوند.
بنابراین اگر قرار است تغییری صورت گیرد، بهتر است بموقع و به فوریت صورت گیرد تا سیستم اجرایی و ادارات دولتی دچار رکود و سستی و موجبات نارضایتی مردم نگردند و اگر هم تصمیم به ابقاء برخی مدیران است باید سریع و به تصریح به آنان ابلاغ شود. خصوصا که ۳ماه آخر سال هم بلحاظ تنظیم بودجه سال بعد و هم هزینه کرد آخرین فصل بودجه عمرانی که معمولا در اواخر سال تخصیص می یابد، اهمیت بالایی دارد و بلاتکلیفی موجود، سبب خسران زیاد و غیرقابل جبران خواهد بود.
این آفت در دولت جدید و ازجمله در استان آذربایجان شرقی نیز حاکم شده است طوریکه با گذشت بیش از ۶ ماه از انتخاب رییسجمهور جدید، هنوز بسیاری از ادارات و مدیران دولتی و حتی شبه دولتی در بلاتکلیفی و سردرگمی و عموما نیز در رکود بسر می برند.
در جمع مدیران کل استان، غیر از چند مورد تغییر که به تعداد انگشتان یک دست هم نمی رسد، هنوز تکلیف ابقا یا جایگزینی اکثر مدیران بجامانده از دولت قبل که برسم معمول گفته شده منتظر تغییرات در دولت جدید هستند، مشخص نشده است.
حتی از جمع مدیران استانداری هم، اغلب مدیران کل و حدود نیمی از فرمانداران تاکنون تعیین تکلیف نشده و در معاونین استاندار هم برغم انتخاب هرچند دیر ۴ معاون، هنوز وضعیت نهایی معاونت امنیتی و انتظامی مشخص نیست.
استاندار محترم میبایست این دغدغه و وضعیت نامناسب حاصل را مورد توجه جدی قرار دهد و البته روشن شود که چه معذوریت هایی باعث اینهمه تأخیر شده است و آیا این روند کند، خودخواسته و از سر محافظه کاری یا مشغله و… بوده و یا احیانا ناشی از فشارهای بیرونی و سنگ اندازی ها می باشد!
🔹بابک محمدزاده علمداری
دکتری مدیریت دولتی/ سردبیر اعتدال پرس – ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
نقی زاده
تاریخ : ۱۸ - دی - ۱۴۰۳
حق سوز 👏👏
چوخ ساغول
عیوضی
تاریخ : ۱۸ - دی - ۱۴۰۳
تذکر بسیار عالی و بجایی است تشکر از قلمخوبتان