آذربایجان شرقی به عنوان بهشت معادن مس و طلای کشور شناخته می‌شود و در ماه های گذشته موضوع برداشت غیرمجاز معادن طلا در برخی نقاط استان به دغدغه ای برای مسوولان و فعالان این حوزه تبدیل شده و از این رو طرح تشکیل «شرکت ملی طلای ایران» با محوریت استان در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش اعتدال آذربایجان (اعتدال پرس)، استاندار آذربایجان شرقی در جلسه شورای معادن استان، با اشاره به رویکرد علمی و کارشناسی مدیریت استان در حوزه معدن، گفت: مباحث معدنی باید ابتدا در کمیته‌های فنی به‌صورت دقیق بررسی و کارشناسی شوند و پس از آن برای تصمیم‌گیری نهایی به شورای معادن ارائه شوند.

بهرام سرمست با بیان اینکه آذربایجان شرقی یکی از استان‌های مهم معدنی کشور است، اظهار کرد: مدیریت استان به‌طور ویژه بر اقتصاد معدن تمرکز دارد و این استان به‌واسطه تنوع و گستره معادن خود به‌عنوان یک استان معدنی شناخته می‌شود که انواع ذخایر معدنی در آن به اثبات رسیده است.

وی توسعه معادن را عاملی مهم در بهبود کیفیت زندگی مردم دانست و اضافه کرد: ساماندهی امور معادن و صیانت از بیت‌المال، به‌ویژه در مناطق روستایی و کم‌برخوردار، نقشی کلیدی در توسعه متوازن شهری و روستایی دارد و ما این مسیر را با جدیت دنبال می‌کنیم.

سرمست با تاکید بر برخورد قاطع با حفاری‌های غیرمجاز معدنی گفت: حفاری‌های غیرمجاز، در واقع غارت بیت‌المال محسوب می‌شوند که خوشبختانه با دستور مستقیم رئیس‌جمهور و اقدامات اجرایی صورت‌گرفته، این موضوع تا حد زیادی ساماندهی شده است.

وی از ارائه طرحی مهم به رئیس‌جمهور خبر داد و افزود: پیشنهاد تشکیل شرکت ملی طلای ایران به رئیس‌جمهور ارائه شده است تا این شرکت با محوریت و به‌نام آذربایجان راه‌اندازی شود.

وی ادامه داد: هدف از این طرح، ساماندهی معادن طلای موجود در استان و بهره‌برداری اصولی از این ثروت خدادادی است که بدون شک گامی مؤثر در جهت توسعه پایدار و ارتقای جایگاه اقتصادی استان خواهد بود

استاندار آذربایجان شرقی همچنین با تأکید بر لزوم حفاظت از محیط زیست در کنار فعالیت‌های معدنی تصریح کرد: حفظ حقوق محیط زیست یک اصل انکارناپذیر در تمامی معادن استان است و انتظار داریم اداره کل محیط زیست استان در کنار رعایت اصل همکاری، اصل حفاظت از محیط زیست را همواره مد نظر قرار دهد.

وی تکمیل زنجیره ارزش در معادن به‌ویژه در حوزه مس را از اولویت‌های مهم استان برشمرد و گفت: مهم‌ترین اولویت معدنی ما، تکمیل زنجیره ارزش در معدن مس سونگون و توسعه طرح‌های وابسته به آن است؛ رویکرد کلان توسعه استان نیز مبتنی بر اقتصاد معدن تعریف شده و در این میان، حوزه مس از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

معدن طلای اندریان از بزرگترین ذخایر طلای کشور است

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی هم با اشاره به ظرفیت‌های کم‌نظیر معدنی این استان گفت: معادن طلای اندریان و آستارگان از بزرگ‌ترین ذخایر طلای کشور به شمار می‌روند.

صابر پرنیان اعلام کرد: میزان استخراج سالانه طلا از این ۲ معدن به بیش از ۱۷۰ کیلوگرم می‌رسد.

وی گفت: معدن طلای اندریان با ذخیره قطعی ۳۰ میلیون تن و عیار متوسط ۰.۵۲ گرم در هر تن، یکی از شاخص‌ترین و مهم‌ترین معادن طلای کشور محسوب می‌شود