رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی از پیش‌بینی تولید ۲۵ هزار تن برنج در استان خبر داد؛ وعده‌ای امیدوارکننده که تحقق آن منوط به حل بحران مزمن حق‌آبه سد عمارت و مدیریت منابع آبی است؛ مسأله‌ای که سال‌هاست به جای تصمیم‌های راهبردی، با وعده و شعار مواجه شده است.

به گزارش اعتدال آذربایجان (اعتدال پرس) به نقل از خبرگزاری‌های تسنیم و مهر؛ شهرام شفیعی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی، روز دوشنبه در مراسم افتتاح کارخانه مدرن برنج‌کوبی “آق‌قزل” در بخش آبش‌احمد کلیبر اظهار داشت:«با وجود محدودیت‌های کشوری برای کاهش سطح زیرکشت برنج، در صورت رفع مشکل حق‌آبه سد عمارت و اجرای طرح‌های توسعه‌ای، کشاورزی در حوضه ارس می‌تواند به نقطه شکوفایی برسد و تولید برنج استان به ۲۵ هزار تن افزایش یابد.»

این در حالی است که سال‌هاست بحران آب و خشکسالی، سایه سنگینی بر کشاورزی آذربایجان انداخته و سیاست‌های متناقض آبی، بارها دست کشاورزان را خالی گذاشته است. کارشناسان بارها هشدار داده‌اند که تا زمانی که مسأله مدیریت پایدار منابع آب حل نشود، وعده‌های افزایش تولید تنها روی کاغذ باقی خواهد ماند.

کارخانه مدرن برنج‌کوبی “آق‌قزل” که با سرمایه‌گذاری ۳۵ میلیارد تومان و بدون تسهیلات بانکی به بهره‌برداری رسیده، هرچند گامی مثبت در مسیر فرآوری و ارزش‌افزوده محصول برنج است، اما اگر ریشه مشکلات آب و حق‌آبه برطرف نشود، چنین واحدهایی هم با مشکل تأمین مواد اولیه مواجه خواهند شد.