پزشکیان با تأکید بر عزم دولت برای نجات دریاچه ارومیه گفت: با بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی و همکاری دانشگاه‌ها و نهادهای بین‌المللی، برای احیای دریاچه و سازگاری با تغییرات اقلیمی برنامه‌ریزی می‌کنیم.

به گزارش اعتدال آذربایجان (اعتدال پرس)، رئیس جمهور با اشاره به برنامه دولت برای احیای دریاچه ارومیه، گفت: «سه تا چهار تفاهم‌نامه منعقد شد که هم سازمان‌های بین‌المللی درگیر شدند تا تجربه خود را منتقل کنند. با دانشگاه‌های ارومیه و تبریز و نهادهای مردمی و عمومی هم توافقاتی شد تا آنچه از نظر علمی، مالی و اقتصادی یا سیاسی و امنیتی در توان داریم تامین کنیم و برای این وضعیت ارومیه راه‌حل بیابیم.

در عین‌حال واقعیت این است که بارندگی کاهش یافته است. این رخداد در بوکان، میاندوآب و سقز نیز کم شده است. از آبی که پشت سد بوکان است فقط برای شرب می‌توان استفاده کرد. اگر روند تغییر اقلیم را بپذیریم باید طور دیگری درباره نوع کشت و کشاورزی و آبیاری یا اشتغال برنامه‌ریزی کنیم.