به رسم دیرین، در دهه میانی آذر که روز دانشجو را در خود جای داده است، موجی از برنامه های سیاسی و سخنرانی چهره های برجسته هر دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب در دانشگاه ها اتفاق می افتد که بعد از چند سال رخوت و کم صدایی محسوس در فضای سیاسی دانشگاههای کشور، ۱۶ […]
به رسم دیرین، در دهه میانی آذر که روز دانشجو را در خود جای داده است، موجی از برنامه های سیاسی و سخنرانی چهره های برجسته هر دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب در دانشگاه ها اتفاق می افتد که بعد از چند سال رخوت و کم صدایی محسوس در فضای سیاسی دانشگاههای کشور، ۱۶ آذر امسال با توجه به استقرار دولت یازدهم و تحرک دوباره جنبش دانشجویی کشور، مجموعه های دانشجویی مختلف دانشگاههای تبریز با محوریت تشکلهای دانشجویی اصلاحطلبی چون انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاههای آزاد و علوم پزشکی تبریز و همچنین بسیج دانشجویی، برنامه ریزی و جنب و جوش ویژه ای در این خصوص شروع کرده و با دعوت از چهرههای سیاسی معروف کشور، ترافیک سیاسی گسترده ای در دانشگاههای استان براه انداخته اند.
به گزارش اعتدال پرس؛ مطهری، باهنر و زاکانی نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی طی هفته آتی برای سخنرانی به تبریز سفر می کند.
فرزند آیت الله شهید مرتضی مطهری روز ۱۶ آذر از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در جمع دانشجویان در تالار وحدت دانشگاه تبریز سخنرانی خواهد کرد.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز دعوت کننده مطهری برای سخنرانی روز دانشجو است.
همچنین محمدرضا باهنر، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی روز ۱۶ آذر در جمع دانشجویان در تبریز به سخنرانی خواهد پرداخت.
وی ابتدا بعد از نماز ظهر و عصر در تالار شایانمهر دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز سخنرانی کرده و از ساعت ۱۵ در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد تبریز حاضر خواهد شد.
دانشگاه پیام نور تبریز نیز با دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه طی روزهای آتی میزبان صفار هرندی، وزیر اسبق ارشاد، قدیری ابیانه، کارشناس مسایل سیاسی و زاکانی، نماینده سابق مردم تهران در مجلس خواهد بود.
سخنرانی قدیری ابیانه، کارشناس عالی وزارت امور خارجه با موضوع تحریم های اقتصادی و نیز توافق هسته یی ژنو از ساعت ۱۳ روز پنج شنبه در تالار علامه جعفری دانشگاه پیام نور تبریز برگزار خواهد شد.
روز یکشنبه ۱۷ آذرماه نیز صفار هرندی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در دانشگاه پیام نور تبریز سخنرانی خواهد داشت. رسالت دانشجو موضوعی است که برای سخنرانی صفار در تبریز پیش بینی شده است.
دوشنبه ۱۸ آذرماه نیز زاکانی، نماینده سابق تهران در مجلس در دانشگاه پیام نور تبریز حاضر خواهد شد و ضمن سخنرانی با موضوع توافق هسته یی ایران و کشورهای ۱+۵ به سوالات دانشجویان پاسخ خواهد داد.
همچنین در یک برنامه جذاب سیاسی در دانشگاه تبریز، دانشجویان در روز ۱۷ آذرماه پای مناظره حجت الاسلام نبویان، نماینده تهران در مجلس و علی شکوهی، فعال سیاسی اصلاح طلب خواهند نشست.
خبرهای غیر رسمی، حاکی از تلاش تشکلهای اصلاح طلب دانشجویی تبریز برای دعوت از محمدرضا عارف، معاون اول دولت اصلاحات و کاندیدای انصراف داده انتخابات ریاست جمهوری سال جاری است. البته گفته میشود توفیقی، وزیر پیشنهادی علوم که به دلیل شائبات نقشآفرینیاش در فتنه ۸۸ موفق به اخذ رأی اعتماد از مجلس نشد؛ نیز گزینه بعدی تشکلهای اصلاحاتی است.
شنیدهها از دانشگاه شهید مدنی آذربایجان نیز حکایت از تلاش برای دعوت از زیباکلام برای سخنرانی با موضوعات قومیتی است. گفته میشود یکی از مسئولین این دانشگاه، این پیشنهاد را در شورای فرهنگی دانشگاه مطرح کردهاند.
هر چند با توجه به ضرورت کسب مجوز از هیئت نظارت بر تشکلهای اسلامی دانشجویان برای برنامههای اینچنینی و نیز مشکلات هماهنگی سفر چهرههای سیاسی به تبریز احتمال تغییرات چند باره در این برنامهها تا روز ۱۶ آذر وجود دارد؛ پیشبینی میشود ۱۶ امسال شاهد ترافیک چهرههای سیاسی در تبریز باشیم.
صادق
تاریخ : ۱۴ - آذر - ۱۳۹۲
با سلام ، جای دکتر اعلمی در بین این افراد واقعا خالیست نمی دانم اکثر دانشگاه های کشور از ایشون برای سخنرانی و مناظره دعوت می کنند ، در دانشگاه های تبریز ما چرا از خودی دعوت نمی شود جای تعجب دارد .
اين مطلب از تابناك گرفته شده
تاریخ : ۱۴ - آذر - ۱۳۹۲
اگر امروز وقتی از خانه بیرون زدیم و یا زمانی که قصد برگشت به منزل داشتیم، کمی دقیقتر به دور و اطرافمان نگاه کرده و سعی کنیم محدودیتهای رفتوآمد افراد دارای معلولیت ـ چه آنهایی که محدودیتهای حرکتی دارند و چه کسانی که از حواسی مانند بینایی و شنوایی مواجهند محروم و… ـ را درک کنیم، قطعا بهترین روز جهانی معلولان در کشورمان رقم خواهد خورد.
به گزارش «تابناک»، اگر پای درد دل افراد دارای معلولیت بنشینیم (نمونهاش را اینجا بخوانید)، لابهلای گلایههایی که از مقرری اندک، دریافت نکردن حمایت مناسب، اجرا نشدن قوانین و موارد بسیارِ دیگر مطرح میکنند، گلایه از کم کاری نهادی که متولی «حمایت و توانبخشی» ایشان است، بیش از هر چیز برجسته به نظر میرسد؛ گلایه از سازمان بهزیستی یا همان مهمترین نهاد حمایتی دولتی که سالها پیش، از ادغام سازمانهای خیریه و حمایتی فعال در این بخش شکل گرفته و مأموریتهایی مشخص یافته اما کمتر موفقیتی به دست آورده است.
کافی است، مأموریتهای تعریف شده برای این سازمان را فهرستوار بخوانیم تا دریابیم که از حمایت و توانبخشی معلولان، سالمندان، زنان خودسرپرست، کودکان کار، ایتام، دختران پناهجو (فراری)، بیماران، معتادان و … گرفته تا پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و معلولیتهای مختلف و سرانجام، ارائه آموزشهای گوناگون، مثبت ارزیابی نشدن عملکرد بهزیستی در ادوار گوناگون، جایی از ابهام نگذارد.
این در حالی است که اگر منصفانه به ماجرا بنگریم، حتما عوامل بسیاری در رسیدن بهزیستی به جایگاه امروز موثر بوده و نمیتوان تمامی مشکلات عملکرد ادوار این نهاد را در مدیریت کنونی این مجموعه خلاصه کرد؛ همان گونه که نمیتوان موفقیتهای رقم خورده در این سازمان را هم تنها متعلق به این افراد دانست.
این در حالی است که اگر از عملکرد مدیران این مجموعه نیز به سادگی بگذریم، باز حق مطلب ادا نخواهد شد، چراکه مگر میتوان هر روزه با گدایان خیابانی، کارتنخوابها، معتادان، مبتلایان به بیماریهایی مانند ایدز، کودکان ریز و درشت دنیای کار، افزایش آمار طلاق و بسیاری دیگر از موارد مرتبط با مأموریتهای از پیش تعریف شده این سازمان سر و کار داشت و وعدههای مسئولان برای رفع آنها را به یاد آورد و در آخر این گونه نتیجه گرفت که همه امور به روال است و جای نگرانی ندارد؟
مگر میشود از یاد برد که سال گذشته در چنین روزی، رئیس این نهاد عریض و طویل پس از هشت سال از تصویب و ابلاغ «قانون جامع حمایت از حقوق معلولان»، دلایل اجرا نشدنش را ایرادات قانون خواند و خبر داد که بازنگری این قانون جامع در دستور کار نهاد متبوعشان قرار دارد، ولی اکنون که یک سال از آن روز میگذرد، نه خبری از بازنگری شده و نه اتفاق مشابه دیگری رخ داده است.
مگر میشود صف مشکلات ریز و درشتی را که توقع میرود بهزیستی تلاشی برای رفعشان انجام دهد، دید و از کنار موضع منفعلانه سازمان بهزیستی در قبالشان گذشت؟ چطور باید کودکان کار را در سطح شهرها دید، اطلاع داشت که قانون استخدام ۳ درصد معلولان در دستگاههای دولتی بر زمین مانده، از مقرری بسیار بسیار ناچیز مستمریبگیران شنید، سکوت کرکننده سازمان در قبال اعمال نشدن قوانین ارتقای ایمنی خودروها را که معلولیت زاست، دید و از هیچ کدام از این موارد، کم کاری سازمان بهزیستی را نتیجه نگرفت؟
شاید اگر شعار مندرج روی بنر پشت سر آقای رئیس را تغییر داده و به جایش شعار امسال، «موانع را بشکنیم و درها را باز کنیم» بنویسیم، نشست هر ساله سازمان بهزیستی به مناسبت این متفاوت خواهد شد!
این در حالی است که اگر سری به پایگاه اطلاع رسانی بهزیستی کل کشور بزنیم، درخواهیم یافت که به رغم وجود این همه نقصان و کمبود، رئیس سازمان وعدههایی مانند افزایش ۲۰ درصدی یارانه مراکز نگهداری معلولان را داده و با اطمینانی مثالزدنی، از «تحقق بخش عمده اهداف بهزیستی در دولت تدبیر و امید» در راستای اهداف پیشبینی شده برنامه صد روزه دولت خبر میدهد ولی به یاد نمیآورد که سال گذشته در چنین روزی چه وعده هایی داده بود.
جالب اینجاست که گویا کسی هم به یاد نمیآورد همین مقام مسئول پارسال راهاندازی فروشگاههای زنجیرهای فروش محصولات معلولان را وعده داده بود که قرار بود کار نوینی در راستای توانمندسازی معلولان باشد؛ مقام دیگری از حذف یک ماده از قانون جامع خبر داده بود که قرار بود بحث کمبود و نداشتن اعتبارات برای استخدام معلولان را مرتفع کرده و پیرو آن وعده داده بود که تلاش میکنند تا قانون استخدامی معلولان از ۳ درصد به ۵ درصد ارتقا بیابد؛ یکی هم راهکاری برای ایجاد ۲۶ هزار شغل ارائه کرده بود و هر کسی به زعم خود تلاش داشت تا بهترین دورنمای ممکن را برای خانواده بزرگ تحت حمایت بزرگترین نهاد حمایتی دولتی کشور ترسیم کند.
اینجاست که آنچه نقدا میتوان از ارائه وعدههای مختلف و پیگیری نکردنشان نتیجه گرفت، دور ماندن عملکرد سازمان بهزیستی از دید نهادهای نظارتی است که اگر غیر از این بود، قطعا پایش میزان تحقق وعدههای ارائه شده توسط مسئولان این سازمان در یک سال اخیر برای رسیدن به ضرورت ایجاد تغییرات گسترده در مقوله حمایت از شهروندان احساس شده و بهزیستی در مسیری قرار میگرفت که بتواند بهترین پناه مددجویان باشد نه سازمانی عریض و طویل که ظاهرا نیازمند مددرسانی است!