در حالی بودجه سال آینده شهرداری تبریز در صحن شورا بررسی می شود که «سعید حاجی زاده» سخنگوی شورای اسلامی تبریز اعلام کرده ۱ درصد از کل این بودجه به حوزه ورزش اختصاص دارد. به گزارش اعتدال پرس به نقل از آناج، شهرداری ها اکنون به نهادهایی اجتماعی و فرهنگی تبدیل شده اند و در […]

در حالی بودجه سال آینده شهرداری تبریز در صحن شورا بررسی می شود که «سعید حاجی زاده» سخنگوی شورای اسلامی تبریز اعلام کرده ۱ درصد از کل این بودجه به حوزه ورزش اختصاص دارد.

به گزارش اعتدال پرس به نقل از آناج، شهرداری ها اکنون به نهادهایی اجتماعی و فرهنگی تبدیل شده اند و در کنار وظایف خدماتی به این حوزه ها نیز ورود کرده اند. ورزش به ویژه ورزش همگانی نیز از جمله موضوعاتی است که شهرداری ها در سال های گذشته مورد توجه قرار داده اند. در حالی بودجه سال آینده شهرداری تبریز در صحن شورا بررسی می شود که «سعید حاجی زاده» سخنگوی شورای اسلامی تبریز اعلام کرده ۱ درصد از کل این بودجه به حوزه ورزش اختصاص دارد. متن گفت وگو پیش روی شماست:

نگاه شهرداری تبریز و شورای اسلامی این کلانشهر به حوزه ورزش چگونه است؟

به اعتقاد ما توسعه ورزش همگانی باید اساس حرکت شهرداری تبریز در حوزه ورزش باشد ضمن اینکه توسعه زیرساخت های ورزشی باید مورد توجه قرار گیرد. درست است که باید در شهر اسباب رفاه شهروندان را فراهم کنیم اما از آن مهم تر وجود انسان سالم در شهر است تا از رفاه موجود در شهر لذت ببرند. لازمه این امر هم پرداختن به مقوله ورزش و توسعه زیرساخت های ورزشی است. ورزش همگانی هم باید توسعه محور و نظام مند باشد و شهروندان بر اساس یک برنامه مشخص به سوی ورزش هدایت شوند. ما باید ایستگاه های ورزش در محلات را افزایش دهیم. هم اکنون ورزش همگانی ۳۷ رشته دارد که ما بیشتر در ۳ رشته پیاده روی، دوچرخه سواری و دو و میدانی معطوف شده ایم لذا باید برنامه ریزی شود تا تعداد رشته های ورزش همگانی که مورد حمایت شهرداری است، افزایش یابد. نکته آخر این که متاسفانه شهروندان، بیشتر به ورزش، نگاه می کنند تا اینکه خودشان ورزش کنند. نگاه کردن به ورزش به رغم این که نشاط آور است اما برای اینکه سلامتی شهروندان تضمین شود باید آنان را به سمت ورزش کردن سوق دهیم و لازمه این کار توسعه زیرساخت هاست.

شما می فرمایید که شرایطی مهیا شود تا همه بتوانند ورزش کنند. خود شما و البته همکارانتان در شورای شهر تا کنون به طور مشخص چه موضوعاتی را برای تحقق این مهم مورد توجه قرار داده اید؟

من به جهت سابقه فعالیتم در زمینه ورزش، احساس می کنم نسبت به این حوزه دین دارم و لذا بیشتر از سایر همکارانم تلاش خواهم کرد تا زمینه ورزش کردن برای همه شهروندان مهیا شود. این مهم در بررسی بودجه ۹۳ لحاظ می شود ولی دوباره تاکید می کنم که تمرکز ما توسعه ورزش همگانی است. این تاکیدها البته دلیلی بر مخالفت ما با ورزش قهرمانی نیست بلکه اعتقاد داریم که ورزش همگانی مکمل ورزش قهرمانی است. به باور ما توسعه ورزش همگانی می تواند ورزشکاران را به روی آوردن به ورزش قهرمانی راغب تر کند. در ورزش همگانی هم اعتقاد ما بر این است که ورزش همگانی باید محله محور باشد و لازمه این امر توزیع اعتبارات سازمان ورزش شهرداری در بین محلات و مناطق و نه هزینه کردن متمرکز این اعتبارات است.

یعنی شما می گویید که توزیع اعتبارات در مناطق مختلف شهرداری عادلانه نیست؟

متاسفانه در سال های قبل توزیع اعتبارات در مناطق مختلف شهرداری متوازن نبوده است. ما محلاتی داشتیم که حتی یک سالن ورزشی هم نداشته اند ولی انشاءالله در سال ۹۳ این مساله مورد توجه قرار خواهد گرفت. در سال های قبل توسعه ورزش قهرمانی بیشتر مد نظر مسئولان شهر بوده است اما معتقدیم که وظیفه ذاتی ما توسعه ورزش همگانی است. هرچند پیشنهادات شهرداری در قالب بودجه ۹۳ برای توسعه ورزش همگانی ناکافی است اما تلاش می کنیم که این اعتبارات را افزایش دهیم. از سوی دیگر از نظر امکانات ورزشی بانوان هم در سطح شهر با کمبودهای جدی مواجه هستیم که سعی خواهیم کرد این مساله را در سال ۹۳ رفع کنیم.

رقم دقیق بودجه ورزش در لایحه ۹۳ شهرداری تبریز چه میزان است؟

در بودجه پیشنهادی شهرداری، در مجموع رقم ۳۰۰ میلیارد ریال به این منظور اختصاص یافته است که ۱۶۰ میلیارد ریال از این میزان برای حوزه عمرانی و ۱۳۰ میلیارد ریال بودجه سازمان ورزش شهرداری است. بودجه سازمان در سه محور توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، توسعه ورزش کارمندی و توسعه ورزش قهرمانی و همگانی هزینه خواهد شد. در مجموع می توان گفت ۱ درصد از بودجه تقریبا ۳۰۰۰۰ میلیارد ریالی شهرداری تبریز در سال ۹۳ به امر ورزش اختصاص پیدا کرده که امیدواریم در روند بررسی لایحه بودجه، با نظر مثبت همکاران شورای شهر این رقم افزایش قابل توجهی داشته باشد زیرا اعتقاد داریم که ۳۰۰ میلیارد ریال برای شهر حدودا ۲ میلیون نفری تبریز ناکافی است.

سرمایه گذاران هم می توانند در امر ورزش به کمک شهرداری بیایند؟

بخش قابل توجهی از بودجه شهرداری تبریز از محل عوارض مردمی تامین می شود که شاید بیش از ۵۰ درصد از این بودجه هم صرف حقوق و مزایای مجموعه شهرداری می شود. با این روند در کوتاه مدت نمی توانیم برنامه هایی که به شهروندان قول داده ایم را عملیاتی کنیم و لذا ناگزیر به فروش اوراق مشارکت و زمینه سازی برای حضور بخش خصوصی هستیم. این نکته هم نباید فراموش شود که بیشتر سرمایه گذاران بخش خصوصی رغبت دارند تا در بخش های تجاری و خدماتی حضور داشته باشند چراکه این بخش ها سودآورترند. از این رو باید سیاست های تشویقی داشته باشیم تا سرمایه گذاران را ترغیب کنیم تا در حوزه ورزش هم ورود کنند.

منظور شما از سیاست های تشویقی چیست؟ چه اقداماتی می تواند مصداق تشویق سرمایه گذاران باشد؟

اعطای زمین رایگان و تامین تاسیسات زیربنایی می تواند مشوق سرمایه گذاران باشد. این اقدامات و البته اقدامات دیگری از این قبیل می تواند در ترغیب سرمایه گذاران آثار مثبتی داشته باشد.