کاهش سهمیه آرد نانوایی‌ها و به تبع آن کمبود نان در بناب موجب سرگردانی مردم شده است و این در حالیست که صاحبان نانوایی‌ها در بناب علت کمبود نان طی روزهای گذشته را افزایش نرخ آرد در بازار آزاد و کاهش سهمیه نانوایی‌ها اعلام می‌کنند. به گزارش اعتدال پرس، کمبود نان در چند روز گذشته موجب […]

کاهش سهمیه آرد نانوایی‌ها و به تبع آن کمبود نان در بناب موجب سرگردانی مردم شده است و این در حالیست که صاحبان نانوایی‌ها در بناب علت کمبود نان طی روزهای گذشته را افزایش نرخ آرد در بازار آزاد و کاهش سهمیه نانوایی‌ها اعلام می‌کنند.

به گزارش اعتدال پرس، کمبود نان در چند روز گذشته موجب شده تا شهروندان برای تهیه نان تا ۲ ساعت در صف‌های طولانی بایستند و تشکیل صف‌های طولانی در مقابل نانوایی‌ها و عدم ارائه نان مورد نیاز متقاضیان توسط متصدیان نانوایی‌ها باعث اعتراض مردم به وضعیت موجود شده است.

صرف اندکی زمان، سرزدن به چند واحد پخت نان و پرس و جو از کسانی که برای تهیه چند قرص نان در صف ایستاده‌اند، اگرچه ممکن است وضعیت پیش آمده را سامان ندهد اما با دریافت نظرات آنها می‌توان به علل کمبود نان حداقل از دیدگاه مردم پی برد!

مردم در تشریح این وضعیت ضعف مدیریت متولیان توزیع آرد و همچنین نظارت نامناسب را عامل اصلی مشکل شهروندان می‌دانند.

برخی نیز معتقدند چون دولت قصد دارد قیمت نان را همزمان با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها افزایش دهد، بنابراین با این روش قصد دارند مردم آمادگی لازم را برای افزایش قیمت‌ها داشته باشند.

ولی درسوی دیگر نانوایان بناب کاهش سهمیه آرد را عامل اصلی کمبود نان در این شهرستان اعلام می‌کنند.

اما واقعیت کمبود نان در بناب چیست؟!

سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت بناب کاهش سرانه مصرف گندم را از مشکلات اساسی کمبود نان در این شهرستان اعلام کرد و گفت: با وجود اینکه سرانه مصرف گندم در سایر استان‌ها ۱۰ کیلوگرم است، ولی این میزان در استان آذربایجان شرقی ۷.۵ کیلوگرم است که جوابگوی نیاز اهالی نیست!

شهرام عارفی افزود: آغاز فصل کاری و افزایش میزان مصرف نان و همچنین عدم وارد کردن گندم از استان‌های همجوار باعث بوجود آمدن معضل کمبود نان شده است!

وی همچنین با انتقاد از نحوه تخصیص سهمیه آرد به نانوایان از سوی شرکت غله استان اذعان کرد: سیستم فعلی توزیع آرد با دهک‌بندی مشکلاتی را بوجود آورده و برای مثال سهمیه مورخ ۲۳/۱/۹۳ توسط شرکت غله از طریق سامانه همان روز اعلام شده که باید شرکت غله نسبت به اصلاح شیوه تخصیص آرد به نانوایان تجدید نظر کند و با افزایش سرانه نان از مشکلات فعلی بکاهد.

بنابراین گزارش در شهرستان بناب ۲۰۶ باب نانوایی فعال است که از این تعداد ۱۶۸ باب لواش پز و ۱۰ باب سنگک پز هستند و ۳ باب برای پخت نان بربری و ۲۵ باب برای نان روغنی اختصاص دارند.

منبع:انعکاس بناب