با وجود آنکه طرح ترافیک تبریز از سال ۸۵ در شورای عالی ترافیک کشور تصویب گردیده است اما اجرای آن به دلایل مختلف از ۸ سال پیش به تاخیر افتاده است. به گزارش اعتدال پرس، پس از روی کار آمدن دولت جدید امیدهای جدیدی برای عملی شدن این طرح شکل گرفت که بعد از بررسی و […]
با وجود آنکه طرح ترافیک تبریز از سال ۸۵ در شورای عالی ترافیک کشور تصویب گردیده است اما اجرای آن به دلایل مختلف از ۸ سال پیش به تاخیر افتاده است.
به گزارش اعتدال پرس، پس از روی کار آمدن دولت جدید امیدهای جدیدی برای عملی شدن این طرح شکل گرفت که بعد از بررسی و جلسات مختلف سرانجام استاندار آذربایجان شرقی در اواخر سال گذشته اعلام کرد از اول اسفند ۹۲ طرح ترافیک تبریز اجرا خواهد شد ولی بازهم خبری نشد تا اینکه اخیرا مسئولین استانی خرداد ماه را برای آغاز اجرای طرح ترافیک تبریز در نظر گرفتند که بازهم اما و اگرهای متعددی فراروی این طرح مطرح شد چراکه پلیس راهنمایی و رانندگی و اصناف واقع در محدوده طرح همچنان زیرساختهای اجرای این طرح را کافی نمی دانند.
جلسه هماهنگی شورای ترافیک شهرستان تبریز برای اجرای این طرح پیش از ظهر سه شنبه به میزبانی فرمانداری این شهرستان برگذار گردید.
دکتر رحیم شهرتی فر در این جلسه با بیان اینکه هنوز نکته نظرات مکتوب اتحادیه های اصناف دریافت نشده است بر اجرایی شدن طرح ترافیک در خرداد ماه آینده تاکید کرد.
فرماندار تبریز پس از استماع مجموع نظرات موافقین و مخالفین گفت: طرح ترافیک را باید در ابتدا با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به صورت آزمایشی اجرا و کمتر از ابزار بازدارنده در این مرحله استفاده کنیم و اجرای کامل آن را با ابزارهای کنترلی لازم، به مرحله بعد موکول کنیم.
وی گفت: تابستان و آلودگی هوا در راه است، از این رو مصمم هستیم این طرح را اجرا کنیم ولی اگر اعضا بر اجرایی نشدن طرح رای بدهند اجرای آن را مسکوت می گذاریم.
شهرتی فر اظهارکرد: در دولت تدبیر و امید هیچ کاری بدون تدبیر اجرایی نخواهد شد تا مردم بخصوص اصناف و کسبه واقع در محدوده این طرح با اجرای آن دچار مشکل شوند.
وی خاطرنشان کرد: تمام مشکلاتی که در زمینه اجرای این طرح وجود دارد، باید رفع و سازمان های مرتبط با آن وظایف خود را به خوبی انجام دهند.
شهرتی فر گفت: در صورت اجرایی شدن طرح همه چیز را به یکباره محدود نخواهیم کرد بلکه با نصب تابلوها، دوربین ها و همکاری مردم، گام خواهیم گذاشت.
وی افزود: اجرا این طرح در تبریز از سال ها قبل احساس می شد اما در زمان حاضر به وضعیت اورژانسی رسیده و باید اجرا شود و در این بین باید از تجربه دیگر شهرها که این طرح را اجرا کرده اند استفاده کنیم و راه رفته دیگران را دوباره آزمایش نکنیم.
وی از نیروی انتظامی خواست حدود انتظارات خود از دستگاه ها و سازمان های مرتبط را به صورت مکتوب ارایه و شهرداری نیز کارهایی را که لازم است، انجام دهد.
جانشین معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری نیز با بیان اینکه اقدامات اجرایی شهرداری برای این طرح مهم آغاز شده است افزود به طور کامل آماده تصمیم مسئولین استانی برای شروع طرح هستیم.
از سوی دیگر رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تبریز نیزعملکرد شهرداری را در باره این طرح بسیار ضعیف ارزیابی کرد و افزود عملا در اینباره کار جدی صورت نگرفته است، ما با اینکه مدافع اجرای طرح ترافیک هستیم اما باید بدانیم فرصت آزمون و خطا نداریم. سرهنگ علَی تاکید کرد: عدم اجرای این طرح بسیار بهتر از اینست که ناقص اجرا شود و با شکست مواجه گردد.
نمایندگان اتحادیه های مختلف صنفی نیز با ابراز نگرانی از اجرای طرح در این مقطع، زیرساخت های موجود را برای اجرای بی عیب و نقص آن ضعیف ارزیابی کردند و اعلام نمودند مجموعه اصناف مخالف طرح ترافیک هستند.
گفتنی است : طرح ترافیک تبریز چیزی حدود ۳۲۰ هکتار را در محدوده مرکزی شهر در بر خواهد گرفت که۱/۲ درصد مساحت تبریز را شامل می شود.
با اجرای این طرح تنها وسایل نقلیه عمومی و همگانی از جمله اتوبوس، تاکسی، آژانس های مسافری و خودروهای نظامی و انتظامی و اورژانس، سرویس مدارس و وسایل نقلیه شخصی آرم دار می توانند در محدوده طرح تردد کنند.
این طرح از شمال، خیابان چایکنار مابین پل فلسطین تا پل قاری، از غرب، خیابان فلسطین از پل فلسطین تا میدان فجر و خیابان امام خمینی از میدان فجر تا چهارراه شریعتی و از خیابان شریعتی جنوبی تا تقاطع خیابان والمان، از جنوب، خیابان والمان حد فاصل شریعتی جنوبی تا ارتش جنوبی و از شرق خیابان خاقانی و ارتش جنوبی را در بر می گیرد.
پیش بینی می شود با اجرایی شدن طرح ترافیک تبریز، علاوه بر روان شدن طرح ترافیک در مرکز شهر، آلودگی هوا تا ۱۵ درصد کاهش یابد.
عليرضا رضائي
تاریخ : ۲۰ - اردیبهشت - ۱۳۹۳
صرفا جهت اطلاع : سلام و ادب . بنظرم مدیر محترم فعلا خبر نداری استاندار تحت پیگردد عمل جراحی گردن هست و استان به حال خود رهاست . بابا بیخیال این هم میگذره این جبارزاده ۱۶ سال مجلس بود چیکار کرد که الان هم بخواهد کاری کنه . خواهی نشوی رسوا همرنگ نشو بلکه رنگ بنفش باش تا روزگارت بگذرد .
یوسف گونزلی
تاریخ : ۱۹ - اردیبهشت - ۱۳۹۳
دوست غزیز شما نگران سواد مردم نباشید تبریز مردمان آگاه ودلسوز زیاد دارد این طرح فقط جلوی اسبان یکه تاز وآواره بی هدف وسرگردان در خیابانها ومسافر کشهای سرازیر شده از دور و اطراف رو می گیره و شما نیز از این طرح ۹سال عقب افتاده بسیار خوشحال می شوید دیگه سنگ انداختن تو راه راست بسه بزارین کمی هم مردم راحت برن و بیان انشاالله این طرح زودتر انجام بشه با تشکر
مرتضی اعلمی
تاریخ : ۱۹ - اردیبهشت - ۱۳۹۳
با سلام ، متاسفانه هیچ طرحی در شهر ما با کار کارشناسی شده صورت نمی گیرد هر کس از لحاط قدرت مسئولیتی موردی را بیان داشته و همه آنرا تائید می کنند تا بعد چه پیش آید بماند . به عنوان مثال طرح پارکومتر کنار خیابانهای شهر که پس کوچه ها را هم گرفته از ۷/۵ صبح تا ۱۰/۵ شب در کجای ایران چنین طرحی وجود دارد عزیزان بیان کنند . یا اجرای طرح ترافیک از ۸/۵ صبح تا ۸/۵ شب در حالی که تهران با آن همه ترافیک کلیه طرحهای ترافیکی از ۸/۵ صبح تا حداکثر ۶ عصر میباشد . و سایر موارد دیگر و اینها متاسفانه بر می گردد به عدم استفاده از افراد با سواد و دارای تجربه که در استان ما به آن اهمیت داده نمی شود . امید بعد از این چنین نباشد . با تشکر