با سابقه ترین وزیر دولتهای بعد از انقلاب که این روزها سودای ریاست جمهوری دارد در ادامه سفرهای استانی خود امروز به تبریز آمد. به گزارش اعتدال پرس، سعیدی کیا که کاندیدای مستقل ریاست جمهوری یازدهم است در سفر امروز خود به تبریز با حضور در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و برگزاری نشست خبری با […]
با سابقه ترین وزیر دولتهای بعد از انقلاب که این روزها سودای ریاست جمهوری دارد در ادامه سفرهای استانی خود امروز به تبریز آمد.
به گزارش اعتدال پرس، سعیدی کیا که کاندیدای مستقل ریاست جمهوری یازدهم است در سفر امروز خود به تبریز با حضور در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و برگزاری نشست خبری با تعداد محدودی خبرنگار، به تشریح دیدگاهها و برنامه های خود در انتخابات پیش رو پرداخت.
وی در دولتهای اول هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد سه رئیس جمهور کاملا متضاد با هم، مسند وزارت را عهده دار بوده و البته در هیچ کدام نتواسته حضور خود در دولت دوم روسای جمهور وقت را تداوم ببخشد. سعیدی کیا راه حل کاهش اثرات تحریم اقتصادی را ترانزیت بین المللی دانسته و ضمن مخالفت با پرداخت یارانه نقدی به دهکهای دوم به بالا، ورود مستقیم دولت به مسکن مهر را هم نادرست می داند.
به گزارش اعتدال پرس به نقل از آناج، سعیدی کیا امروز بعد از سخنرانی خود در دانشگاه شهید مدنی میزبان خبرنگاران بود و به سوالات مختلف آنان پاسخ داد.
وی پاسخ به سوالی در باره ادامه اجرای طرح هدفمندی یارنه ها گفت: هدفمندی یک قانون است و باید اجرا شود اما اینکه بصورت فعلی یارانه نقدی پرداخت شود و نقدینگی به جای تولید صرف مصرف جاری جامعه شود درست نیست.
وی افزود: برای دو دهک اول جامعه که توان کار کردن ندارند باید یارانه بصورت نقدی پرداخت شود ولی برای دهک های دوم تا ششم طرحی همانند تامین اجتماعی در نظر داریم که با اجرای آن می توان سلامت امروز مردم و آتیه آینده آنان را تامین کرد و از طرفی تورم و نقدینگی حاصل از پرداخت نقدی یارانه ها را مهار کرد.
سعیدی کیا در ادامه در پاسخ به سوالی درباره مسکن مهر، نحوه اجرا و ادامه آن در دولت بعدی گفت: مسکن مهر مولود طرح جامع مسکن بود که آن زمان ماد در مجلس تصویب کردیم.
وی با اشاره به اشکالات اجرای مسکن مهر افزود: دولت نباید در ساخت و ساز دخالت کند و منابع مالی و همت خود را صرف شهرسازی و حل مشکلات حمل و نقل کند.
وزیر سابق راه و شهر سازی در پاسخ به سوالی درباره راهکارهای رفع تحریم ها و همچنین رابطه با کشورهای غربی گفت: تحریم ها ماحصل پافشاری ملت ایران برحق هسته ای خود است، اما تمامی مشکلات نتیجه تحریم ها نیست و سو مدیریت هم در افزایش فشار اقتصادی بر مردم دخیل بوده است.
وی با اشاره به راهکارهایی برای کاهش اثر تحریم ها گفت: ما می توانیم با استفاده از پتانسیل های اقتصادی کشور آثار تحریم ها را کاهش دهیم که یکی از آن پتانسیل ها بحث ترانزیت بین المللی است که با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور ما میتوان برای کاهش تحریم از آن استفاده کرد.
وی همچنین با اشاره به مذاکرات ایران با ۵+۱ گفت: مذاکرات تاکنون پیشرفت خوبی داشته اما می توان بهتر از این هم عمل کرد.
سعیدی کیا در پاسخ به سوالی درباره محل تامین هزینه های انتخاباتیش گفت: با توکل به خدا و بصورت مستقل در این عرصه وارد شده ام و عضو هیچ دسته و گروهی هم نیستم. برای تامین هزینه های انتخاباتی شماره حسابی اعلام کردم تا کسانی که تفکر بنده را برای ریاست جمهوری قبول دارند از این طریق حمایت مالی داشته باشند.
وی افزود: ستادهای بنده بصورت مردمی و خود خوش تشکیل شده و هر مقدار که پول داشته باشیم خرج میکنیم تا کنون هم با حقوق دولت گذران زندگی کرده ام و در این سالها فعالیت اقتصادی نداشته ام.
وی ادامه داد: صدا و سیما پتانسیل مناسبی برای تبلیغ نامزدهای ریاست جمهوری است و ما نیز ترجیح می دهیم از این عرصه برای تبلیغات استفاده کنیم.
سعیدی کیا در پاسخ به سوالی درباره چگونگی برخود با پیدیده شوم اعتیاد گفت: با اعتیاد دو نوع برخود می شود انجام داد، یکی بازدارنده و دیگری برخورد سلبی.
وی افزود: بنده بیشتر به برخورد بازدارنده معتقدم و باید ابتدا ریشه مسائلی که باعث می شوند در جامعه اعتیاد شایع شود خشکانده شود بعد به برخوردهای سلبی پرداخت.
وی ادامه داد: وقتی فقر در جامعه شایع می شود به طبع آن انواع فساد همانند اعتیاد در جامعه بیشتر می شود و فقر نیز مولود بیکاری است، پس دولت برای مبارزه با اعتیاد ابتدا مشکل فقر و اشتغال مردم را حل کند سپس به برخوردهای سلبی بپردازد.
سعیدی کیا در رابطه با بحران سوریه و حمایت ایران از دولت این کشور گفت: سوریه خط مقدم و خاکریز ماست و ما باید برا اساس مسائل ایدئولوژیک از مردم این کشور در برابر کشورهای غربی و تروریستها حمایت کنیم.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره نوع رابطه با جمهوری آذربایجان گفت: ما نباید با رفتارهای برخی کشورها بصورت غیر عرفی و تند برخورد کنیم بلکه باید در برابر رفتار نادرست کشور دیگر بصورت دیپلماتیک پاسخ دهیم.
وی افزود: ما و جمهوری آذربایجان و کشور همسایه و شیعه هستیم و باید در رابطه همسایگی خود اطمینان متقابل ایجاد کنیم و از بروز تنش جلوگیری کنیم.
وزیر دولتهای پنجم، هفتم و نهم در پاسخ به سوالی درباره وابستگی اش به گروه و تفکر و خاص گفت: به خط مشی های سیاسی اعتقادی ندارم و معتقدم نیستم که تنها دو تفکر در جامعه وجود داشته باشد و همه افراد بر طبق این سلایق سیاسی تقسیم بندی شوند.
وی افزود: به اعتقاد من همه کسانی که وفادار به انقلاب هستند و ولایت فقیه ، قانون اساسی و ارزش های انقلاب را قبول دارند حق حضور در صحنه های سیاسی را دارند و بر اساس همسن باید از تمامی مدیران با تعریف فوق استفاده شود تا کشور پیشرفت کند.
وی ادامه داد: بنده در تمام پستهای مدیریتی که تاکنون داشتم از مدیرانی با سلایق سیاسی مختلف استفاده کردم و با استفاده از تجربه آنها فارغ از اختلافات سیاسی کار را به پیش برده ام.
سعیدی کیا در پاسخ به این سوال که آیا کابینه خود را معرفی می کنید، گفت: معرفی کابینه را صلاح نمیدانم و علت آن این است که هر کاندیدایی در ماههای آینده و بعد از منتخب شدن با افراد بیشتری با تخصصهای مختلف آشنا خواهد شد که می تواند از آنها در کابینه خود استفاده کند.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار آناج درباره اینکه چرا در تمامی کابینه های اول دولتهای آقایان هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد حضور داشته ولی در کابینه دوم بعد حضور نداشته گفت: بنده شخصی هستم که اهل تعامل هستم ولی از اصول فکری خود به هیچ وجه دست نمی کشم و بخاطر همین هم بود که در دولتهای دوم آقایان حضور نداشتم.
وی درباره دلیل مخالفتش با مشایی نیز گفت: رهبری در نامه ای که صادر کردند فرمودند این شخص در مناصب کلیدی بکارگیری نشود پس وی نمی تواند رئیس جمهور هم شود.
سعیدی کیا درباره حضور خاتمی و هاشمی در انتخابات گفت: تحلیل بنده این است که آقایان کاندیدا نمی شوند.
پرسش و پاسخ دانشچویان با سعیدی کیا در دانشگاه: دولت هاشمی هم تورم ۵۰ درصدی داشت
در دوره آقای هاشمی اصل اقتصاد بر توسعه بود، اما از ابتدا مشخص بود که با این روش مشکل حل نمی شود، چون در سال ۷۴ مردم تورم ۵۰ درصدی را تحمل کردند و برنامه توسعه متوقف شد ، پس از آن لایحه محرومیت زدایی ارائه شد که آن هم راه به جایی نبرد.
به گزارش آناج، سعیدی کیا کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در سفر خود به تبریز در میان دانشجویان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان حاضر شد و پاسخگوی سوالات آنان در رابطه با برنامه هایش برای انتخابات ریاست جمهوری بود.
وی با اشاره به نقش مهم دانشجویان در خلق حماسه سیاسی گفت: با اینکه هنوز تنور رقابتهای انتخاباتی گرم نشده، ولی بنده سعی دارم با حضور در فضاهای دانشگاهی با نظرات دانشجویان آشنا شوم و معتقدم دانشجویان هستند که می توانند موتور محرکه حماسه سیاسی باشند.
وی افزود: هر دانشجویی یک نوع سلیقه فکری دارد، ولی بنا بر فرموده رهبری تمام سلایق سیاسی داخل نظام باید در انتخابات حضور پر رنگ داشته باشند تا حماسه سیاسی شکل بگیرد.
سعیدی کیا با اشاره به بیوگرافی و سوابق کاری خود درباره دلیل حضور خود در عرصه انتخابات گفت: با توجه به سرمایه ای که توسط نظام جمهوری اسلامی برای من خرج شده، تصمیم بر این گرفتم به عنوان خدمت گزاری که پیرو ولی فقیه است در خدمت مردم ایران باشم.
وی با اعلام شعار “آرامش، انسجام ملی و همکاری جهانی” بعنوان شعار انتخاباتیش گفت: معتقدم می توان با حفظ اصول و ارزشها و همچنین استقلال ملی با دنیای معاصر رابطه حکیمانه بر اساس منافع دوطرفه برقرار کرد.
وی در ادامه با عنوان اینکه پیرو ولایت فقیه، فرزند مجلس و خادم مردم هستم افزود: در دولت من به تمام افراد با تخصص و سلایق مختلف نیاز وجود دارد و معتقدم باید از تمامی افراد که توانایی دارند در راستای پیشرفت نظام استفاده کرد.
کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ایجاد اقتصاد فعال و پویا بر اساس فرهنگ ایرانی – اسلامی، بستری سازی برای حضور مردم در عرصه اقتصاد، کاهش وابستگی بودجه عمومی به درآمد نفتی را از برنامه های خود دانست و گفت: سعی ما براین است که نقاط ضعف دولتهای قبلی را نداشته باشیم و نقاط قوت ها را نیز تثبیت و پیگیری کنیم.
سعیدی کیا در ادامه در پاسخ به این سوال که برنامه عملی اش برای اقتصاد چیست، گفت: اقتصاد ما از کمبود سرمایه گذاری، بیکاری و تورم رنج می برد و برای حل این معضل ها باید از سرمایه گذاری شروع کرد تا با ایجاد اشتغال اعم مشکلات حل شود.
وی افزود: ثبات مقررات و قوانین یکی از مواردی است که مانع سرمایه گذاری است و دولت باید با برنامه ریزی ، هدایت و نظارت کافی بستر را برای سرمایه گذاران برای ایجاد شغل فراهم کند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر قطع نیاز بودجه عمومی کشور به درآمد نفتی گفت: بیشتر درآمد نفتی همیشه صرف بودجه جاری کشور شده است و کمتر به مسائل عمرانی اختصاص داشته است و همواره وقتی دولت ها کسری داشته اند به سراغ حساب ذخیره ارزی رفته اند و کسری را از منابع نفتی که برای تولید اختصاص داشته است جبران کرده اند.
وی افزود: با ۲۰ میلیارد دلار درآمد نفتی که سهم صندوق توسعه ملی از درآمد نفتی است، سالانه می شود یک میلیون شغل ایجاد کرد که این مهم تا کنون تحقق نیافته است.
وی ادامه داد: در مسائل اقتصادی با افزایش اختیار استانها باید زمینه شکوفایی اقتصاد استانها را فراهم کرد.
وزیر سابق مسکن و شهرسازی در پاسخ به سوالی در رابطه با تحریم ها و مذاکرات هسته ای گفت: ما عضو ان پی تی هستیم و بر اساس این معاهده باید حق غنی سازی ما به رسمیت شناخته شود.
وی افزود: بر اساس تحلیلی که دارم مسیر مذاکرات هسته ای رو به پیشرفت است و آلماتی ۲ را یک گام رو به جلو می دانم و از طرفی همه مشکلات فعلی را حاصل تحریم ها نمی دانم، بلکه سو مدیریت داخلی نیز در این مسائل دخیل است.
وی ادامه با اشاره به اینکه انرژی هسته ای حق مسلم ملت ایران است، گفت: اگر دست از انرژی هسته ای بکشیم در مراحل بعدی به نقض حقوق بشر و تروریسم متهم خواهیم شد و مسیر بهانه گیری غرب ادامه خواهد داشت، ولی اگر بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب بر سر حرفمان بایستیم و مذاکرات را به پیش ببریم مشکلات حل خواهد شد.
سعیدی کیا در پاسخ به این سوال که چرا از دولت دوم آقای احمدی نژاد کنار گذاشته شدید، گفت: در دولتهای اول آقایان هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد حضور داشتم، ولی در دولتهای دومشان حضور نداشتم و چون فردی هستم که پایبند به اصولم هستم، بخاطر همین از دولت دوم آقای احمدی نژاد کنار رفتم. البته در دولت دوم نه آقای احمدی نژاد من را می خواست و نه من او را، دلیلم هم تغییر گفتمان دولت و مسائل مدیریتی بود.
وی با اشاره به رویه دولت سازندگی گفت: در دوره آقای هاشمی اصل اقتصاد بر توسعه بود، اما از ابتدا مشخص بود که با این روش مشکل حل نمی شود، چون در سال ۷۴ مردم تورم ۵۰ درصدی را تحمل کردند و برنامه توسعه متوقف شد و پس از آن لایحه محرومیت زدایی ارائه شد که آن هم راه به جایی نبرد.
وی افزود: در دولت نهم گفتمان عدالت گفتمان غالب بود که آن هم پاسخگوی مشکلات مردم و اقتصاد نبود، زیرا با رشد یک تا دو درصدی اقتصاد پیشرفتی صورت نگرفته است و نمی توان فقر را میان مردم توزیع کرد. باید با پیشرفت اقتصادی ثروت تولید شود و همراه با آن به عدالت میان مردم تقسیم شود.
وی با نقل خاطره ای از رهبری در زمان ابلاغ اصل ۴۴ گفت: در جلسه ای رهبری به ما فرمودند که ” وقتی بنده این اصل را ابلاغ کردم یکی از دوستان با بنده تماس گرفتند و گفتند شما می خواهید مردم ثروتمند شوند؟! و ایشان در پاسخ فرموده بودند آری من می خواهم مردم ثروتمند شوند.”
وی افزود: نظر رهبری بر این است که عدالت و پیشرفت همراه با هم باشند.
کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره آموزش زبان مادری گفت: اتفاقا در کردستان هم این سوال از من شد و به نظر من اشکالی ندارد، چون در قانون اساسی هم تصریح شده می توان این قانون را به اجرا درآورد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره دریاچه ارومیه گفت: این دریاچه برای حفظ محیط زیست اطراف خود بسیار حائز اهمیت است و باید با طرح های مطالعاتی به هر طریق ممکن و با هر هزینه ای آب به این محل انتقال یابد تا از خشک شدن آن و عواقب زیست محیطی آن جلوگیری شود.
سعیدی کیا در ادمه در پاسخ به سوال دانشجویی که درباره جو بسته دانشگاهی سوال کرده بود، گفت: جامعه بی نقد می میرد، اما باید افراد منتقد با رعایت قانون نقد کنند، تا آسیبی به امنیت کشور نرسد و از طرفی حکومت هم باید بستر مناسب را برای نقد فراهم کند.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری درباره اجرای کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاهها گفت: این تاکیدات به این معناست که باید در دانشگاه ها فضای نقد و تضارب آرا حاکم باشد و این فضا به نفع کشور خواهد بود.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی با اشاره به وقایع انتخابات ۸۸ گفت: هرکس پیروز انتخابات باشد به او تبریک خواهم گفت.
وزیر سابق دولت احمدی نژاد در پاسخ به سوالی درباره جشن ورزشگاه آزادی گفت: به نظر من برگزاری این جشن به دو دلیل اشتباه بود، اول اینکه رنگ و بوی انتخاباتی داشت و دوم اینکه می شد با هزینه کمتر از دست اندرکاران سفرهای نوروزی تقدیر کرد.
وی با اشاره به مخالفتش با معاون اولی رحیم مشایی در ابتدای دولت دهم گفت: من از ابتدا با این موضوع مخالف بودم و در هیئت دولت هم، هفت وزیر و سه عضو هیئت دولت بودیم که به این موضوع اعتراض داشتیم و نامه ای خدمت رهبری نوشتیم و گلایه خود را از عدم برکناری اعلان کردیم.
وی در پایان گفتمان انقلابی دولت، ارتباط مردمی، اجرای هدفمندی یارانه ها، سفرهای استانی، مسکن مهر، مسکن روستایی، ساماندهی مصرف سوخت و ساده زیستی و پرکاری را از نقاط قوت دولت احمدی نژاد دانست و از طرفی مشکلات اقتصادی از جمله تورم و رشد اقتصادی کم، بی توجهی به اسناد بالا دستی، انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی، تغییر مدیریت ها را نیز از نقاط ضعف دولتهای نهم و دهم برشمرد که باید در دولتهای بعدی مرتفع شوند.
Wednesday, 5 February , 2025