استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که هیچ تردیدی در اجرای پروژه‌های احیای دریاچه نیست، اظهار داشت: همت و اراده مردم تسریع کننده طرح‌هاست و اگر بنا باشد که مردم کمک نکنند هیچ پروژه‌ای به نتیجه نمی‌رسد، چرا که دولت با صدها طرح و پروژه نیز به تنهایی قادر به احیای دریاچه ارومیه نیست. به […]

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که هیچ تردیدی در اجرای پروژه‌های احیای دریاچه نیست، اظهار داشت: همت و اراده مردم تسریع کننده طرح‌هاست و اگر بنا باشد که مردم کمک نکنند هیچ پروژه‌ای به نتیجه نمی‌رسد، چرا که دولت با صدها طرح و پروژه نیز به تنهایی قادر به احیای دریاچه ارومیه نیست.

به گزارش اعتدال پرس، اسماعیل جبارزاده در جلسه شورای فرهنگی اجتماعی احیای دریاچه ارومیه، با اشاره به این که احیای دریاچه وارد فاز عملیاتی شده است، افزود: اقدامات دستگاه‌های اجرایی علیرغم مشکلات موجود آغاز شده و اراده و عزم جدی در تک‌تک دستگاه‌های عضو ستاد احیای دریاچه ارومیه دیده می‌شود.

وی با تاکید بر این که دریاچه ارومیه باید احیا شود، گفت: این کار جزو باورهای عمیق دولت تدبیر و امید است و شاید هیچ‌کس به اندازه شخص دکتر روحانی به این موضوع حساسیت ندارد.

جبارزاده با اشاره به این که طبیعتا روند احیای دریاچه زمان‌بر است، گرچه وضعیت دریاچه امروز نسبت به سال گذشته بهتر شده است، افزود: هدف ستاد احیای دریاچه ارومیه در سال اول، مرطوب نگه داشتن سطح دریاچه عنوان می‌شد که امروز تحقق یافته و نگرانی از خشک شدن دریاچه مرتفع شده است.

وی با بیان این که مهم‌ترین کار رساندن آب به پیکره دریاچه است، گفت: مشارکت همه‌جانبه مردم در این زمینه ضروری است و باید مردم را نسبت به اهمیت قضیه توجیه کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی افزود: کمیته تشکل‌های مردم‌نهاد مهم‌ترین نقش را در این راستا دارد و باید از فکر و ایده مردم و مشارکت و همکاری آنها به بهترین شکل استفاده کند.

جبارزاده با انتقاد از برخی مقاومت‌ها در خصوص اجرای طرح‌های احیای دریاچه ارومیه، گفت: قابل قبول نیست که برخی انتظار احیای دریاچه را داشته باشند، اما حاضر نباشند که محدودیت‌های آبی و کشاورزی در منطقه آنها ایجاد شود.

وی با بیان این که مردم نسبت به بحث دریاچه ارومیه آگاهی دارند، تصریح کرد: امروز دیگر زمان اطلاع‌رسانی و هشدار درباره خشک شدن دریاچه ارومیه گذشته است و باید مرحله اجرایی و عملیاتی شویم که همه باید در این مرحله همکاری کنند.جبار زاده از مردم خواست به احیای دریاچه اورمیه کمک کنند

جبارزاده گفت: هرجایی که امکان صرفه‌جویی در مصرف آب و ذخیره آب‌های سطحی و وارد کردن آن به دریاچه ارومیه باشد باید استفاده کنیم.

وی با قدردانی از عملکرد صدا و سیمای استان در انعکاس عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه، تاکید کرد: نباید بحث اطلاع‌رسانی را به صدا و سیما محدود کنیم و باید از همه ابزارهای اطلاع‌رسانی به ویژه فضای مجازی استفاده کنیم.

اسماعیل جبارزاده افزود: ایجاد سایت ستاد احیای دریاچه ارومیه برای انعکاس اقدامات این ستاد و وضعیت دریاچه ارومیه به مردم ضروری است و از طریق این پل ارتباطی می‌توان از نظرات مردم نیز بهره‌مند شد.

وی از عضویت شهرداری تبریز به عنوان یکی از دستگاه‌های مجری طرح‌های احیای دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: بازگشایی مسیر حوضه آبریز دریاچه ارومیه توسط شهرداری تبریز باید تا خود دریاچه ادامه یابد.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین بر پیگیری تخصیص اعتبارات مصوب، توجه ویژه دستگاه‌های استانی به بحث صرفه‌جویی در مصرف آب و برق، تشکیل ستادهای احیا در شهرستان‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه تاکید کرد.

وی گفت: دبیرخانه شورای فرهنگی اجتماعی احیای دریاچه ارومیه به صورت ۲۴ ساعته فعال است و این شورا از طرف استانداری صد درصد مورد حمایت بوده و در تصمیم‌گیری اختیار کامل دارد.

دبیر شورای فرهنگی اجتماعی احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت این دریاچه و روند اجرای پروژه‌های احیای آن ارایه کرد.

نگین فیروزه آذربایجان نباید ابزاری برای جمع آوری آراء در انتخابات باشد/ دریاچه ارومیه مسئله ای سیاسی و امنیتی نیست

معاون سیاسی و امیتی استاندار آذربایجان شرقی گفت: موضوع دریاچه ارومیه سیاسی و امنیتی نیست و نباید این مسئله ابزار و دستاویزی برای جمع آوری آراء در انتخابات باشد.

سعید شبستری در سومین جلسه شورای فرهنگی اجتماعی احیای دریاچه ارومیه با تاکید بر اینکه مسئله بحران دریاچه ارومیه، موضوعی سیاسی و امنیتی نیست و بلکه یک مسئله زیست محیطی است، اظهار کرد: نباید مسئله دریاچه ارومیه ابزار و دستاویزی برای جمع آوری آراء در انتخابات باشد چرا که این کار صحیحی نیست.وی با اشاره به اینکه باید نسبت به جلوگیری از عوارض حاصل از خشک شدن دریاچه ارومیه حساس باشیم، گفت: باید راهکارهای مقابله با طوفان های نمک و ریزگردهای حاصل از خشک شدن دریاچه ارومیه بررسی شود.

معاون سیاسی و امیتی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در احیای دریاچه ارومیه اعلام کرد: هر کسی برای دریاچه ارومیه کمکی کند از وی حمایت و استقبال می کنیم.

وی در خاتمه گفت: احیای دریاچه ارومیه وظیفه تمامی دستگاه های استان باید باشد و این مسئله باید تبدیل به  دل نگرانی همه شهروندان شود و همه باید تعامل کنند.

انتقال آب های سطحی تبریز به دریاچه ارومیه سریع ترین روش احیا

شهردار تبریز نیز در این جلسه گفت: انتقال آب های سطحی شهرستان تبریز به دریاچه ارومیه می تواند سریع ترین و موثرترین راهکار برای احیای دریاچه ارومیه محسوب شود.

صادق نجفی نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه انتقال آب های سطحی تبریز به دریاچه ارومیه می تواند سریع ترین راهکار احیای دریاچه باشد، اعلام کرد: تمام آب های سطحی تبریز را به مهرانه رود و آجی چای انتقال دادیم برای جمع آوری و انتقال آب ها ۱۶ میلیاردتومان قرارداد منعقد کرده ایم.

وی اظهار کرد: تا دو ماه آتی، ۱۴ کیلومتر به مهرانه رود برای انتقال به دریاچه ارومیه وارد می شود و مقرر شده تمامی آب های سطحی تبریز جمع آوری و پساب های تبریز تصفیه و به دریاچه ارومیه انتقال یابد.

در این نشست مسوولان کمیته‌های شورای فرهنگی اجتماعی احیای دریاچه ارومیه نیز به بیان عملکرد این کمیته‌ها در اجرای پروژه‌های احیای دریاچه پرداختند.