عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: برخی مسئولان در مملکت ما یا افراط دارند یا تفریط که سنگینی آن بر دوش خبرنگاران می افتد و این یکی از دلایل استرس و سختی کار خبرنگار است

به گزارش اختصاصی اعتدال آذربایجان( اعتدال پرس)، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در نشست بررسی مسایل خبرنگاران و اصحاب رسانه با اشاره به نابسامانی های این عرصه، تاکید کرد: باید خط بطلانی بر روی نابسامانی های عرصه خبرنگاری کشیده شود.

نشست بررسی مسائل خبرنگاران و اصحاب رسانه آذربایجان شرقی با حضور جمعی از مسئولان آذربایجان شرقی و برخی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، در مجتمع فرهنگی هنری ۲۹ بهمن تبریز برگزار شد.
در این نشست که با یک ساعت تاخیر و عدم حضور بسیاری از مسئولان دعوت شده از جمله دکتر شبستری معاون سیاسی استاندار، خدادادی نماینده ملکان و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، زهرا ساعی نماینده تبریز و در شرایطی بسیار نامناسب و البته متفاوت با سالهای گذشته در قالب هم اندیشی و گفتگو محور برگزار شد، خبرنگاران و اصحاب رسانه حاضر در نشست ضمن بیان مشکلات صنفی و کاری خود، انتقادات خود نست به نحوه عملکرد مسئولان در بخش های مختلف را مطرح و درخواست حمایت جدی و مناسب از فعالیت جامعه خبری را داشتند که مشروح آن همراه با حواشی جالب این نشست در گزارشات بعدی اعتدال پرس بزودی منتشر خواهد شد.
در ابتدای این نشست محمد اسماعیل سعیدی  با تبریک فرا رسیدن روز خبرنگار، اظهار کرد: چند روز قبل نامه ای به مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مبنی بر اینکه به مناسبت فرا رسیدن روز خبرنگار نشستی صمیمی با اصحاب رسانه برگزار گردد، نوشتم تا از این طریق درد و دلها و مشکلات این صنف را از نزدیک بشنویم.

وی ادامه داد: به واسطه حضورم در کمیسیون فرهنگی مجلس دهم می خواستم از نزدیک و نه از پشت تریبون مشکلات و مسائل جامعه خبری را بشنوم و به فکر چاره و راه حل های در این مسائل باشیم و تنها به سخنرانی و اظهار تبریک بسنده نکنیم.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با انتقاد از محل برگزاری این نشست، اظهار کرد: بارها گفته ام نورپردازی مجتمع فرهنگی هنری ۲۹ بهمن برای برگزاری اینگونه جلسات مناسب نیست و به واسطه این نورپردازی فضای سنگینی بر نشست حاکم می باشد.

سعیدی خاطرنشان کرد: معتقدم طبق سیره پیامبر مکرم اسلام بایستی برای طرح مشکلات و ارائه راه حل گرد هم می آمدیم و نه اینکه من در روی سن و خبرنگاران از جایگاه به طرح مسائل بپردازند، امیدوارم در جلسات بعد شاهد حاکمیت فضای بانشاط و سرحال تری در اینگونه نشست ها باشیم.

وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس، خادمان شما در خانه ملت هستند، گفت: عرصه خبرنگاری، عرصه پراسترس و سختی است و یکی از سختی های این حوزه نیز این است که مسوولین رده بالای کشوری یا دچار افراط هستند و یا تفریط!

وی اضافه کرد: سنگینی این فضای حاکم بر دوش خبرنگاران است و به دلیل اینکه در کشور عمدتاً فضای رسانه ای باید به جریان سیاسی خاصی گره بخورد، این مورد فضای خبری را سنگین تر می کند به گونه ای که خود خبرنگار نیز گاهی به واسطه این تبعیت حرف دل خود را هم نمی تواند بنویسد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: بسیاری از خبرنگاران علیرغم پرداختن به مشکلات اقشار مختلف مردم، خودشان با مشکلاتی روبه رو هستند که اگر آن ها را منعکس کنند کار خود را از دست می دهند و با حقوق چند صدهزار تومانی ساعت های زیادی از وقت خود را در رسانه ها می گذرانند اما از کوچک ترین حقی از جمله بیمه و حقوق کافی برخوردار نیستند.

وی با اشاره به اینکه در جامعه کاری این زنان هستند که بیشتر استثمار می شوند، عنوان کرد: باید فکری برای حل این مسائل بکنیم و خط بطلان بر این وضعیت بکشیم، عهد بسته ایم که این مشکلات را پیگیری کنیم و نگذاریم تا شرایط به همین روال جلو رود.

وی در پایان با بیان اینکه کار خبرنگاری با استرس همراه است و این استرس ها را بسیاری از مسائل دامن می زنند، تصریح کرد: وقتی خبرنگار استرس داشته باشد جامعه هم استرس خواهد داشت این در صورتی است که جامعه باید دارای نشاط اجتماعی باشد و این فرهنگ سازی و جریان سازی باید توسط خبرنگاران و رسانه ها انجام شود و گرنه با برگزاری کنسرت نمی توان نشاط را در جامعه ایجاد کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره بیمه خبرنگاران سوال کرد، گفت: جلسه ای با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و مقرر شد بیمه خبرنگاران به زودی حل شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اجرای طرح بیمه تکمیلی در کشور تصریح کرد: یکی نیست بپرسد که این بیمه تکمیلی برای چیست و در کدام قانون آمده است، بیمه گذاران وظیفه دارند که خدمات بیمه ای را به بیمه شوندگان ارائه دهند اما حق بیمه غیر طبیعی به بهانه بیمه تکمیلی اخذ می کنند و در قبال آن هیچ گونه خدماتی ارائه نمی کنند، این ها مطالباتی است که فارغ از فضای سیاسی باید از مسئولین صورت بگیرد.

سعیدی همچنین در پاسخ به سوالی درباره مشکل مسکن خبرنگاران اظهار داشت: ایراد ریشه ای مسکن در شکل گیری تعاونی هاست، تعاونی ها یک تجربه ناموفق در مملکت ما هستند با اینکه یکی از پایه های اقتصادی کشور به شمار می روند.

وی ادامه داد: مسکن مهر به دلیل ناکارآمدی برخی تعاونی ها بلاتکلیف باقی ماند و در جلسه ای که با حضور وزیر کار و تعاون برگزار شد، مقرر شد مشکل مسکن های مهر متوقف شده مرتفع شده و نتیجه آن به اعضای تعاونی ها اعلام شود.

حرفتان را قبلا در انجمن صنفی تان یکی کنید

حرفتان را در انجمن صنفی تان یکی کنید/ آمده ام بگویم خسته نباشد

مسعود پزشکیان، یکی دیگر از نمایندگان مردم تبریز،آذرشهر و اسکو و نائب رئیس مجلس که با تاخیری دو ساعته به محل برگزاری نشست بررسی مشکلات خبرنگاران و اصحاب رسانه آمده بود، با بیان اینکه آمده ام تا خسته نباشید بگویم، اظهار کرد: مشکلاتتان را مکتوب کنید تا بشود آن ها را پیگیری و در جهت حلشان اقداماتی انجام داد.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه بررسی و رفع مشکلات فوق در یک جلسه و به صورت تجمیع شده امکان پذیر نیست، افزود: نمی شود مشکلات را به صورت شفاهی مطرح کرد و از مسوول هم انتظار داشت که بعد از خارج شدن از برنامه مشکلات به یاد مانده و توسط مسوول پیگیری شود، بنابراین بهتر است تشکل ها و انجمن های صنفی روزنامه نگاری و رسانه ای این مشایل و مشکلات را جمع بندی کرده و موارد را با رعایت اولویت بندی و حداکثر دو مورد مهم به صورت کتبی به مسئولان اعلام و منتقل کنند.

عضو هیئت رئیسه مجلس دهم که اصرار به سیستماتیک کردن پیگیری امور داشته و از نبود انسجام و نظم در پیگیری مشکلات خبرنگاران گلایه داشت، گفت: وجود انجمن صنفی نیز برای همین موضوع است و می بایست قبلا تشکلهای صنفی موجود نسبت به جمعبندی و احصاء اهم مشکلات اقدام می کردند.

دکتر پزشکیان با تاکید بر اینکه اصحاب رسانه باید حرفشان را یکی کنند، اظهار کرد: مشکلات و مسائل خبرنگاران باید در جلسات صنفی یکی شده و از همه یک صدای واحد بیرون بیاید، و گرنه نمی شود که هر کس حرفی بزند و مطالبه ای داشته باشد.

خبرنگاران به سایت ساماندهی مراجعه کنند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه طرح ساماندهی خبرنگاران توسط وزارتخانه با جدیت دنبال می شود، گفت: اجرا و عملیاتی شدن این طرح که خبرنگاران را شناسنامه دار می کند، اهرم نظارتی بر فعالیت رسانه های گروهی اعم از خبرگزاری ها، مطبوعات و پایگاه های خبری را سهل تر می کند.

محمد محمدپور اظهار کرد: این طرح هم اکنون در سایت معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان است که بر اساس آن ۱۳ شاخص اصلی برای ارایه مجوزهای لازم برای خبرنگاران تعیین شده است و از تمامی خبرنگاران استان درخواست داریم در این سامانه ثبت نام کرده و وضعیت شغلی خود را مشخص کنند تا از امکاناتی همچون بیمه های تامین اجتماعی و تکمیلی، ارایه خدمات آموزشی و رفاهی بهره مند شوند.

محمدپور با تاکید بر اینکه پیگیر مسایل و مشکلات جامعه خبری استان است، گفت: مشکل مسکن از جمله مشکلات خبرنگاران استان است که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی درصدد است تا این موضوع را ذیل مجموعه خانه مطبوعات حل و فصل کند اما باید خود جامعه خبری استان نیز در این زمینه فعال تر باشد ، زیراکه از مجموع ۲۴۳ واحد مسکن مهر خبرنگاران تنها تعداد ۴۵ واحد آن متقاضی دارد.

وی ، از وجود ۲۹۵ رسانه در آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: از این تعداد ۷۸ مورد مربوط به پایگاه های خبری و رسانه های دیجیتالی است و البته برخی از پایگاه های خبری بدون مجوز نیز فعال هستند که پرونده آنها در دست رسیدگی است.

هم چنین در ابتدای این مراسم از خانواده مرحوم مرتضی اعلمی، خبرنگار اخلاق مدار تبریزی تجلیل به عمل آمد.