دکتر روحانی از روز دریافت حکم تنفیذ ریاست جمهوریاش از رهبر معظم انقلاب در ۱۲ مرداد تا امروز، تغییرات بسیاری را در بدنه کابینه با انتصاب افراد به سمتهای گوناگون بودجود آورده است. به گزارش اعتدال پرس به نقل از باشگاه خبرنگاران، حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در روز ۲۴ خرداد سال ۹۲ با […]
دکتر روحانی از روز دریافت حکم تنفیذ ریاست جمهوریاش از رهبر معظم انقلاب در ۱۲ مرداد تا امروز، تغییرات بسیاری را در بدنه کابینه با انتصاب افراد به سمتهای گوناگون بودجود آورده است.
به گزارش اعتدال پرس به نقل از باشگاه خبرنگاران، حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در روز ۲۴ خرداد سال ۹۲ با رای اکثریت مردم ایران (۱۸ میلیون و ۶۱۳هزار و ۳۲۹ – ۵۰.۷۱ درصد) به عنوان هفتمین رئیسجمهوری اسلامی ایران برگزیده شد.
وی در روز ۱۲ مردادماه حکم تنفیذ ریاست جمهوری خود را از رهبر معظم انقلاب دریافت کرده و فردای آن یعنی روز ۱۳ مردادماه با حضور در مجلس شورای اسلامی مراسم تحلیف را به جای آورد.
** ۱۳ مرداد ۹۲- دکتر روحانی درهمان روز تحلیف و پس از ادای سوگند ریاست جمهوری، طی نامهای به علی لاریجانی رئیس مجلس اسامی وزرای پیشنهادی دولت یازدهم را برای اخذ رای اعتماد معرفی کرد.
** ۱۴ مرداد ۹۲- اسحاق جهانگیری در حکمی از سوی رئیس جمهور به عنوان معاون اول رئیس قوه مجریه منصوب شد.
محمدرضا رحیمی در دولت دهم و چهارسال دوم ریاست جمهوری محمود احمدینژاد عهدهدار این پست بود.
در حکم انتصاب جهانگیری آمده بود: براساس اصل ۱۲۴ قانون اساسی و نظر به مراتب شایستگی و سوابق طولانی خدمت موفق در مسئولیتهای اجرایی و تقنینی به موجب این حکم جنابعالی را به عنوان «معاون اول رئیسجمهور» برمیگزینم.
** دکتر روحانی در همان روز “محمد نهاوندیان” را به عنوان رئیس دفتر رئیسجمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری منصوب کرد.
در حکم انتصاب نهاوندیان به عنوان رئیس دفتر رئیسجمهور آمده بود: با توجه به ضرورت هماهنگیهای ستادی در دفتر رئیسجمهور و اولویتهای دولت تدبیر و امید، و با عنایت به دانش، سوابق خدمت متعهدانه و تجارب مدیریتی ارزشمند جنابعالی، به موجب این حکم به سمت «رئیس دفتر رئیسجمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری» منصوب میشوید.
ریاست دفتر محمود احمدینژاد رئیس جمهور سابق را موسوی بر عهده داشت.
** ۲۰ مرداد ۹۲- الهام امینزاده به عنوان اولین بانوی دولت تدبیر و امید در حکمی از سوی رئیسجمهور به عنوان معاون حقوقی وی منصوب شد.
دکتر روحانی صلاحیتهای علمی، تواناییهای حقوقی، سوابق تقنینی و شایستگیهای اخلاقی امینزاده را از دلایل انتخاب وی به عنوان «معاون حقوقی رئیسجمهور» ذکر کرد.
امینزاده جایگزین فاطمه بداغی در معاونت حقوقی رئیس جمهور در دولت یازدهم شد.
** رئیسجمهور محمدباقر نوبخت را به عنوان «معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی و سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور» انتخاب کرد.
بهروز مرادی در دولت دهم معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور بود.
پس از بررسی برنامههای و صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم و پس از اینکه نمایندگان مجلس با تصدی پست وزارت توسط محمدعلی نجفی به عنوان وزیر آموزش و پرورش، جعفر نیلی منفرد به عنوان وزیر علوم و مسعود سلطانیفر به عنوان وزیر ورزش مخالفت کردند؛
** ۲۶ مرداد ۹۲- رئیس قوه مجریه در حکمی جعفر توفیقی داریان را به عنوان سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منصوب کرد.
** همچنین سیدرضا صالحی امیری نیز با حکم رئیسجمهور به عنوان سرپرست وزارت ورزش و امور جوانان منصوب شد.
** معرفی علی اکبر صالحی به عنوان معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی
رئیس قوه مجریه در حکم انتصاب صالحی به عنوان رئیس سازمان انرژی اتمی تعهد، سوابق علمی، مدیریت موفق اجرایی، تواناییهای بینالمللی و شایستگیهای اخلاقی را از دلایل انتخاب صالحی به عنوان رئیس سازمان انرژی اتمی دانسته است.
صالحی در دولت دوم محمود احمدینژاد وزیر امور خارجه بود که با حکم دکتر روحانی و در دولت تدبیر و امید جایگزین فریدون عباسی شد.
** محمدعلی نجفی با حکم رئیسجمهور به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انتخاب شد.
ملک زاده پیش از نجفی رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بود.
** ۲۷ مرداد ۹۲- دکتر روحانی علیاصغر فانی را به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش منصوب کرد تا در زمان مناسب وزیر پیشنهادی این وزارتخانه را برای رای اعتماد به مجلس معرفی کند.
** ۲ شهریور ۹۲- رئیس دولت تدبیر و امید در گام بعدی انتصابهای دولت خود، عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور را به عنوان دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزید.
** ۵ شهریور ۹۲- ولیالله سیف با حکم دکتر روحانی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی جایگزین محمود بهمنی کرد.
** ۹ شهریور ۹۲- انتصاب حجتالاسلام مجید انصاری به عنوان “معاون رئیسجمهور در امور مجلس”
در دولت دهم ابتدا محمدرضا میرتاجالدینی و پس از آن محمد فروزنده معاون پارلمانی رئیسجمهور بودند.
** با حکم دکتر روحانی، آقایان عبدالرضا رحمانیفضلی، جواد ظریف، نوبخت و حسن قاضیزاده هاشمی به عنوان اعضای شورای عالی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران منصوب انتخاب شدند.
** ۱۳ شهریور ۹۲- انتصاب دکتر مسعود نیلی به عنوان مشاور رئیسجمهور در امور اقتصادی
** ۱۶ شهریور ۹۲- رئیس دولت تدبیر و امید حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی شهیدی را به سمت معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزید.
مسعود زریبافان پیش از شهیدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بود.
** ۱۷ شهریور ۹۲- انتصاب محمد فرهادی به سمت رئیس جمعیت هلال احمر جمهوی اسلامی ایران
** ۱۸ شهریور ۹۲ – در جلسه هیئت وزیران به ریاست دکتر روحانی سیدحسین هاشمی و ربیع فلاح جلودار به عنوان استانداران تهران و مازندران منصوب شد.
مرتضی تمدن استاندار تهران و سیدعلیاکبر طاهایی استاندارمازندران در دولت دهم بودند.
همچنین با تصمیم رئیسجمهور محسن پورسید آقایی به عنوان مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران تعیین شد.
*** در آخرین گام و با حکم رئیس جمهور روسای سازمان محیط زیست و دبیر شورای عالی امنیت ملی در دولت یازدهم نیز تعیین شدند.
معصومه ابتکار طی حکم روحانی به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست بجای محمدی زاده رئیس قبلی این سازمان منصوب شد و دریابان شمخانی نیز با حکم رئیس جمهور به سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی و بجای سعید جلیلی منصوب شد.
حالا و پس از این انتصابات در بدنه دولت یازدهم، معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور و همچنین معاون اجرایی وی از مهمترین دولتیهایی هستند که هنوز از سوی دکتر روحانی معرفی نشدهاند.
گزینههایی برای قبول این مسئولیتها میان رسانهها مطرحند ولی تا زمان اعلام نهایی از سوی رئیس دولت یازدهم نمیتوان قاطعانه درباره آنها قضاوت کرد.
باید منتظر ماند و دید چه کسانی از سوی دکتر روحانی برای این چهار پست مهم و کلیدی باقیمانده انتخاب خواهند شد.
Tuesday, 25 February , 2025