*یادداشت/ در حالی که در تمام کشورهای جهان سوم و کمتر توسعه یافته، نقد و تخریب دولت و مدیریت قبلی به عنوان دم دستی ترین ابزار مدیریتی برای توجیه رفتارها و بیان موفقیت ها و رویکردهای مدیریت جدید به کار می رود اما این امر در دولت اعتدال و امید کمتر به کار آمده است. […]

*یادداشت/ در حالی که در تمام کشورهای جهان سوم و کمتر توسعه یافته، نقد و تخریب دولت و مدیریت قبلی به عنوان دم دستی ترین ابزار مدیریتی برای توجیه رفتارها و بیان موفقیت ها و رویکردهای مدیریت جدید به کار می رود اما این امر در دولت اعتدال و امید کمتر به کار آمده است.

این موضوع هر چند ممکن است برای منتسبین به دولت قبلی مقبول نبوده و خوش نیاید اما خود آنها هم خوب می دانند که اعتراض آنها به افشای تنها درصدی از مشکلات و کم کاری ها و بی تدبیری های دولت گذشته نوعی «فرار به جلو» است و خود آنها هم خوب می دانند که در طی سالهای گذشته چه بر سر کشور و جامعه ما آمده است!

این موضوع در سطح استان آذربایجان شرقی و به ویژه در مورد عالی ترین مقام دولتی استان کمتر مصداق دارد. تجربه ی مدیریت های قبلی استان حکایت از آن دارد که اغلب استانداران قبلی به ویژه اگر منتسب به دو جناح متفاوت سیاسی کشور بودند از همان روزهای نخستین آغاز به کار خود در عمارت استانداری، سیاستها و رویکردهای استانداران قبلی را چه به صورت آشکار و چه به زبان ایما و اشاره به تندباد نقد و تخطئه می تاختند.

اما در دوره فعلی شاهد آن تخریب ها نیستیم و یا اینکه حداقل کمتر نشانی از آن در رسانه ها دیده می شود. در تنها مورد پیش آمده نیز استاندار تازه منصوب ترجیح داد با توضیحی و توشیحی بر گفتار قبلی خویش دل تنگی پیش آمده و سوء برداشت استاندار قبلی ( بیگی) را اصلاح کند.

چندی پیش جبارزاده در دیدار با اصحاب رسانه و نمایندگان تشکلهای مطبوعاتی استان، از عدم اتمام بازسازی منطق زلزله زده استان و عدم اسکان زلزله زدگان به رغم شعارها و تبلیغات گسترده انتقاد کرد و بی آنکه نامی از بیگی یا تیم مدیریتی وی سخنی به میان آورد به طور گذرا خواستار هوشیاری رسانه های گروهی و واکنش آنها به برخی تبلیغات غیر واقع شد.

اما این حرف بر بیگی استاندار قبلی گران آمد شاید هم به نوعی سوء برداشت در سخنان جبارزاده پیش آمد.

از همین رو بیگی با وجودی که ماه هاست این مسند را ترک کرده به صحنه سیاست و رسانه بازگشت و نسبت به برخی اتهامات هر چند به طور پوشیده واکنش نشان داد. او با رد هرگونه انتقدات و کم کاری تیم مدیریتی استانداری در قضیه اسکان زلزله زدگان، در گفتگو با یکی از پایگاه های خبری استان، اعلام کرد: بازسازی مناطق زلزله زده به عنوان رکوردی در دنیا محسوب می شود.

او توپ را زمین رسانه ها و خبرنگاران انداخت و اعلام کرد: برخی رسانه های معاند در موضوع اسکان زلزله زدگان سیاه نمایی و شیطنت می کردند!

اما این واکنش برای استاندار جدید (جبارزاده) که همواره بر رعایت فضائل انسانی و اخلاق سیاسی در مدیریت تآکید داشته چندان خوش نیامد به همین خاطر در تازه ترین واکنش خود برای آنکه سوء تفاهم پیش آمده را رفع کرده و به نوعی از دل مدیر قبلی بیرون آورد توضیحاتی را ارائه کرده و همچون مدیر پیشین توپ را به زمین خبرنگاران انداخت و آنها را مقصر دانست:

«برخی از رسانه ها سخن های مرا به حساب تخریب گذشتگان می گذارند درصورتی  که تخریب هیچ شخصیتی مد نظرم نیست.»

جبارزاده نشان داده که به رغم تحمل مشکلات بازمانده و تلنبار شده از دوران مسئولیت دولت قبلی بیشتر جانب سکوت و مدارا را در پیش گیرد و چندان به تخریب و نقد گذشتگان نپردازد.

او نیز همانند میلیونها شهروند ایرانی و آذربایجانی هر چند به بی تدبیری برخی مدیران استانی و کشوری در گذشته باور دارد اما در مسئولیت جدید خویش تکرار آنها و رسانه ای کردن آنها را به صلاح نمی داند. کما اینکه در اغلب معارفه ها و تغییرات مدیریتی صورت گرفته در سطح استان نیز کمتر به نقد گذشته و تخریب مدیران قبلی پرداخته است.

ترجیع بند سخنان او در همه ی مراسم تودیع و معارفه اش بر روی یک عبارت دور زده و آن هم این است که «سربازی می رود و سرباز دیگری می آید!» به عبارت دیگر هرگز قصد تخریب و گلایه و تخریب مدیران قبلی را کلاٌ از قاموس ادبیات خویش حذف کرده است.

چنین سعه ی صدری از مدیری که می خواهد منشاء تحول و تغییر و امید باشد چندان ساده نیست اما جبارزاده فعلا ترجیح می دهد کمتر وارد فضای چالش برانگیز نقد و مناظره و درگیری های رسانه ای شود.

با همه ی این اوصاف هنوز گلایه و سوال رسانه ها و خبرنگاران از هر دو مدیر کار کشته و سخت کوش استان در دو دوره متفاوت مدیریت سیاسی کشور باقی است. آیا دیواری کوتاهتر از دیوار روزنامه نگاران و مطبوعات پیدا نکردید؟ آیا رسانه ها و خبرنگاران بسان همان مرغان بخت برگشته ای هستند که هم در عزا قربانی می شوند و هم در عروسی؟!

* از : محمد امین خوش نیت