تبریز هنوز از مرگ کارگر ۲۷ ساله آب و فاضلاب در اثر گود برداری غیر اصولی، بهت زده بود که دیروز بار دیگر خبر رقت انگیز جان باختن یک دختر ۱۶ ساله زیر بلوک سیمانی شهرداری، پنجه بر احساسات مردم انداخت. حادثه و اتفاق هرچند پیش بینی ناپذیر است اما آنچه این روزها در تبریز […]
تبریز هنوز از مرگ کارگر ۲۷ ساله آب و فاضلاب در اثر گود برداری غیر اصولی، بهت زده بود که دیروز بار دیگر خبر رقت انگیز جان باختن یک دختر ۱۶ ساله زیر بلوک سیمانی شهرداری، پنجه بر احساسات مردم انداخت.
حادثه و اتفاق هرچند پیش بینی ناپذیر است اما آنچه این روزها در تبریز روی می دهد چیزی فراتر از حادثه های غیر قابل پیش بینی می نماید.
حدود ده روز پیش کارگر جوانی که در مقابل میدان ساعت در عملیات حفاری آب و فاضلاب مشغول به کار بکار بود به دلیل نقص تمهیدات ایمنی مرسوم برای چنین پروژه هایی، در حالی که هنوز دست در دست همکارش داشت، زیر خروارها خاک مدفون شد و امدادگران زمانی توانستند او را بیرون بکشند که در آغوش خاک سرد جان باخته بود. دیروز هم دخترک ۱۶ ساله ای این بار قربانی سهل انگاری شهرداری شد.
ظاهرا شهرداری به دلیل آنچه تخلف صاحب مغازه ای واقع در مقابل دانشکده پرستاری در خیابان شریعتی، خوانده شده است، بلوکهای عظیمی را در مقابل این مغازه قرارداده بود تا از کسب و کار در آن ممانعت به عمل آورد اما شیب زیاد محل، جایگذاری نامناسب بلوک ها و پوکیدگی آنها، حادثه ای دردناک را رقم زد.
به نظر می رسد در این میان آنچه اتفاق افتاده است حاصل چیزی جز سهل انگاری نبوده است. اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از اقدامات غیرقانونی در ساخت و سازها و کسب و کارهای غیر مجاز از سوی شهرداری هیچگاه نمی تواند مورد انتقاد قرار گیرد، اما آنچه آه از نهاد آدمی بلند می کند، نحوه انجام این اقدامات است.
تردیدی نیست که شهرداری محترم برای جایگذاری این بلوک ها تنها چند کارگر ساده را بکار گسیل داشته است چرا که اگر پیش از مسدود سازی مغازه موصوف با بلوکهای غول آسا، یک کارشناس امر در باره محل قرار گیری این دیوار های بتنی و یا حتی طرز نگهداری آنها نظر می داد، به هیچ عنوان شاهد این حادثه تلخ نمی بودیم.
در ماجرای حفاری میدان ساعت هم به همین نحو، آیا نمی شد قبل از حفاری، وضعیت خاک آنجا از دید مهندسین مکانیک خاک برآورد شود و اگر خطری محتمل می بود، در برابر آن اقدامات ایمنی لازم اعمال می شد؟
هزینه های مربوط به این اقدامات کارشناسی همواره دلیل تعلل دستگاهها و پیمانکاران بوده است اما آیا می توان این هزینه ها را به ترازوی قیاس با ارزش جان انسانها نهاد؟
انتظاری که از دستگاههای اجرایی می رود آنست که نظارت خود را بویژه در پروژه هایی که به دست پیمانکاران سپرده می شود افزایش دهد و سختگیرانه تر عمل کند، از سوی دیگر افکار عمومی همچنان منتظر اقدامات دستگاه قضایی هستند تا با برخوردی جدی و بدون اغماض راه را برای همیشه به روی تکرار چنین حوادث دلخراشی ببندد.
ناگفته نماند که همه شهروندان هم در این میان وظیفه دارند تا با چشمانی بینا موارد مشابه را به دستگاههای مربوطه گزارش دهند.
شاید اگر تنها یک نفر از خیل مردمی که از شش ماه قبل از مقابل بلوکهای سیمانی روبروی دانشکده پرستاری گذر کرده اند، این بی احتیاطی را به شهرداری منعکس می کردند، آن دخترک ۱۶ ساله حالا باز هم در کلاس درس و پیش دوستانش نشسته بود.
شهروند
تاریخ : ۵ - خرداد - ۱۳۹۳
ازشهراولین هاهیچ چیزی بعیدنیست!
ناشناس
تاریخ : ۴ - خرداد - ۱۳۹۳
واقعا متاسفم
نهی از منکر
تاریخ : ۴ - خرداد - ۱۳۹۳
قابل توجه اعضای محترم شورا و شهردار تبریز :
۱ – متاسفانه یکی از فاسدترین ادارات (شاید اولین ها) شهرداری ها می باشد . وجود کارمندان و حتی بعضی از شهرداران مناطق رشوه گیر ، مردم را از این ادارات متنفر نموده است ( البته از تعداد معدود کارمندان لایق و سالم عذر خواهی می نمایم ) برای نمونه بنابه گفته ها ، شهردار یکی از مناطق در چند وقت پیش که آقای نجفی تصمیم به جابجائی آنها گرفته بود بی شرمی را بدانجا رسانده بود که خود مستقیماً به چند بنگاه که با آنها طرف حساب است سر می زند و می گوید که تا چند روز دیگر قرار است بروم هر کس چیزی داشته باشد بیارد تا امضا کنم . بنابه گفته ها فقط در یکی از بنگاه ها چندین میلیون رشوه گرفته بود . با این اوصاف وضعیت کارمندان را خودتان حساب کنید . به قول یکی از بساز بفروش ها هر موقع کارمند شهرداری به محل کار مراجعه می کند با یک بهانه تراشی مستقیماً طلب رشوه می کند ( البته باز از نفرات قلیل صالح در این امر عذر می خواهم ).
۲ – دومین مسئله وجود کمسیون ماده ۱۰۰ می باشد . این کمسیون یکی از عوامل ایجاد رشوه خواری در شهرداری ها می باشد اگر اجرای نقشه ساختمان در موردی خلاف قانون است باید از اول جلو خلاف گرفته شود نه اینکه بگویند مسئله ای ندارد خلاف بکنید بعد در کمسیون ماده ۱۰۰ با پرداخت جریمه خلاف قانونی می شود آیا مگر می شود با پرداخت جریمه ، عمل خلاف قانونی گردد . این مسئله محل رانت و رشوه شده است مثلاً شهرداری برای تخلفی ۲۰۰ میلیون جریمه در نظر می گیرد مسئول مربوطه متخلف را مخیر می کند که یا ۲۰۰ میلیون را بپرداز و یا ۳۰ میلیون بده تا ۲۰۰ میلیون به ۱۰۰ میلیون کاهش پیدا کند لذا طرف با صرفه ی ۷۰میلیونی اقدام به شستن خلاف می نماید و از طرف دیکر محل سود خلاف شرع و عرف بساز به فروش ها ر ا فراهم می سازد زیرا در هر حالتی با توجه به هزینه اولیه برای آنها درآمد حاصل از محل خلاف از خود ساختمان سود ده می باشد . ۳ – از عوامل دیگر و حتی شاید با وزن خیلی خیلی بیشتر ، عدم نظارت از جانب سازمان نظام مهندسی می باشد مهندسن این سازمان با دریافت کرور کرور پول شاید در طول ساخت یک هم به نحوه اجرای ساختمان سر نمی زنند مگر اینکه شاید یکی دو بار آن هم به خاطر دریافت طلب باز سازنده به محل مراجعه می نمایند ( باز از هموطنان سالم در این امر عذر می خواهم ) یادم نمی رود زمانی که آپارتمانی پیش خرید نموده بودم سازنده به خاطر طمع اش یک خلاف بزرگی مرتکب شد که هم از نقشه تجاوز نموده بود و هم اجرای آن را بصورت مهندسی و ایمن انجام نداده بود . پس از گذشت شش ماه از این خلاف ، روزی مهندس ناظر ساختمان را در شهر دیدم و از ایشان در مورد ایمن بودن اقدام سازنده در رابطه با خلاف انجام گرفته سئوال کردم در کمال تعجب دیدم که مهندس ناظر لاقل از ۶ ماه پیش اصلاً به ساختمان مراجعه نکرده بود و از خلاف که کاملاً مشهود بود خبری نداشت لذا باید تدبیری اندیشید و مردم را از دست اینها نجات داد .
ناشناس
تاریخ : ۴ - خرداد - ۱۳۹۳
شهرداری تبریز باید پاشخگوی این اتفاق باشد و به نظر به من بهتر می بود بجای استفاده از بلوکهای سیمانی خطرناک از سایر روشها جهت وصول مطالبات اقدام نماید . از دادستان محترم هم خواهشمندم به این مسئله ورود کنند . ضمنا سرعت زیاد اتوبوسهای شرکت واحد هم در آینده حادثه خواهد آفرید
ناشناس
تاریخ : ۴ - خرداد - ۱۳۹۳
آقای …..،
اگر فرزند خودتان(خدای ناکرده) در زیر این بلوک سیمانی قربانی می شد و خون بیگناهش درمقابل چشم افراد جامعه بر روی کف پیاده رو جاری می شد ، و مسئولین ذیربط گناه این حادثه را به گردن نمی گرفتند ،چه احساسی به جنابعالی دست می داد؟!
یادتان باشد همه این بلوک های بتونی سطح شهر بخاطر کسب درآمد است! نه چیز دیگر .
همتی
تاریخ : ۴ - خرداد - ۱۳۹۳
نجفی باید استعفا بدهد
صمدپاشازاده
تاریخ : ۴ - خرداد - ۱۳۹۳
واقعاگذاشتن بتن درمقابل مغازه هیچ توجیهی قابل پذیرش نیست چنانچه پلمپ شودهم قانونانمی تواند مغازه رابازکندچون مجازات داردوهم چهره شهربااین بتن هازشت میشودوازهمه بدترچنین خطرات هم دارد درضمن خیلی هااین بتن رادست کاری میکنندومغازه راهم بازمیکنندواین هم دلیل حرکت کردن بتن ونهایتا بایک لرزه می افتد حالا اگرآن بی تدبیرها توجیح شده باشندتمام بتن ها راجمع وبه جای آن از پلمپ استفاده کنندانشاالله وبه خانواده آن دخترمظلوم ازخداوندصبرجمیل خواهانم
علی
تاریخ : ۴ - خرداد - ۱۳۹۳
این حادث نشان می دهد که کار در دست یک مشت افراد نادان متملق چاپلوس بی عرضه است واقعاً نیازی به دیوارکش بتنی چند تنی مقابل مغازه نیست همین که پلمپ کنند و یک تابلوی نصب کنند کافی نیست !!! بایستی مسئول این قسمت به دلیل این بی مبالاتی در کار محکمه و به اعدام محکم شود .
حسن
تاریخ : ۴ - خرداد - ۱۳۹۳
چرا شهردار(نجفی) استعفا نداده است