مدیرعامل آب منطقه ای آذربایجانغربی با انتقاد از اینکه برای پدافند غیرعامل تبریز میلیاردها تومان جهت احداث خط دوم انتقال آب هزینه می شود، گفت:ولی سدهایی که احداث آنها هیچ ضرری برای دریاچه ندارند در اذربایجان غربی متوقف شده و آب شرب ارومیه در معرض چالش جدی قرار گرفته است. به گزارش اعتدال پرس به نقل […]
مدیرعامل آب منطقه ای آذربایجانغربی با انتقاد از اینکه برای پدافند غیرعامل تبریز میلیاردها تومان جهت احداث خط دوم انتقال آب هزینه می شود، گفت:ولی سدهایی که احداث آنها هیچ ضرری برای دریاچه ندارند در اذربایجان غربی متوقف شده و آب شرب ارومیه در معرض چالش جدی قرار گرفته است.
به گزارش اعتدال پرس به نقل از مهر، کیومرث دانشجو شامگاه یکشنبه در جلسه شورای منطقه ای حوضه آبریز دریاچه ارومیه با بیان اینکه در حوزه ارس توافقات بین المللی حاصل شده و کمیته تخصیص وزارت نیرو سهم آب را به صورت استانی پیش بینی کرده است، افزود: هم اکنون آذربایجان شرقی ردیف اعتباری کلانی برای انتقال آب ارس برای مصارف پائین دست اخذ کرده و این در حالی است که آذربایجان غربی برای بهره گیری از یک میلیارد متر مکعب مطالعات انجام داد.
وی با بیان اینکه در این راستا میزان برداشت آذربایجان غربی از ارس به حداقل ۱۱۴ میلیون متر مکعب و حداکثر حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب و به طور میانگین ۱۴۶ میلیون متر مکعب در نهایت تعیین شد، اظهار داشت: همین میزان هم هنوز متوقف بوده و برای تخصیص آب در حوزه ارس دچار بی توجهی هستیم که اگر ظرفیت سازی و سرمایه گذاری شود، می توان با بحران های موجود مقابله کرد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی با اعلام اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران حجم ذخیره سازی سدهای احداث شده در سطح استان ۵۰۰ میلیون متر مکعب است، ادامه داد: از این میزان ۱۵۰ میلیون متر مکعب برای آب شرب آذربایجان شرقی و ۲۰۰ میلیون متر مکعب به کشاورزی ملکان در حوزه آذربایجان شرقی تخصیص می یابد.
دانشجو با انتقاد از احداث خط دوم انتقال آب از زرینه رود برای آب شرب تبریز، اظهار داشت: در صورت فرسوده بودن خط اول و هدف گذاری برای جایگزینی خط دوم با آن می توان نقطه اتصال در بین این دو خط تعریف کرده و یا به جای احداث خط انتقال مخزن احداث کرد، و ضرورتی ندارد خط دوم تا خود زرینه رود احداث شود.
وی با طرح این سوال که احداث سدها بر اساس چه آمار و ارقام و دلایل علمی تعطیل شده، عنوان کرد: سد باراندوز بهترین منبع کمکی برای آب شرب ارومیه بوده که به تعطیلی کشیده شده و حتی یک قطره آب رودخانه باراندوز به دلیل برداشت کشاورزان به دریاچه ارومیه نمی رسد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی با انتقاد از اینکه برای پدافند غیر عامل تبریز میلیاردها تومان جهت احداث خط دوم انتقال آب هزینه می شود، گفت: ولی سدهایی که احداث آنها هیچ ضرری برای دریاچه ندارند در اذربایجان غربی متوقف شده و آب شرب ارومیه در معرض چالش جدی قرار گرفته است.
دانشجو با بیان اینکه دریاچه ارومیه با ۷۰ میلیون متر مکعب باراندوز احیا نمی شود ولی پشتوانه خوبی برای آب شرب ارومیه خواهد بود، ادامه داد: سد نازلو برای ذخیره ۲۳۰ میلیون متر مکعب آب انتقالی از آبهای مرزی باید احداث شود چرا که کشور ترکیه در بالادست نسبت به برداشت آب برنامه ریزی و طرحهایی در دست اجرا دارد که هر لحظه تاخیر به ضرر استان تمام می شود.
Tuesday, 25 February , 2025