مصوبه جدید نمایندگان برای نحوه انتخاب مجدد خود!

تصویب شرایط جدید برای کاندیداهای نمایندگی مجلس/ انتخابات مجلس دو مرحله‌ای باقی ماند

نمایندگان مردم در خانه ملت مقرر کردند که کسب حداقل ۲۰ درصد آرای اخذ شده شرط اصلی و اولیه برای مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی توسط کاندیدا باشد./ نمایندگان مردم در خانه ملت، استفاده از کارت ملی را برای رأی‌دهندگان در انتخابات مجاز کردند که بر این اساس،‌ در انتخابات الکترونیکی نیز ملاک اخذ رأی […]

image_pdfimage_print

نمایندگان مردم در خانه ملت مقرر کردند که کسب حداقل ۲۰ درصد آرای اخذ شده شرط اصلی و اولیه برای مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی توسط کاندیدا باشد./ نمایندگان مردم در خانه ملت، استفاده از کارت ملی را برای رأی‌دهندگان در انتخابات مجاز کردند که بر این اساس،‌ در انتخابات الکترونیکی نیز ملاک اخذ رأی از رأی‌دهندگان، احراز عدم ثبت رأی در سامانه انتخاباتی پیش از مراجعه فرد به حوزه انتخابیه است و در این‌خصوص عدم درج مهر در شناسنامه ملاک نیست.

51845_thum

نمایندگان مردم در خانه ملت شرایط ثبت نام در انتخابات مجلس شورای اسلامی را تعیین تکلیف کردند که از جمله آن می‌توان به حذف قید سنی و عدم امکان ثبت‌نام نابینایان اشاره کرد.

به گزارش اعتدال پرس(اعتدال آذربایجان)  به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۲ مهرماه) مجلس شورای اسلامی، ضمن تعیین تکلیف شرایط ثبت نام در انتخابات مجلس شورای اسلامی قانون قبلی این انتخابات را مبنی بر عدم امکان ثبت نام نابینایان به تصویب رساندند.

در این میان نمایندگان با ۱۲۹ رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف و۹ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی با ماده ۵ این طرح موافقت کردند.

براین اساس قبلا بحثی در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور صورت گرفته بود که افراد نابینا می توانستند در انتخابات مجلس شورای اسلامی کاندید شوند اما قاسم جعفری به عنوان نماینده پیشنهاد دهنده حذف این کلمه گفت: گنجاندن این قید در قانون انتخابات احساسی است و ارزش خبری ندارد.

در ادامه حمید رسایی به عنوان مخالف پیشنهاد گفت: حذف قید نابینایان برای شرکت در انتخابات صحیح نیست فردا روز جهانی نابینایان است و ما نمایندگانی در عرصه های مختلف اجتماعی داریم که به خوبی کارهای خود را انجام می دهند مانند نماینده هایی که در شورای شهر حضور دارند با توجه به فناوری هایی که در بازار وجود دارد می توان این نواقص را پوشاند و نابینایی مانعی برای انجام کارها نمی شود.

همچنین غلامرضا کاتب به عنوان موافق پیشنهاد تصریح کرد: اگر قرار است نابینایان به عنوان کاندیدا در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کنند پس بر این اساس افراد کم شنوا و لال نیز می توانند در این انتخابات شرکت داشته باشند اگر قرار است با تصویب این قید به این افراد احترام گذاشته شود می توان در عرصه های مختلف دیگر به این افراد احترام گذاشته شود. اگر فناوری وجود دارد که می تواند نواقص نابینایان را بپوشاند قطعا فناوری وجود دارد که بتواند نقایص افراد ناشنوا و لال را بپوشاند.

همچنین محمدرضا دهقان در اخطار قانون اساسی مطرح کرد که این قید که کمیسیون شوراها مبنی بر حضور افراد نابینا آورده است اخطار اصل ۷۵ قانون اساسی دارد و می تواند بار مالی برای کشور داشته باشد چون نیاز است که کتاب هایی با خط بریل برای این افراد چاپ شود.

نمایندگان مجلس در ادامه با ۹۸ رأی موافق، ۵۲ رأی مخالف، ۱۵ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۷ نماینده حاضر در مجلس به پیشنهاد حذف قید حضور نابینایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی رأی مثبت دادند.

حذف قید حضور افراد بالای ۷۵ سال در انتخابات مجلس شورای اسلامی

همچنین در ادامه نمایندگان، شرایط سنی ثبت نام در انتخابات مجلس شورای اسلامی را تعیین تکلیف کردند.

احمدعلی مقیمی به عنوان پیشنهاد دهنده حذف قیدی که کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مبنی بر امکان حضور افراد بالای ۷۵ سال آورده بود گفت: اگر ما به جوانان و فرهیختگان کشور بها ندهیم انتظار این را نداشته باشیم که مشارکت جوانان در عرصه های مختلف کشور افزایش پیدا کند جوانان نیازمند کسب تجربه هستند و باید به آنها این فرصت داده شود که در عرصه های مختلف حضور داشته باشند.

همچنین جواد جهانگیرزاده به عنوان مخالف حذف قید امکان حضور افراد بالای ۷۵ سال تصریح کرد: افراد بالای ۷۵ سال عقلای کشور و بسیاری از آنها دارای شرایط جسمی مناسب هستند منطقی نخواهد بود که این افراد را حذف کنیم تصمیم گیری در این رابطه را به مردم بسپارید این افراد دارای تجربه و ایده های مناسب برای جوانان هستند که همراه شدن آنها با هم کمک شایانی به مدیریت کشور می کند.

در ادامه کمال علیپور خنکداری به عنوان موافق حذف قید امکان حضور افراد بالای ۷۵ سال اظهار داشت: جوانان کشور منتظرند که استعداد و ظرفیت خود را در اختیار نظام قرار دهند آیا حیف نیست از این ظرفیت استفاده نشود اگر این قید گذاشته شود مشارکت نسل های جوان ما در عرصه های مختلف کشور کم می شود.

براین اساس نمایندگان مجلس با ۱۰۰رأی موافق، ۵۲ رأی مخالف، ۱۱رأی ممتنع از مجموع ۱۹۷ نماینده حاضر در مجلس به پیشنهاد حذف قید حضور افراد بالای ۷۵ سال در انتخابات مجلس شورای اسلامی رأی مثبت دادند.

در ‌ماده ۲۸ این طرح قید شده است که انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:

۱٫  اعتقاد و التزام عملی به اسلام

۲٫ اعتقاد و التزام به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران.

۳٫  تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.

۴٫  ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه.

۵٫  داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد و یا معادل آن.

۶٫نداشتن سوء شهرت در حوزه انتخابیه.

۷٫ سلامت جسمی در حد برخورداری از نعمت بینائی، شنوائی و گویائی.

۸٫  حداقل سن سی سال تمام و حداکثر هفتاد و پنج سال تمام.

‌همچنین در تبصره ۱  این قانون آمده است که داوطلبان نمایندگی اقلیت های دینی مصرح در قانون اساسی از التزام عملی به اسلام، مذکور در بند (۱) مستثنی بوده و باید در دین خود‌ ثابت ‌العقیده باشند.

‌تبصره ۲ این قانون حذف شد.

و در تبصره ۳ ذکر شده است که هر دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی معادل یک مقطع تحصیلی فقط برای شرکت در انتخابات محسوب می‌شود.

انتخابات مجلس دومرحله‌ای باقی ماند/ کسب حداقل ۲۰ درصد آرا شرط اصلی عبور از مرحله اول

نمایندگان مردم در خانه ملت مقرر کردند که کسب حداقل ۲۰ درصد آرای اخذ شده شرط اصلی و اولیه برای مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی توسط کاندیدا باشد.

نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۲ مهر) در مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با اعمال اصلاحاتی در ماده ۲ این طرح موافقت کردند.

براساس این گزارش در طرح اصلاحی آمده بود که انتخابات مجلس یک‌مرحله‌ای و نمایندگان با کسب اکثریت نسبی آرا انتخاب می‌شوند، اما محسن علیمردانی پیشنهاد داد تا مقرر شود فرد منتخب در مرحله اول انتخابات حداقل ۲۰ درصد از کل آرا را کسب کند و در مرحله دوم با کسب اکثریت نسبی آرا انتخاب شود.

در این راستا کمال علی‌پور خنکداری در مخالفت با این پیشنهاد گفت: زمانی که حد نصاب ۲۰ درصد شود در واقع اکثریت نسبی زیر سوال می‌رود، لذا ما در این طرح به دنبال آن بودیم تا اگر فردی اکثریت نسبی را کسب کند بتواند به‌عنوان نماینده مردم انتخاب شود.

همچنین محمدقسیم عثمانی در موافقت با این پیشنهاد گفت: این پیشنهاد بینابینی است که می‌تواند به این قائله پایان دهد. زمانی معیار انتخاب در انتخابات مجلس کسب رأ‌ی ۵۰ درصد بود که پس از مدتی به یک‌سوم و در نهایت به ۲۵ درصد تغییر پیدا کرد. حال در این پیشنهاد قرار است کسب آرا به ۲۰ درصد برسد که این اتفاق می‌تواند به نفع مردم نیز باشد.

گفتنی است نمایندگان بعد از استماع این پیشنهاد با ۱۴۶ رأی موافق، ۳۳ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۲ نماینده حاضر در صحن با آن موافقت کردند.

براساس این گزارش دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی این پیشنهاد گفت: براساس این پیشنهاد مرحله اول در انتخابات مجلس ۲۰ درصد و مرحله دوم آن نسبی می‌شود.

گفتنی است در ماده ۲ اصلاح شده این طرح آمده است؛ ماده ۸ قانون به شرح زیر اصلاح و تبصره‌های آن ابقا می‌گردد.

ماده ۸- در انتخابات مجلس شورای اسلامی فرد منتخب در مرحله اول انتخابات باید حداقل ۲۰ درصد از آرای کل را کسب کند.

تعیین شرایط ورود به مرحله دوم در انتخابات مجلس/ برگزاری انتخابات با استفاده از فناوری‌های نوین

نمایندگان مجلس در خانه ملت ضمن تعیین شرایط ورود به مرحله دوم در انتخابات مجلس، وزارت کشور را موظف به برگزاری انتخابات با استفاده از فناوری‌های نوین کردند.

نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۲ مهرماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با اصلاحاتی ماده ۳ این طرح را به تصویب رساندند.

براین اساس نمایندگان با ۱۵۶ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۲ نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی با ماده ۳ این طرح موافقت کردند.

گفتنی است در ماده ۹ آمده است: چنانچه در مرحله اول برای یک یا چند نفر از داوطلبان حداقل یک پنجم آراء حاصل نگردید انتخابات دو مرحله ای خواهد شد به این صورت که از بین نامزدهایی که حداقل یک پنجم آرا را در مرحله اول به دست نیاوردند فقط به تعداد دو برابر نمایندگان مورد نیاز از بین کسانی که بیشترین آرا را در مرحله اول داشتند در مرحله دوم شرکت می کنند و در صورتی که تعداد نامزدهای باقی مانده کمتر از دو برابر باشد تمام آنها در مرحله دوم شرکت خواهند نمود.

براین اساس در تبصره ۱ ذکر شده است: اگر تعداد نامزدهای باقی مانده مساوی یا کمتر از نمایندگان مورد نیاز باشد انتخابات مرحله دوم انجام نخواهد شد و نامزدی که حداقل یک پنجم مجموع آرا را کسب کرده باشد به مجلس شورای اسلامی راه خواهد یافت.

همچنین در تبصره ۲ آمده است: هیچ یک از داوطلبان نمایندگی نمی توانند در بیش از یک حوزه انتخابیه خود را نامزد کنند در غیر این صورت نامزدی آنها به طور کلی باطل و از شرکت در انتخابات آن دوره مجلس محروم می شوند.

در تبصره ۳ آمده است که وزارت کشور با هماهنگی شورای نگهبان زمان انجام مرحله دوم انتخابات را ظرف مدت یک ماه پس از اعلام نتیجه مرحله اول و تأیید صحت انتخابات توسط شورای نگهبان تعیین و اعلام خواهد کرد.

براین اساس در تبصره ۴ ذکر شده است که کلیه رأی دهندگان مرحله دوم منحصراً در حوزه انتخابیه ای که در مرحله اول شرکت کرده اند رأی خواهند داد و کسانی که در مرحله اول در هیچ یک از حوزه های انتخاباتی رأی نداده اند در مرحله دوم انتخابات می توانند شرکت کنند.

همچنین در تبصره ۵ آمده است که در انتخابات میان دوره ای حوزه های انتخابیه ۷ دوره مجلس کسانی حق رأی دارند که در انتخابات قبلی آن دوره در همان حوزه رأی داده باشند و یا در هیچ یک از حوزه های انتخابیه شرکت نکرده و رأی نداده باشند.

در تبصره ۶ این طرح ذکر شده است وزارات کشور موظف است ظرف مدت ۶ ماه از زمان تصویب این قانون نسبت به مدرن سازی شیوه های اخذ رأی و شمارش آراء به منظور دقت، سلامت و نظارت بهتر بر اخذ، شمارش و اعلام نتایج و همین طور استانداردسازی صندوق های اخذ رأی در حدود اعتبارات مصوب پس از تأیید شورای نگهبان اقدام نماید.

همچنین در تبصره۷ آمده است که وزارت کشور موظف است با هماهنگی با هماهنگی و موافقت شورای نگهبان تمام مراحل انتخابات را در حدود اعتبارات مصوب با استفاده از روش ها و فناوری های نوین برگزار کند.

در تبصره ۸ آمده است در انتخابات الکترونیکی با تأیید شورای نگهبان از امضای الکترونیکی مجریان و ناظران استفاده می شود همچنین در صورت برگزاری همزمان چند انتخابات در هر شعبه اخذ رأی از یک دستگاه به طور مشترک برای تمامی انتخابات در اخذ رأی و شمارش آراء استفاه می شود.

در جریان بررسی این طرح محمدرضا پورابراهیمی در تذکری شفاهی گفت: موضوع اصلاح قانون انتخابات در چند ماه قبل در دستور کارمجلس قرار گرفته است که دکتر لاریجانی مواردی را که ابهام داشته است به اعضای کمیسیون شوراها یادآوری کرده است که این موارد رفع  ابهام نشده و متن نیازمند ویرایش است درخواست ما این است که فعلا این طرح مسکوت گذاشته شود.

محمدحسن ابوترابی فرد در پاسخ به تذکر پورابراهیمی گفت: با توجه به تقارن انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان باید اصلاحاتی در نحوه برگزاری و اجرای انتخابات شکل می گرفت و وزارت کشور بر این تأکید داشتند و قانون قبلی ما ناظر بر برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی بود لذا نگاه کمیسیون بیشتر بر رفع اشکالات متمرکز بوده است و نمی توان آن را مسکوت گذاشت.

استفاده از کارت ملی برای رأی‌دهندگان در انتخابات مجاز شد

نمایندگان مردم در خانه ملت، استفاده از کارت ملی را برای رأی‌دهندگان در انتخابات مجاز کردند که بر این اساس،‌ در انتخابات الکترونیکی نیز ملاک اخذ رأی از رأی‌دهندگان، احراز عدم ثبت رأی در سامانه انتخاباتی پیش از مراجعه فرد به حوزه انتخابیه است و در این‌خصوص عدم درج مهر در شناسنامه ملاک نیست.

نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۲ مهر) در مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با اصل ماده ۴ این طرح با ۱۲۴ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۷ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

در ماده ۴ این طرح، استفاده از کارت ملی برای رأی‌دهندگان در انتخابات مجاز شد؛ پیش از این، وجود شناسنامه الزامی بود.

همچنین یک تبصره به شرح زیر به‌عنوان تبصره ۶ اضافه می‌شود:

بر اساس تبصره۶ در انتخابات الکترونیکی ملاک اخذ رأی از رأی‌دهندگان، احراز عدم ثبت رأی در سامانه انتخاباتی پیش از مراجعه فرد به حوزه انتخابیه است و در این‌خصوص عدم درج مهر در شناسنامه ملاک نیست.

در ادامه نمایندگان با رفع ابهام در ماده ۲ این طرح نیز با ۱۴۶ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۶ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

در ماده ۲ این طرح آمده است؛ ماده ۸ قانون به شرح ذیل اصلاح و تبصره‌های آن ابقا می‌گردد.

براساس ماده ۸ نماینده در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی و همچنین انتخابات میان‌دوره با کسب حداکثر اکثریت نسبی به هر میزان انتخاب می‌گردد.

انتهای خبر