پژوهش تحلیلی درباره "جهان پساکرونا" / از: بابک محمدزاده علمداری - دانشجوی دکتری مدیریت دولتی
تحولات جهان پساکرونا؛ بررسی نظریات و پیش بینی جهان پس از کرونا
ویروس کووید-۱۹ نه تنها کارآمدی مدیریت بحران دولتها را به چالش کشیده بلکه بازنگری در باورهای دینی و جهانبینیهای سیاسی را الزامآور ساخته است. همچنان که زمانی شیوع طاعون در اروپا ره به رنسانس برده بود.
✍️به قلم : بابک محمدزاده علمداری / دانشجوی دکتری مدیریت دولتی و سردبیر اعتدال پرس
اختصاصی پایگاه خبری تحلیلی اعتدال آذربایجان(اعتدال پرس)/ جهان پساکرونا چگونه خواهد بود؟ کدام حوزها تغییر خواهند یافت و چطور؟اینها سوالات مهمی است که دغدغه اصلی امروز بسیاری از اندیشمندان و سیاستمداران جهان شده است. در این خصوص، طی یک بررسی پژوهشی نسبتا مفصل به بررسی ابعاد مختلف این موضوع و نظریات تعدادی از صاحبنطران و سیاستمداران مطرح خارجی و داخلی پرداخته و در پایان، پیش بینی های شخصی نویسنده از تحولات جهان پساکرونا بر اساس قرائن مشهود و نظرات محتمل قید شده است.
با توجه به طولانی بودن متن پژوهش که در فایل pdf زیر آمده است (اینجا)، در اینجا گزیده هایی از این مقاله می آید :
?ویروس کووید-۱۹ نه تنها کارآمدی مدیریت بحران دولتها را به چالش کشیده بلکه بازنگری در باورهای دینی و جهانبینیهای سیاسی را الزامآور ساخته است. همچنان که زمانی شیوع طاعون در اروپا ره به رنسانس برده بود.
?بیماریهای همهگیر در طول تاریخ میلیونها انسان را به کام مرگ کشیده ضربات سهمگین به پیکر اقتصاد وارد کردهاند. طاعون، وبا و آنفلوانزای اسپانیایی به رغم مرگ گسترده، در عین حال موتور محرک مجموعهای از نوآوری و پیشرفتهای علمی و فناوری(مدرن سازی در پس طاعون مانند چرخ های آبی، آسیاب و دستگاه چاپ، کانل کشی فاضلاب و لوله کشی آب در پس وبا، گسترش تمهیدات بهداشتی و ترقی ویروس شناسی در پس آنفولانزای اسپانیایی) بودند که در نهایت به رفاه بیشتر بشر انجامید. لذا می توان پیش بینی کرد که میراث ویروس جدید کرونا برای انسان چه خواهد بود؟
?کرونا شوک سنگینی به نظم چند صد ساله جهان وارد کرد و از نگاه بسیاری، شکست مدل فعلی حکمرانی و نظم فعلی در جهان و نمایش ناکارآمدی مدیریت و مدیران فعلی را در پی داشته است چون ساختار قدرت بین الملل کنونی، توان کافی برای درمان این زخم و جبران پیامدهای وسیع آن را نداشت.
بر این اساس می توان گفت، گستره تاثیرات بیماری کرونا، فراتر از حیات اقتصادی کشورها و مناسبات بازرگانی بینالمللی بوده و عملا حوزههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را هم شامل میشود.
?پاسخ این پرسش که آیا جهان پساکرونایی جهانی متفاوت از جهان کنونی خواهد بود، بیتردید مثبت است. اما کسی به درستی نمیداند که دامنه این تفاوت و دگرگونی چه خواهد بود.
?به اذعان صاحبنظران مختلف ، جهان نیازمند نظم جدید است که به سرعت ساخته میشود لذا باید سریع در ساخت و راه اندازی یک نظم جدید و پروژه موازی جهت انتقال به یک سیستم پس از کرونا مداخله کرد.
?طبقه های فکری مختلفی درباره علت بروز این بحران و تحلیل جهان پساکرونا پرداخته اند که در ادامه بیان خواهد شد لیکن آنچه مسلم است، تقویت یا افول برخی نظریه های سیاسی و مکتب های فکری و مدل های حکومتی محتمل می باشد و در این راستا تلاش های مختلفی از طرف طیف های فکری گوناگون برای شکل دهی افکار و اعمال دیدگاه های مختلف مدنظر اندیشمندان و سیاستمداران شروع شده است که البته در این خصوص باید توجه داشت که هر طیف یا طبقه ای محکمتر وارد شود میتواند نظم نوین را مطابق نظر خود تغییر دهد و همچنین نمیتوان قطعیتی برای این پیش بینی ها دانست.
?برخی متفکران در تحلیل خود از جهان پساکرونا قصد دارند نظام غربی را با یکسری اصلاحات نجات دهند و متقابلا برخی صاحبنظران نیز، بحران اصلی بشریت را تنهایی او وهویت و عدالت دانسته و دنبال برجسته سازی این نگاه در جهان پساکرونا هستند.
- متن کامل مقاله را در فایل زیر بخوانید: تحولات جهان پساکرونا (فایل pdf )
(مقاله پژوهشی تحلیلی از : بابک محمدزاده علمداری – دانشجوی دکتری مدیریت دولتی گرایش تطبیق و توسعه)
انتهای خبر
۰ دیدگاه