دومین نمایشگاه فناوری های نو و پیشرفته تبریز امروز جمعه بعد از چهار روز فعالیت به کار خود پایان می دهد.  به گزارش اعتدال پرس، در دومین نمایشگاه فناوری های نو و پیشرفته تبریز بیش از ۵۹۰ طرح و ایده در حوزه فناوری های نو ارائه شد و از برخی از آنها رونمایی شد. در این نمایشگاه […]

 دومین نمایشگاه فناوری های نو و پیشرفته تبریز امروز جمعه بعد از چهار روز فعالیت به کار خود پایان می دهد.

 به گزارش اعتدال پرس، در دومین نمایشگاه فناوری های نو و پیشرفته تبریز بیش از ۵۹۰ طرح و ایده در حوزه فناوری های نو ارائه شد و از برخی از آنها رونمایی شد.

در این نمایشگاه که به همت استانداری آذربایجان شرقی و با همکاری مراکز عملی و دانشگاهی  و با هدف شناسایی و معرفی ظرفیت های استان در حوزه فناوری و شرکت های دانش بنیان و نیز دست یابی به فرایند تیدیل علم به ثروت و نهادینه کردن امر تجاری سازی و فن بازار دراین حوزه برگزار شد نوآوری ها و توانمندی های خوبی از دانش و فن آوری در استان به نمایش گذاشته شد.

غرفه مرکز آموزش جهاد کشاورزی استان و فعالیت های پژوهشی و علمی ارائه شده در آن غرفه از جمله این موارد بود.

در این غرفه چندین طرح علمی پژوهشی انجام شده توسط یکی از دانشمندان جوان و خلاق استان به نمایش گذاشته شده بود که نظر بسیاری از علاقمندان و پژوهشگران را به خود جلب کرده بود.

IMG_5583

 دکتر دهناد عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و معاون آموزشی و دانشجویی مرکز آموزش جهاد کشاورزی استان و دانشگاه جامع علمی کاربردی تحت فعالیت این مرکز، در دومین نمایشگاه فناوری های نو و پیشرفته با ارائه طرح های در دست اجرای خود توانست گوشه ای از توانمندی ها و فعالیت های پژوهشی این مجموعه علمی آموزشی را در این نمایشگاه  به نمایش بگذارد.

IMG_5594

همپنین کتاب تازه تالیف بیوتکنولوژی با تاکید بر مباحث بیوتکنولوژی میکروبی و نانوبیوتکنولوژی، که نوشته دکتر علیرضا دهناد و نادر حاجی زاده است در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده بود که مورد توجه بسیاری از دانشجویان قرار گرفت.

این کتاب منبع مناسبی برای دانشجویان و پژوهشگران رشته های مختلف علوم زیستی و کشاورزی می باشد که با توجه به شیوایی کتاب و اجتناب از طرح مباحث پیچیده، برای دبیران و سایر علاقمندان نیز قابل استفاده می باشد.

IMG_5631

اکبر محمدزاده رئیس مرکز آموزش جهاد کشاورزی استان نیز با بیان اینکه این مرکز با دارا بودن بنیه علمی بالا و امکانات پژوهشی و آزمایشگاهی مجهز، در مسیر تبدیل به یکی از پیشگامان عرصه علمی و فن آوری های نو قدم گذاشته است گفت: کمبود بودجه از تنگناهای اصلی این مرکز می باشد.

وی با اشاره به موفقیت های علمی اساتید و دانشجویان این مرکز افزود: در صورت حمایت مالی نهادهای بالادستی مرکز آموزش جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی می تواند خدمات بیشتری برای پژوهشگران و فعالان عرصه های علمی بخصوص در زمینه بیوتکنولوژی ارائه دهد.

عنوان و طرح های ارائه شده توسط دکتر دهناد در دومین نمایشگاه فناوری های نو و پیشرفته

۱-  عنوان طرح: تولید آزمایشگاهی پماد ضدمیکروبی، بر علیه زخم های عفونت پوستی

اخیراً زخم های عفونی مقاوم به درمان در حال گسترش می باشند که جدایه های استافیلوکوکی از عوامل اصلی مقاومت درمانی در این زخم ها می باشد. استاف ها در سوختگی ها و زخم ها وارد عمل می شوند. هدف اصلی در این تحقیق جداسازی اکتینومیست‌های بومی، و همچنین بررسی متابولیت‌های ثانویه برعلیه استافیلوکوکوس ارئوس و تست متابولیت های ثانویه فعال به منظور ترمیم زخم عفونی بود. سپس گزینش اولیه خاصیت آنتی باکتریال  توسط روش همپوشانی در محیط کشت SCA  و تهیه سوسپانسیون و گزینش ثانویه خاصیت آنتی  باکتریال  توسط جداسازی متابولیت های ضد میکروبی انجام گرفت. و در نهایت به کمک روش های میکروسکوپی و GC تاثیر باکتری ها در زخم های عفونی بررسی شد.

۲-  عنوان طرح: جلوگیری از رشد قارچ و آلوده شدن گیاهان به آفات به وسیله باکتری های بومی

بنابراین در این طرح به بررسی فعالیت آنتاگونیستی ۵  جدایه از باکتری استرپتومایسسبر علیه قارچ هایبیماریزای گیاهی بتوان در پایلوت های صنعتی اقدام به استفاده از این راهکار کرد.نتیجه این آزمایش اثبات توانایی بیوکنترل جدایه های استرپتومایسس در مقابله با قارچ عامل آفات مو، گوجه فرنگی و گندم نیز می باشند.

۳-  عنوان طرح: دستیابی به  بیوفیلم بر پایه ضایعات کشاورزی (سلولز استات) به منظور بسته بندی فعال

هدف کلی:استفاده از ضایعات کشاورزی جهت تولید بیو پلیمر طبیعی و  زیست تخریب پذیر ارائه بسته بندی نوین دوستدار محیط زیست

هدف فرعی: تولید فیلم های زیست تخریب پذیر در مقیاس آزمایشگاهی به روش قالب گذاری (Film casting). از ویژگی های بیوپلیمر تولیدی:

  •  شفافیت و براقیت بالا
  •  استحکام به ضربه و خواص مکانیکی خوب
  •  افزایش طول در تسلیم خوب با توجه به نوع نرم کننده
  • انعطاف پذیری از بسیار نرم تا سخت با توجه به نیاز مشتری
  •  ۱۰۰% عاری از مشتقات نفتی
  •  ۱۰۰% قابلیت بازیافت

IMG_5603

2014-05-29 18.29.08