عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد فن آوری های جدید ارتباطی به مثابه یک فرصت است که باید به بهترین وجه از آن استفاده کرد. به گزارش اعتدال پرس به نقل از ایرنا، محمدحسن نژاد در گفت و گویی اظهار داشت: استفاده از فضاهایی مانند وایبر و واتس آپ و بقیه فن آوری […]
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد فن آوری های جدید ارتباطی به مثابه یک فرصت است که باید به بهترین وجه از آن استفاده کرد.
به گزارش اعتدال پرس به نقل از ایرنا، محمدحسن نژاد در گفت و گویی اظهار داشت: استفاده از فضاهایی مانند وایبر و واتس آپ و بقیه فن آوری های جدید ارتباطی آثار مثبت و منفی زیادی دارد اما مهم نحوه فرهنگ سازی در استفاده از این ابزارها است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال علم هسته ای با اینکه کاربردهای متنوعی در حوزه نظامی دارد اما می تواند در حوزه پزشکی هم استفاده شود بنابراین ایجاد فضاهای جدید ارتباطی بستگی به این دارد که چگونه از آنها استفاده کنند.
نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس خاطرنشان کرد: در کل این ابزارها فضاهای جدیدی هستند که موجب می شوند مردم با هم بیشتر در ارتباط باشند، پس استفاده از این فضاها را نمی توان به راحتی در کشور محدود کرد بلکه باید با فرهنگ سازی زمینه استفاده مطلوب از آن ها را فراهم آورد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: یکی از نکات منفی استفاده از این ابزار استیلای فرهنگ غربی خلاف عرف عمومی در جامعه است اما نباید فراموش کنیم که فراماسونری در زمانی اتفاق افتاد که خبری از اینترنت و ارتباط جمعی نبود.
دکتر حسن نژاد اضافه کرد: هرچند در جامعه امروز فن آوری ارتباطی گسترش یافته اما باید گفت که اگر زبان و فرهنگ یک کشور هم بخواهد خود باخته شود بدون استفاده از این ابزارها هم امکان پذیر است بنابراین به نظر من از این فناوری ها باید استفاده کرد اما در کنار آن باید مضرات و خطرات احتمالی ناشی از آن را برای استفاده کنندگان برشمرد.
جبار
تاریخ : ۱۵ - مهر - ۱۳۹۳
متن کامل نامه حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای معاون اول قوه قضاییه به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بدین شرح است:
چگونه است که جناب حسن نژاد نامه معاون قوه قضائیه را ندیده است و اگر دیده است چرا مشکلات قانونی این نرم افزارها را در مجلس حل نکرده است لذا جهت اطلاع آقای حسن نژاد متن نامه به شرح زیر می باشد
جناب آقای دکتر واعظی
وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات
سلام علیکم
نظر به انتشار گسترده محتوای مجرمانه و ارتکاب انواع جرائم علیه عفت و اخلاق اسلامی و امنیت عمومی و … بالاخص انتشار وسیع مطالب موهن علیه بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) در هفته های اخیر از طریق برخی شبکه های اجتماعی نظیر واتس آپ، وایبر و تانگو که بعضا توسط دولت های معاند نظام جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور مدیریت فنی و محتوایی می شود و با عنایت به این که علی رغم استمهال سه ماهه جنابعالی و همکاران محترم مبنی بر اعلام آمادگی در خصوص فراهم آوری امکان مسدود سازی و پالایش هوشمند محتوای مجرمانه در شبکه های موصوف و ارائه شبکه های اجتماعی داخلی هم سطح با شبکه های مذکور، مع الاسف تا کنون اقدام موثری به عمل نیامده است لذا در اجرای دستور ریاست محترم قوه قضائیه حضرت آیت الله آملی ظرف مدت حداکثر یک ماه نسبت به فراهم آوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر شبکه های یاد شده اقدام عاجل صورت پذیرد، در غیر این صورت قوه قضائیه در راستای وظایف ذاتی خود نسبت به مسدودسازی شبکه های اجتماعی دارای محتوای مجرمانه اقدام مقتضی به عمل آورده و با متخلفین از دستورات قضایی، در هر رده ای طبق قانون برخورد خواهد نمود.
پیش شرط قوه قضائیه برای فیلتر وایبر و واتس اپ
معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی دلایل نامه معاون قوه قضاییه به وزیر ارتباطات را اعلام کرد و گفت: برای مسدود نشدن کامل برنامه های نرم افزاری موبایل وزارت ارتباطات باید امکاناتی را برای فیلتر محتوای مجرمانه ایجاد کند.
دکتر عبدالصمد خرم آبادی در گفتگو با مهر در خصوص نامه معاون اول قوه قضاییه به وزارت ارتباطات ومهلت یک ماهه به آن وزارت خانه برای مسدود سازی محتوای مجرمانه برخی از نرم افزارهای ارتباطی موبایل گفت: در اواخر سال گذشته یکی از مراجع قضایی دستور فیلتر واتس اپ را به لحاظ کثرت محتوای مجرمانه صادر کرده بود اما وزارت ارتباطات برای اجرای آن مهلت خواست. در هفته های اخیر نیز مطالبی دایر بر اهانت به ساحت حضرت امام خمینی (ره ) در اپلیکیشن وایبر و واتس اپ منتشر شد که در جلسه کار گروه مطرح شد ولی وزارت ارتباطات اعلام کرد به لحاظ اینکه سرور این نرم افزار در خارج از کشور است امکان فیلتر صفحات مورد نظر وجود ندارد.
وی گفت: قوه قضاییه نمی تواند دست روی دست گذاشته و شاهد وقوع اینگونه جرایم باشد لذا این اتفاقات موجب چنین مکاتباتی بین معاون اول محترم قوه قضاییه و وزارت ارتباطات شده است.
وی افزود: با عنایت به اینکه در حال حاضر وزارت ارتباطات امکان فیلتر و مسدودسازی صفحات دارای محتوای مجرمانه داخل شبکه هایی مانند وایبر، واتس اپ و … را ندارد از این رو قوه قضاییه در اجرای ماده ۲۱ قانون جرایم رایانه ای به وزارت ارتباطات اعلام کرده است تا امکانات لازم را برای فیلترینگ صفحات مجرمانه فراهم کند. همانگونه که در نامه معاون اول محترم قوه قضاییه ذکر شده است اگر وزارت ارتباطات نتواند در مدت تعیین شده امکان فیلتر صفحات مجرمانه نرم افزار های مذکور را فراهم کند، قوه قضاییه ناچار است کل نرم افزار را فیلتر کند.
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گفت: اگر قرار باشد دیگران ارتباطات مردم کشور ما را تأمین کنند و ما نظارتی بر فضای مجازی کشور خود از جهت فیلتر محتوای مجرمانه نداشته باشیم این به معنای حاکمیت دیگران بر فضای مجازی کشور ما است که با استقلال کشور منافات دارد و قوه قضاییه نمی تواند شاهد نقض حاکمیت و استقلال کشور باشد.
وی گفت: نامه معاون اول محترم قوه قضاییه به وزارت ارتباطات دو جنبه ایجابی و سلبی دارد. از سویی از وزارت ارتباطات خواسته تا از بخش خصوصی برای ایجاد نرم افزارهای مشابه داخلی حمایت کند تا مردم مجبور به استفاده از نرم افزار های خارجی نباشند و از سوی دیگر خواستار ایجاد امکانات لازم برای مسدودسازی صفحات دارای محتوای مجرمانه از نرم افزار های مربوط به شبکه های اجتماعی خارجی مورد استفاده در کشور شده اند، در صورتی که بخش دوم عملی نشود، قوه قضاییه دستور فیلتر کل این نرم افزار های خارجی را برای جلوگیری از استمرار جرایم صادر خواهد کرد و اگر این دستورها اجرا نشود همانگونه که معاون اول در نامه خود اشاره کرده با متخلفین در هر رده ای که باشند برخورد خواهد شد