معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: رفع پلمپ و فعالیت مجدد نیروگاه برق تبریز از طریق گرفتن سهمیه گاز و گرفتن مجوز استفاده از مازوت در حال پی گیری است. به گزارش اعتدال پرس(اعتدال آذربایجان)، محمد صادق پور مهدی روز چهارشنبه به ایرنا گفت: تصمیم قطع سهمیه گاز نیروگاه تبریز کشوری است و توسط وزارت […]
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: رفع پلمپ و فعالیت مجدد نیروگاه برق تبریز از طریق گرفتن سهمیه گاز و گرفتن مجوز استفاده از مازوت در حال پی گیری است.
به گزارش اعتدال پرس(اعتدال آذربایجان)، محمد صادق پور مهدی روز چهارشنبه به ایرنا گفت: تصمیم قطع سهمیه گاز نیروگاه تبریز کشوری است و توسط وزارت نفت و نیرو اتخاذ شده است.
وی با اشاره به اینکه استفاده از مازوت باید محدود به ساعات خاصی از شبانه روز باشد ، اظهار کرد: با توجه به اینکه عمده مازوت مورد استفاده در نیروگاه تبریز از پالایشگاه تبریز تامین می شود، قطع مصرف مازوت این نیروگاه ، موجب توقف تولید مازوت در پالایشگاه تبریز و در پی آن بیکاری عده ای از کارکنان این واحد پالایشی می شود .
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی هم با اشاره به اینکه تخصیص سهمیه گاز به نیروگاه حرارتی تبریز بر عهده وزارت نفت است و برنامه ریزی در این خصوص توسط دیسپاچینگ ملی متشکل از وزارت نیرو و نفت صورت می گیرد ، گفت: درصدد گرفتن سهمیه گاز هستیم .
مجید پاشایی با اشاره به اینکه توقف فعالیت این نیروگاه می تواند در تامین برق شهر تبریز و تعدادی دیگر از شهرهای استان مشکل ایجاد کند ، اظهار کرد: به دلیل فرا رسیدن فصل سرما و کاهش استفاده از وسایل سرمایشی ، استفاده از برق کاهش یافته است و کسری تولید این نیروگاه از طریق شبکه سراسری تامین می شود.
مدیر روابط عمومی این شرکت هم با اعلام اینکه یکی از واحدهای نیروگاه تبریز به خاطر تعمیرات اساسی از ۴۵ روز گذشته متوقف شده است و انجام تعمیرات سه ماه دیگر ادامه خواهد داشت ، افزود: فعالیت واحد دوم به دلیل استفاده از مازوت متوقف شده است .
سرمست با بیان اینکه با حکم دادستانی خط لوله ورودی مازوت به نیروگاه پلمپ شده است، گفت: اگر استفاده از مازوت ممنوع است باید تولید این فراورده نفتی در پالایشگاه نیز متوقف شود.
قطع سهمیه گاز نیروگاه تبریز در حالی صورت گرفته است که بر اساس اعلام مدیر عامل شرکت گاز آذربایجان شرقی مشکلی برای تامین گاز واحدهای صنعتی و نیروگاهی استان وجود ندارد .
فعالیت نیروگاه حرارتی تبریز از بیست و پنجم مهر ماه جاری به دلیل آلایندگی زیست محیطی و به دستور مرجع قضایی متوقف شده است.
نیروگاه گازی حرارتی تبریز در جنوب غربی شهر این کلانشهر در فاصله ۱۶ کیلومتری جاده تبریز – آذرشهر واقع شده و دارای ۲ واحد بخار و ۲ واحد گازی می باشد .
دو واحد بخار نیروگاه تبریز با قدرت اسمی ۳۶۸ مگاوات و قدرت تولیدی ۳۵۰ مگاوات بوده و پیمانکار اصلی سازنده آن شرکت آلستوم فرانسه است.
واحد یک بخار این نیروگاه در سال ۱۳۶۵ و واحد دوم در سال ۱۳۶۸ راه اندازی شده است .
نیروگاه تبریز بخش عمده ای از برق کلان شهر تبریز و دیگر شهرهای آذربایجان شرقی را تامین می کند.
حسین
تاریخ : ۳ - آبان - ۱۳۹۴
متاسفانه مسئولین پالایشگاه با سیاست ورزی نادرست خود سعی در القائ بعضی از تحدید های خود برای کیب درآمد بیشتر می باشند . لطفاً از مسئولین پالایشگاه پرسیده شود مگر دیگر پالایشگاه های کشور در فرآیند تصفیه و تولید سوخت مازوت تولید نمی کنند آنها چه کاری انجام می دهند .
متاسفانه این آقایان به خاطر اینکه مسئولین عالی رتبه استان از اطلاعات کافی در زمینه نفت و تصفیه بر خوردار نیستند به طور غیر مستقیم از راه شعار بی کاری کارگران ویا قبل ها ، تعطیلی پالایشگاه و ندادن سوخت به مردم سعی در فریب آنها و تهدید بر می آیند . ولی کسی از این آقایان تا به حال نپرسیده است چرا با این همه در آمد تا به حال کاری برای بهینه کردن مازوت تولیدی خود و تبدیل آن به یک فرآورده دیگر ننموده اند تا از این طریق از آلودگی آن جلوگیری شود و ثانیاً به یک محصول ، با ارزش افزوده بالا می رسیدند .
نقطه قابل توجه دیگری که مسئولین استان باید روند تولید محصولات پالایشگاه را زیر ذره بین بگذارند مبادا با توقف فروش مازوت پالایشگاه به نیروگاه آنها در صدد اختلاط آن با سایر محصولات بشوند . برای اینکه این آقایان مسبوق به سابقه هستند . فلسفه ایجاد پتروشیمی تبریز در مجاورت پالایشگاه تبریز ، استفاده از یکی از محصولات میانی پالایشگاه تبریز از طریق خط لوله بن دو کارخانه به عنوان خوراک برای پتروشیمی بوده است این محصول که قبلاً غیر قابل استفاده برای تبدیل به یکی از سوخت های متداول در جامعه بود از بدو تاسیس پتروشیمی طبق قرار دادهای فی مابین باید توسط پالایشگاه تبریز تامین می گردید . پس از خصوصی سازی پالایشگاه این شرکت از دادن خوراک به پتروشیمی تبریز خود داری نموده و ظاهراً به دلیل گرانی بنزین نسبت به خوراک تحویلی به پتروشیمی ( نفتا ) به جهت شباهت آن به بنزین و نفت سفید اقدام به مخلوط نمودن آن با ینزین می نمایند تا سود بیشتری عاید آنها گردد ( متاسفانه بازرسی خارج سازمانی برای این محصول نمی شود و یا سرسری مورد قبول قرار می گیرد ) حتی پس از خصوصی سازس پتروشیمی تبریز و با وجود خریداری بیشترین سهام پتروشیمی تبریز توسط پالایشگاه به خاطر اینکه سود حاصل از اقدام فوق خیلی بیشتر از سود دریافتی شان از پتروشیمی می باشد حاضرند پتروشیمی توقف تولید داشته باشد و حتی کارگران اش بی کار گردند ولی دست از سود خود بر نمی دارند .در حال حاضر پتروشیمی یا هزینه های گزافی از جنوب و اقصا نقاط کشور با تانکر خوراک حمل می کند که موجبات کاهش ظرفیت تولید پتروشیمی و زیان ده شدن آن شده اند .
مردم
تاریخ : ۳۰ - مهر - ۱۳۹۴
لطفا تخلف را به بیکاری مرتبط نکنید مشکل آلودگی باید حل شود ۰ مثلا جایگزینی با سوختهای دیگر از جمله گاز !!!!! ) مردم تبریز حق نفس کشیدن دارند چطور موتور گازی مرد کارگر را توقیف می کنند باید دستگاههای دولتی نیز در برابر قانون پاسخگو باشند . غصه جوانان بیکار داخل شهر را بخورید که بعد از تحصیلات عالیه تک تومنی درآمد ندارند افسردگی خانواده هارا گرفتار کرده !!!!