دبیری در دومین کنفرانس خبری هیئت رئیسه شورای شهر ضمن ارائه گزارش اقدامات و مصوبات شورا، از تصویب ۲۸ مورد مصوبه در شورای چهارم تبریز در سه ماهه گذشته خبر داد و گفت: این مصوبات در ۲۱ جلسه شورا مهر تائید خورده و فرمانداری تبریز نیز اکثریت آنان را تائید کرده است. رئیس شورای شهر تبریز دو […]

دبیری در دومین کنفرانس خبری هیئت رئیسه شورای شهر ضمن ارائه گزارش اقدامات و مصوبات شورا، از تصویب ۲۸ مورد مصوبه در شورای چهارم تبریز در سه ماهه گذشته خبر داد و گفت: این مصوبات در ۲۱ جلسه شورا مهر تائید خورده و فرمانداری تبریز نیز اکثریت آنان را تائید کرده است.

رئیس شورای شهر تبریز دو طرح میدان حکومتی، بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی و طرح خیابان ۴۲ متری را از مهم‌ترین طرح‌های شورا نام برد و گفت: طرح میدان حکومتی که به عنوان محلی برای برگزاری مراسم‌های مناسبتی و یا گردهمایی در نظر گرفته شده است.

دکتر دبیری پر هزینه بودن این طرح را خاطرنشان کرد و گفت: اقدامات برای اجرایی شدن این طرح از جمله تملک‌ها آغاز شده است.

وی از بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی در شهرک خاوران از دیگر مصوبات شورای شهر چهارم یاد کرد و گفت: مقرر شد تا زمین این مجموعه که کاربری بهداشتی و درمانی خواهد داشت در اختیار مردانی آذر خیر معروف شهر قرار گیرد تا ایشان نسبت به ساخت و دانشگاه علوم پزشکی نسبت  به تجهیز آن اقدام نماید.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز طرح خیابان ۴۲ متری را نیز یادآور شد و گفت: این طرح با اختصاص ۱۰۰ میلیارد ریال امسال صرفا برای تملک استارت خواهد خورد و پیش بینی می‌شود برای اتمام آن بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز باشد که سال آینده تکمیل خواهد شد.

رییس شورای شهر از بازسازی بنای میدان ساعت و ارک خبر داد و بیان کرد: شورای شهر تبریز خواستار تملک بناهای بازار تاریخی تبریز است.

دبیری همچنین با بیان اینکه دغدغه اعضای شورای شهر تبریز بر سر ترک ساختمان میدان ساعت است، گفت: در کمیسیون عمران گزینه‌هایی مطرح است و پس از بررسی در شورا نسبت به تخلیه این عمارت اقدام خواهیم کرد. وی ادامه داد: آقای نجفی قول داده‌اند در محل پادگان در صورت تخلیه یک ساختمان با المان‌های سنتی برای شورا احداث کنند.

انتقاد از رسانه ها: خبرنگاران به دنبال جلسات پرحاشیه هستند/  کسی نمی تواند مانع از ورود خبرنگاران به جلسات شورای شهر شود

شهرام دبیری با بیان اینکه خبرنگاران باید در تمامی جلسات شورای شهر و کمیسیون حضور داشته باشند و اگر کسی از ورود خبرنگاران به جلسات جلوگیری کند با وی برخورد خواهیم کردیم، افزود: این حق هر خبرنگاری است که مسائل مربوطه به مردم را آزادانه با حضور در جلسات اعضای شورای شهر اطلاع رسانی کند.

 رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه با گلایه از رسانه و عدم حضور آنان در جلسات شورا گفت: خبرنگاران عمدتا به دنبال جلسات پر حاشیه هستند و کمتر به جلسات شورای چهارم که تا حدودی از حواشی به دور است حاضر می شوند.

وی گفت: خبرنگاران عمدتا به دنبال جلسات پر حاشیه هستند و کمتر به جلسات شورای چهارم که تا حدودی از حواشی به دور است حاضر می‌شوند و در حالی روی اخبار مانور می‌دهند و تیر اول اخبار قرار می‌دهند که شاید از کمترین اهمیت برخوردار باشند.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز از خبرنگاران به صورت رسمی برای حضور در تمام جلسات شورا دعوت کرد و قول داد تا حدودی هم نظر آنان را در رابطه به حاشیه‌ها تامین کنند.

 دبیری با اعلام عدم وجود تبعیض درباره رسانه ها از نگاه شورا و شهرداری گفت: مبلغ سه میلیارد تومان برای حمایت از رسانه‌های بومی در نظر گرفته شده است.

قرارداد ۱۸ میلیاردی با صداوسیما

وی تاکید کرد: به منظور آموزش زندگی شهری، شورای شهر تبریز قراردادی با صدا و سیما با اعتباری یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان منعقد کرده است که طی آن از شبکه سهند تبریز روزانه به مدت نیم ساعت مسائل و مشکلات مردم در قالب برنامه ی تلویزیونی بررسی می شود.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه در شواری سوم متاثر از شواری دوم طرح نظارت بر پروژه های شهرداری کاهش یافته بود، اعضای شورای شهر تبریز در نظر دارد  نظارت از پروژه های شهرداری را تقویت کند.

رییس شواری شهر تبریز اعلام کرد: در سال آینده ۹۳۰ میلیارد ریال اعتبار از سوی دولت برای این طرح درنظر گرفته شده که امیدواریم با تلاش نمایندگان، تمام این اعتبار جذب شود.

وی خاطرنشان کرد: واگن های خط یک مترو تبریز در بندرعباس تخلیه شده و در حال رایزنی با بانک ملی برای ترخیص و ارسال آنها به گمرک سهلان هستیم.

دبیری ابراز امیدواری کرد: خط یک مترو تبریز تا پایان دوره شورای چهارم به بهره برداری کامل برسد و در دهه فجر امسال نیز فاز یک این خط به طور آزمایشی مورد بهره برداری قرار گیرد.

انتقاد از آبستراکسیون اقلیت شورا

عضو دیگر هیئت رئیسه  شورای شهر، در مورد افزایش میزان اختلافات در شورای چهارم و جلسات برگزار نشده شورا گفت: شورای چهارم تجربه جدیدی است و قاعدتا کار سختی در پیش داریم.

شیاری درباره آبستراکسیون جلسات توسط برخی اعضا گفت: همه ما باید قاعده بازی را قبول کنیم و اقلیت حاضر در شورا به جای عدم شرکت در جلسات باید به دنبال افزایش قدرت چانه‌زنی باشند تا روزی آنها به اکثریت تبدیل شوند.

عدم عذرخواهی مسئولین ورزش شهرداری و درخواست عذرخواهی از مردم سوال دیگری بود که شیاری در پاسخ به آن گفت: در جلسه‌ای که با آقای سهرابی داشته‌ایم وی اشتباهات خود را قبول نمی‌کند و اگر برای ما ثابت شود که این تخلفات از جانب آنها است ما از طرف شورای سوم از مردم عذرخواهی خواهیم کرد.

استوتچی درباره وظیفه نظارتی شورا گفت: شورای سوم بنا به دلایلی شورای تعامل نام گرفت ولی این تعامل ما را به تغافل رساند و در مواردی به تجاهل رسیدیم که باید با همکاری رسانه‌ها از این وضعیت در شورای چهارم جلوگیری کنیم. وی با اشاره به وظیفه خبرنگاران در همکاری با نظارت شورا گفت: سوال شما می‌تواند باعث ایجاد تحرک در مدیران برای امر نظارت شود، برخی از عزیزان در شورای سوم مانده‌اند و قصد ندارند به شورای چهارم بپیوندند ولی باید آنها بدانند شورای سوم تمام شده است.

حاجی زاده نیز با اعلام طرح ۱۴بندی حمایت از رسانه ها گفت: دنبال انتشار روزنامه سراسری در تبریز هستیم.

 بحث کمک مالی به تیم تراکتور سازی سوالی بود که حاجی زاده در پاسخ به آن گفت: اگر باشگاه تراکتورسازی نیازی به کمک ندارد ما هم رغبتی به کمک به این تیم نداریم ولی در مورد کمک به این تیم باید دنبال توانمندسازی باشگاه باشیم. شیاری با اشاره به روند قانونی برای تصویب یک طرح گفت: باید در یک طرح کلی مشکل تراکتور را حل کنیم تا چه زمانی باید به این تیم پول تزریق شود؟

شیاری خبر داد: پیشنهاد طرح حمایت ۳۰ میلیارد ریالی از رسانه‌ها

در ادامه این نشست، همچنین عضو هیئت رئیسه شورای کلانشهر تبریز از ارائه طرحی در ۱۴ بند به منظور حمایت از فعالان حوزه رسانه به شورا خبر داد و گفت: برای این طرح اعتباری معادل ۳۰ میلیارد ریال پیش بینی شده است.

علی شیاری اظهار کرد: در طرحی در ۱۴ بند و به منظور حمایت از فعالان حوزه رسانه در قالب خبرگزاری‌ها، نشریات، روزنامه‌ها به شورا ارائه شده که با تصویب آن فعالان این عرصه از مزایای آن بهره‌مند خواهند شد.

عضو هیئت رئیسه شورای کلانشهر تبریز افزود: برای این طرح اعتباری معادل ۳۰ میلیارد ریال پیش بینی شده که بر اساس طرح پیش بینی شده که بندهای آن از سوی سه تشکل انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، خانه مطبوعات و انجمن مدیران مسئول تدوین و به کمسیون فرهنگی شورا ارائه شده است.

وی با اشاره به اینکه در این طرح تمام فعالان این حوزه و خبرنگاران لحاظ شده است، گفت: واگذاری دفاتری به نشریات، سرپرستان خبرگزاری‌ها و روزنامه‌های سراسری و محلی در مجموعه‌های بهشتی به صورت اجاره که تا زمان فعالیت رسانه ادامه خواهد داشت و با توقف آن به هر دلیلی از توقیف و سلب امتیاز و … این دفتر به شهرداری عودت داده خواهد شد.

شیاری بحث چاپ، لیتوگرافی و هزینه پرسنل را مهم‌ترین هزینه‌های یک نشریه دانست و گفت: برای موضوع چاپ نیز مجموعه چاپخانه زیر نظر شهرداری در نظر گرفته شده تا خدمات چاپ رایگان نشریات را به اصحاب رسانه ارائه دهد.

عضو هیئت رئیسه شورای کلانشهر تبریز برپایی جشنواره مطبوعات محلی، توزیع نشریات استان در اماکن خاص، مشارکت دادن این بخش در تمام برنامه‌های فرهنگی را از دیگر بندهای این طرح عنوان کرد و گفت: این طرح به منظور ارتقاع سطح رسانه‌ای استان از سوی کمسیون فرهنگی شورا تدوین و تهیه شده است.

وی نهایت این طرح را جامع عمل پوشیدن به آرزوی دیرینه اصحاب رسانه مبنی بر انتشار روزنامه‌ای سراسری در آذربایجان‌شرقی اعلام کرد.

وی با بیان اینکه باید راه اندازی خط ۲ مترو تبریز متوقف شود، تاکید کرد: تدوام راه اندازی خط ۲ مترو  تبریز می تواند بار مالی ۸۰ میلیارد تومانی به مردم تحمیل کندف بنابراین منطقی است که تداوم این پروژه متوقف شود.