رئیس جامعه دندانپزشکی استان آذربایجان شرقی از برگزاری کنگره و نمایشگاه بین‌المللی دندانپزشکی آذربایجان در شهریورماه سال جاری در تبریز خبر داد.

به گزارش اعتدال آذربایجان(اعتدال پرس)، سید امین موسوی، رئیس جامعه دندانپزشکی استان آذربایجان شرقی، در نشست خبری به مناسبت روز دندانپزشک (۲۳ فروردین) اعلام کرد: این کنگره با هدف نمایش توانمندی‌های تبریز در حوزه دندانپزشکی و ایجاد فرصت‌های همکاری علمی و تخصصی با کشورهای همسایه از جمله ترکیه، عراق، پاکستان و کویت برگزار می‌شود.
وی تاکید کرد: تبریز می‌تواند در زمینه‌های مختلف علمی و تخصصی به عنوان مرکزیت منطقه مطرح شود، اما تاکنون برندینگ کافی برای حوزه دندانپزشکی در این استان انجام نشده است.

🔹برخورد با مطب‌های غیرمجاز دندانپزشکی در تبریز

موسوی بابیان اینکه در مقایسه با دیگر حوزه‌های پزشکی، تعداد مراکز غیرمجاز دندانپزشکی در تبریز خیلی بالاتر است گفت: افرادی فاقد صلاحیت حرفه‌ای، با جعل مدارک یا سوءاستفاده از مجوز سایر پزشکان، اقدام به ارائه خدمات دندانپزشکی می‌کنند و متأسفانه برخی شهروندان به‌دلیل ارزان بودن خدمات این مراکز، فریب می‌خورند.
رئیس جامعه دندانپزشکی استان افزود: در سال ۱۳۹۶، بیش از ۷۰۰ مرکز غیرمجاز در این شهر وجود داشت که باوجود برخورد جدی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی با متخلفان و جریمه‌های سنگین و مجازات حبس برای این افراد همچنان تعداد زیادی از آنها هنوز فعال هستند.

موسوی همچنین از سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت به‌عنوان پل ارتباطی مردم برای گزارش فعالیت‌های غیرقانونی در این حوزه یاد کرد که به‌صورت ۲۴ ساعته فعال است و ظرف چند روز به گزارش‌ها رسیدگی می‌کند.

🔹ایران؛ ارزان‌ترین خدمات دندانپزشکی در جهان

رئیس جامعه دندانپزشکی استان در خصوص هزینه‌های دندانپزشکی در کشور گفت: هزینه خدمات دندانپزشکی در ایران، از جمله ایمپلنت، نسبت به بسیاری از کشورها بسیار پایین است. هزینه ایمپلنت در کشور بین ۲۰ تا ۴۰ میلیون تومان است که به مراتب ارزان‌تر از سایر کشورهاست، جایی که قیمت‌ها حدود ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ دلار می‌باشد.
موسوی علت اصلی بالا بودن هزینه های درمانی دندانپزشکی برای مردم را عدم پوشش بیمه ای مناسب توسط دولت و همچنین عدم ایفای به موقع تعهدات توسط شرکت های بیمه ای بیان کرد.

🔹پویش ملی دندان سالم در سراسر کشور

موسوی به برنامه‌های ملی و منطقه‌ای جامعه دندانپزشکی اشاره کرد و افزود: پویش ملی دندان سالم، به مناسبت هفته سلامت دهان و دندان، در سراسر کشور اجرا خواهد شد. دندانپزشکان داوطلب از سراسر ایران خدماتی همچون معاینه رایگان، آموزش بهداشت دهان و دندان و ارائه طرح درمان‌های ضروری را به مردم ارائه خواهند داد. هدف از این اقدام، کاهش هزینه‌های درمانی و ارتقای سلامت عمومی دهان و دندان در جامعه است.

🔹جشن دندان شش؛ گامی نو در پیشگیری از پوسیدگی دندان‌های دائمی

رئیس جامعه دندانپزشکی استان به برگزاری جشن «دندان شش» در استان اشاره کرد و گفت: این رویداد فرهنگی-آموزشی، که با همکاری آموزش‌وپرورش و دانشگاه علوم پزشکی تبریز اجرا شد، تلاش می‌کند آگاهی والدین درباره مراقبت از نخستین دندان دائمی کودکان را افزایش دهد. وی افزود: برنامه مذکور به‌دلیل اثربخشی و استقبال، قرار است به‌عنوان الگوی ملی در سایر استان‌ها اجرا شود.

🔹برنامه‌های فرهنگی و ورزشی ویژه دندانپزشکان

رئیس جامعه دندانپزشکی استان از برگزاری جشنواره‌های ورزشی ویژه دندانپزشکان در استان خبر داد و گفت: برنامه‌هایی مانند فوتسال، تنیس روی میز، دارت و سایر فعالیت‌های ورزشی، با هدف افزایش شور و نشاط میان اعضای انجمن، برگزار خواهد شد.

🔹کمبود تجهیزات دندانپزشکی در مناطق محروم استان

وی همچنین از کمبود مواد و تجهیزات دندانپزشکی در شهرستان‌ها و روستاهای استان گلایه کرد و گفت: مراکز بهداشتی در این مناطق با مشکل جدی در ارائه خدمات دندانپزشکی مواجه هستند و بسیاری از همکاران ما، به دلیل نبود امکانات، از ارائه خدمات بازمانده‌اند.

🔹موسوی در پایان، جامعه دندانپزشکی ایران را بزرگ‌ترین نهاد صنفی و علمی این حوزه در کشور معرفی کرد و گفت: این تشکل ۴۲ هزار عضو در کشور دارد که ۲۸۰۰ نفر از آنان در آذربایجان شرقی و حدود ۱۵۵۰ نفر در تبریز فعالیت می‌کنند.