وزارت علوم اجرای طرح کارشناسی سه‌ساله را در دستور کار بررسی قرار داده است؛ طرحی که به گفته مسئولان می‌تواند ورود دانشجویان به بازار کار را تسهیل کند و کیفیت آموزش عالی را ارتقا دهد. با این حال، این موضوع هنوز در مراحل اولیه بررسی قرار دارد و تصمیم نهایی درباره آن گرفته نشده است.

به گزارش اعتدال آذربایجان (اعتدال پرس) به نقل از پایگاه خبری آنا، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم از آغاز بررسی اولیه طرح سه‌ساله شدن مقطع کارشناسی خبر داد. به گفته او، این طرح بر اساس دستور وزیر علوم در دستور کار قرار گرفته و هم‌اکنون توسط مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی و مؤسسه تحقیقات سیاست علمی کشور در حال بررسی است.

هدف اصلی این اقدام، تسهیل ورود دانشجویان به بازار کار، کاهش فاصله بین تحصیل و اشتغال و همچنین ارتقای کیفیت آموزش عالی با تأکید بر آموزش‌های مهارتی و کاربردی عنوان شده است.

با این حال، مسئولان تأکید می‌کنند که موضوع همچنان در مرحله بررسی‌های کارشناسی قرار دارد و هنوز هیچ مصوبه قطعی برای اجرای آن صادر نشده است. کارشناسان آموزشی نیز معتقدند هرچند کوتاه‌سازی دوره تحصیل می‌تواند فرصت‌های تازه‌ای برای دانشجویان ایجاد کند، اما در صورت بی‌توجهی به بازنگری اساسی در سرفصل‌ها و شیوه‌های آموزشی، ممکن است به کاهش عمق علمی در دانشگاه‌ها منجر شود.