کدام چهره‌های سیاسی در منا بودند؟

در میان چهره های سیاسی حاضر در مناسک حج امسال شاید نام هیچ کدام به اندازه نام چند دیپلمات ایرانی بازتاب رسانه ای نداشت. در همان ساعات اولیه بعد از حادثه نام «غضنفر رکن آبادی» سفیر سابق ایران در لبنان در لیست مفقودین بازتاب های مختلفی داشت. اعتدال پرس/ اولین کسی که خبر مفقود شدن […]

image_pdfimage_print

در میان چهره های سیاسی حاضر در مناسک حج امسال شاید نام هیچ کدام به اندازه نام چند دیپلمات ایرانی بازتاب رسانه ای نداشت. در همان ساعات اولیه بعد از حادثه نام «غضنفر رکن آبادی» سفیر سابق ایران در لبنان در لیست مفقودین بازتاب های مختلفی داشت.

اعتدال پرس/ اولین کسی که خبر مفقود شدن و بعد پیدا شدنش در منا به گوش رسید، آیت الله مومن فقیه عضو شورای نگهبان بود که البته چندی بعد تکذیب شد و شورای نگهبان با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که امسال آیت الله مومن اساسا به حج مشرف نشده است.
از دیگر چهره هایی که اخبار ضد و نقیضي درباره مفقود شدن او به ویژه در شبکه های اجتماعی دست به دست می شد، رضا فرجی دانا بود. اما ساعاتی بعد خبر سلامت او که در جمع حج گذاران امسال است اعلام شد.

همچنین نام مرجان نازقلیجی فرماندار بندر ترکمن و یکی از چهار فرماندار زن در دولت نیز در ساعات اولیه حادثه در لیست مفقودین بود. اما یک روز بعد از انتشار نام او در میان مفقودین، علی اصغر طهماسبی معاون سیاسی، امنیتی استاندار گلستان گفت که نازقلیجی در این حادثه مصدوم شده و در بیمارستانی در شهر مکه بستری است. به گفته طهماسبی، این فرماندار خانم، از ناحیه پا و ستون فقرات دچار مصدومیت شده و البته وضعیت او رو به بهبودی است.

اما «آیت الله دری نجف آبادی» و «حجت الاسلام سروش محلاتی» دو چهره دیگر از حج گذاران امسال بودند که البته از گزند حادثه دور ماندند. آنطور که فرید مدرسی از روزنامه نگاران حاضر در حادثه منا در بخشی از روایت خود از روز حادثه گفته است “حجت الاسلام محمد سروش محلاتی تمام مسیر را پیاده در هوای بسیار داغ منا طی کرده و زمانی که به مقر رسیده بود، بی هوش شد”. همچنین به گفته این روزنامه نگار، رحمانی خلیلی نماینده اسبق بهشهر و نکا هم از زائران امسال بود که در ازدحام جمعیت بیهوش شده و وقتی بعد از ساعت ها بر اثر پاشیدن آب روی زائران به هوش آمده بود، حدود چهار ساعت و نیم پیاده روی کرده تا به خیمه گاه و گروه خود برسد. آن هم در شرایطی که امکان نوشیدن حتی یک قطره آب در طول مسیر برایش فراهم نبوده است.

با این حال در میان چهره های سیاسی حاضر در مناسک حج امسال شاید نام هیچ کدام به اندازه نام چند دیپلمات ایرانی بازتاب رسانه ای نداشت. در همان ساعات اولیه بعد از حادثه نام «غضنفر رکن آبادی» سفیر سابق ایران در لبنان در لیست مفقودین بازتاب های مختلفی داشت. اخبار ضد و نقیض درباره شهادت و یا ادامه وضعیت نامعلوم مفقودی در مورد رکن آبادی که پیام رهبری را در مراسم برائت از مشرکین در میان حاجیان قرائت کرده بود ادامه داشت. تا اینکه در روزهای بعدی گمانه زنی های تازه ای وارد فضای رسانه ای مطرح شد. برخی از ربودن او و چند دیپلمات دیگر توسط سرویس های جاسوسی موصاد خبر می دادند و شبکه العربیه نیز در ادعایی عجیب گفت که اساسا نام رکن آبادی در میان حاجیانی که عربستان به آنها ویزا داده نیست و او احتمالا با هویتی جعلی به عربستان رفته است!

ادعایی که البته از مراجع مختلف تکذیب شد. از جمله مرضيه افخم سخنگوی وزارت خارجه رسما در اینباره گفت: رکن آبادی با گذرنامه عادی خود عازم سفر حج شده و اطلاعات دقیق پاسپورت مربوط به همه حجاج و از جمله ایشان در اختیار مراجع رسمی دولت سعودی است. افخم این را هم گفت که سوابق مربوط به رکن آبادی که در فهرست اسامی مفقودین واقعه منا است، در اختیار مقامات سعودی قرار گرفته و خبر سازی های موجود در خصوص این موضوع نادرست و ناشی از اغراض و اهداف دیگر است.

“حمید محمدی” معاون امور حج سازمان حج و زیارت نیز در واکنش به خبر شبکه سعودی “العربیه” مبنی بر عدم تشرف غنضفر رکن‌آبادی در حج گفت: این خبر را تکذیب می‌کنیم زیرا تمام اسناد و مدارک حضور غضنفررکن‌‌آبادی در کشور عربستان و تشرف وی به حج موجود است.

در همین راستا بود که در پاسخ به خط خبری غیرواقعی رسانه‌های عربی فیلم حضور «رکن‌آبادی» در مراسم برائت از مشرکان سال جاری منتشر شد.

به غیر از رکن آبادی، «علي اصغر فولادگر» رئيس دفتر مطالعات راهبردي سپاه هم از ديگر شخصيت هاي سياسي است که نام او همچنان جزو مفقودان حادثه منا است. به علاوه گفته می شود حسن دانش، فؤاد مشغلي، عمار مير انصاري، سيد حسن حسني از نيروهاي سپاه و دفتر بعثه مقام معظم رهبری از جمله مفقودان هستند که هنوز وضعیت آنها مشخص نیست.
منبع: مشرق نیوز

انتهای خبر