علی رغم تصور بسیاری مبنی بر اینکه دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب و نیز جریان اعتدال گرا، نقش اصلی را در رقابتهای انتخاباتی ایفا خواهند کرد، ولی باید گفت: رقابتهای انتخاباتی این دوره از مجلس، رقابت چهره ها یا ژنرال ها خواهد بود نه لیست ها.
انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ایران اواخر سال ۹۴ برگزار می شود و در این میان تکاپوی انتخاباتی اشخاص و گروههای سیاسی مختلف که از مدتها پیش شروع شده است سرعت بیشتری گرفته است.
گزارش تحلیلی اختصاصی اعتدال پرس (اعتدال آذربایجان) / بابک محمدزاده علمداری
در آذربایجان شرقی نیز با نزدیک شدن به زمان ثبت نام انتخابات، فعالیت کاندیداهای مطرح و جریان های سیاسی وارد فاز حساس و جدی شده است بطوریکه بعد از یکسال فعالیتهای مقدماتی تشکیلاتی و بسترسازی های گوناگون بخصوص در فضای رسانه ای، شواهد و قرائن حاکی از این است که طیف بندی های انتخاباتی و لیست احزاب و طیف های اجتماعی سیاسی مراحل نهایی خود را طی می کنند.
هر چند در نگاه اول، به نظر می رسد رقابت اصلی بین دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب خواهد بود ولی با توجه به برخی فعل و انفعالات سیاسی غیر آشکار از جمله مواضع اخیر طیف اعتدال گرایان حامی دولت و نیز برخی مختصات سیاسی خاص موجود در استان، سناریوهای دیگری نیز وجود دارد که نشان از چند قطبی بودن انتخابات در استان بخصوص در حوزه تبریز، آذرشهر و اسکو دارد.
در قسمت اول این گزارش ، نگاهی به طیف های مختلف فعال در انتخابات مجلس دهم و چگونگی حضور آنها در این عرصه در سطح کلان و مرکزی انداخته و همچنین نوع کنش های استانی این طیف ها را در صحنه انتخابات در آذربایجان شرقی ارزیابی می کنیم.
در قسمت بعدی گزارش نیز اسامی کاندیداهای مطرح و لیست احتمالی گروههای سیاسی در استان بیان خواهد شد.
گفتنی است، نامنویسی برای نامزدی انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی از ۲۸ آذر۱۳۹۴ آغاز می شود و کاندیداها می توانند از این تاریخ به مدت یک هفته جهت حضور در انتخابات ثبت نام کنند.
جریان اصلاحات طی یکی دو سال گذشته با تحرکات تشکیلاتی قوی و به مدد فضای مهیا شده از سوی دولت روحانی، توانستند با توسعه و تقویت تشکلهای حزبی خود در استان و فعالیتهای سیاسی متعدد، عملکرد بسیار خوبی از خود نشان دهند. بطوریکه هم اکنون بیش از ۱۶ گروه تشکیلاتی اصلاح طلب در استان ضمن شروع فعالیت رسمی خود، جلسات و برنامه های مختلفی در دانشگاهها و دیگر محافل برپا کرده و در شکل دهی افکار عمومی قدرتمند ظاهر شده اند(۱)
هرچند در ابتدا اصلاح طلبان در چهار طیف مختلف: شورای راهبردی، شورای هماهنگی گروههای اصلاح طلب و کمیته انتخاباتی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و همچنین طیف محمدرضا عارف، فعالیت های جداگانه و تا حدودی هم تقابلی شروع کردند ولی با تلاش های زیاد سران اصلاح طلب نهایتا توانستند در قالب شورای عالی سیاستگذاری به وحدت و اشتراک نظر دست پیدا کنند.
بر اساس توافق بدست آمده در هفته گذشته، عارف به ریاست شورای عالی سیاستگذاری انتخاب شد و موسوی لاری و موسوی تبریزی نیز به عنوان نواب رئیس انتخاب شدند.
با توجه به این شرایط و اگر اتفاق خاص دیگری نیافتد، اصلاح طلبان در سراسر کشور از جمله درحوزه های مختلف آذربایجان شرقی در با همین عنوان و سازوکار، یک لیست انتخاباتی واحد ارائه خواهند داد.
در همین راستا، اخبار منتشر شده حاکی از آن است که شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان در استان مقدمات شکل گیری خود را طی کرده و با انتخاب چند عضو حقوقی باقی مانده از جمع شورای هماهنگی گروههای اصلاح طلب، فعالیت رسمی خود رابزودی آغاز می کند.(۲)
البته با توجه به تعدد کاندیداهای شاخص این طیف در استان و رقابت درون گروهی جدی این کاندیداها بخصوص در تبریز، ممکن است علی رغم هماهنگی در مرکز، برخی تک روی ها و لیست های فرعی موازی در این مجموعه شکل گیرد.
جریان اصولگرا که به علت اختلافات داخلی نتوانستند حضور موفقی در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ داشته باشند، به نظر می رسد هنوز نتوانسته اند بازآرایی تشکیلاتی و سیاسی مناسبی داشته باشند.
سه طیف جبهه پایداری، طیف لاریجانی و راست سنتی اضلاع مثلث مختلف الشکل جریان اصولگرا هستند که فراز و نشیبهای فراوانی طی دو سال اخیر داشته اند که هرچند پالس های وحدت آفرینی از خود ساطع نمی کنند ولی با توجه به تشکیل جمع سه نفره فقهای اصولگرا (آیت الله یزدی، موحدی کرمانی و مصباح یزدی)، خبرهایی مبنی بر وحدت و ائتلاف این سه طیف اصولگرا منتشر شده است که چندان هم بعید نیست. چراکه تکلیف گرایی در این طیف حرف آخر را در مواقع مختلف و بخصوص بحرانی می زند.
البته طیف احمدی نژاد که شامل یاران دولت دهم و حامیان وی هستند، با توجه به صراحت احمدی نژاد مبنی بر عدم ورود مستقل به انتخابات، به طور غیر رسمی بخصوص در سطوح استانی در مجموعه اصولگرایان تلفیق شده اند و مرکزیت اصولگرایان نیز علی رغم کدورتهای فی مابین تمایلی به تحریک این جمع که عموما از چهره های اجرایی مطرح هستند، برای حضور مستقل در انتخابات و تقسیم سبد آراء خود ندارند.
فعل و انفعالات حاکم بر جریان اصولگرا در مرکز و کشدار شدن روند تشکیل لیست ائتلافی سراسری در حالی است که به نظر می رسد این جریان در آذربایجان شرقی همچون بسیاری از استانها مشکل چندانی برای رسیدن به وحدت حداکثری و توافق اضلاع چهارگانه برای ارائه یک لیست مشترک ندارند چراکه اولا شدت تفرق حاکم بر شخصیتهای اصولگرای مرکز، در استان موضوعیت چندانی ندارد و ثانیا تنوع چره های اصولگرای شاخصی که در این دوره از انتخابات بویژه در حوزه تبریز به صحنه آمده اند آنچنان بالا نیست که نتوان به یک اجماع و لیست واحد رسید.
گفتنی است، هرچند اصولگرایان استان متاثر از سردرگمی حاکم در مرکز، در بلاتکلیفی نسبی و فعالیت چراغ خاموش به سر می برند و بخصوص در حوزه تشکیلاتی و میدانی و نیز فضای رسانه ای بسیار کم فروغ ظاهر شده اند، لکن خبرهای رسیده حاکی است، جمعی با نام موقت شورای راهبردی متشکل از اکثریت چهره های شاخص حقیقی و حقوقی اصولگرای آذربایجان شرقی که ریاست آنرا معاون سابق استاندار در دولت دهم و از چهر های موجه این طیف در استان بر عهده دارد، درحال انسجام بخشی و تلاش برای رسیدن به یک لیست مشترک در تبریز و دیگر حوزه انتخابیه استان هستند.
این در حالی است که شنیده می شود، جبهه موسوم به پیروان خط امام و رهبری در استان با هدایت یکی از چهره های سنتی با سابقه اصولگرا و چند نفر از دوستان تشکیلاتی وی و البته در غیاب چهر های تشکیلاتی اصلی عضو این جبهه، فعالیتهایی برای معرفی کاندیداهای مطلوب خود انجام می دهند که به نظر نمی رسد وزن مستقل و قابل اعتنایی برای ارائه لیست داشته باشند و نهایتا در همان شورای راهبردی ادغام خواهند شد.
البته چندی پیش خبرهایی نیز مبنی بر شکل گیری جبهه متحد اصولگرایان از سوی تاج الدینی نماینده سابق تبریز و معاون احمدی نژاد در دولت دهم در همین راستا مطرح شد که گمانه زنی هایی مبنی بر فعالیت مستقل وی در مجموعه اصولگرایان را ایجاد کرد ولی تاج الدینی در گفتگو با اعتدال پرس این شائبه را رد کرده و اعلام نمود از سوی اصولگرایان چه در مرکز و چه در استان برای حضور در رقابتهای انتخاباتی مجلس دهم تنها یک حرکت هماهنگ و مشترک با حضور همه طیف های موجود، وجود دارد که البته اسم این مجموعه هنوز تعیین نشده و ممکن است جبهه متحد اصولگرایان یا هر اسم دیگری برای آن انتخاب شود.
به هر حال به نظر می رسد اصولگرایان استان در قالب شورای راهبردی یا جبهه متحد و یا هر اسم دیگر که اعلام شود، به سمت یک توافق جامع و لیست مشترک حرکت خواهد کرد که البته قرائن و شنیده ها نیز همین گمانه را تایید می کند.
۳- طیف حامیان دولت یا اعتدال گرایان
وضعیت این طیف از حساسیت بسیار زیادی برخوردار است طوریکه به اذعان اکثر کارشناسان، معادله اصلی در انتخابات مجلس دهم را نوع حضور این طیف در انتخابات تعیین خواهد کرد.
دلایلی متعددی وجود دارد که باعث میشود تا اصلاحطلبان و اعتدالگرایان علیرغم نزدیکیهای ظاهری نتوانند با یکدیگر به ائتلاف بنیادین و جریان ساز در آینده سیاسی ایران برسند.
هرچند بسیاری سعی می کردند اعتدال گرایان طیف دولت و اصلاح طلبان را یک کاسه معرفی کنند ولی واقعیت این بوده و هست که این دو جریان علی رغم وحدت تاکتیکی در انتخابات ۹۲ و ائتلاف برای تشکیل دولت یازدهم، در مبانی ایدئولوژیک و روش مملکت داری تفاوت های جدی و غیر قابل انکار دارند. طوریکه تنی چند از چهره های موثر این دو جریان نیز در برخی مواقع به صراحت اختلاف فی مابین را بیان نموده اند.
به کار بردن واژه «هلو – انجیری» یا ” رحم اجاره ای” برای دولت یازدهم، در کنار اظهارتی مبنی بر اینکه روحانی اصلاح طلب نیست و دولت روحانی دولت فراجناحی می باشد و ادامه دعوای دو سال پیش مبنی بر اینکه پیروزی روحانی در انتخابات مدیون چه کسی بوده است از جمله نشانه های وجود برخی اختلافات فی مابین است که در این دو سال رخ نمایان کرده است.
در ادامه این شفافیت، حزب اعتدال و توسعه (حزب متعلق به روحانی) نیز تصمیمش را در این خصوص علنی کرد طوریکه که غلامعلی دهقان، سخنگوی این حزب هفته پیش خبر داد، آنها در آخرین جلسه شورای مرکزی خود که اواخر هفته گذشته برگزار شده است مصوبهای داشتهاند تا بر مبنای آن از شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان خارج شوند.
بر اساس گفتههای دهقان از جلسه هفته گذشته، تحلیل اعضای شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه این است که آنها مبانی و شاخصههایی دارند که نزدیکی به یک جناح سیاسی با آن مبانی در تضاد است. با این وجود دهقان ادعا میکند حضورش در جلسه اول صرفا به دلیل احترام به حسن ظن اصلاحطلبان بوده و از ابتدا تنها میهمان جلسه بودهاند.
البته احمد شیرزاد، فعال سیاسی اصلاحطلب و از نمایندگان مشهور مجلس ششم، طی یادداشتی در روزنامه آرمان امروز نوشت: خطری که ممکن است در این میان اتفاق بیافتد رقابت اصلاحطلبان و اعتدالگرایان است؛ اگر این دو طیف بخواهند با یکدیگر رقابت کنند به نفع اصولگرایان خواهد بود!
گفتنی است، هرچند تلاشهای زیادی همچنان برای ائتلاف این دو طیف در جریان می باشد، ولی در صورت عدم توافق این دو طیف برای ائتلاف و ارائه لیست واحد، باید منتظر حضور جریان انتخاباتی اعتدال گرایان به صورت مستقل و به عنوان قطب سیاسی جدید در عرصه انتخابات مجلس دهم شد و به تبع آن در آذربایجان شرقی نیز همانطورکه پیش از این شاهد اصطکاک محسوس استاندار با اصلاح طلبان بودیم، شاهد تشدید این فاصله و ارائه لیست جدیدی با عنوان حامیان دولت باشیم.
با این حساب، تکلیف موضع انتخاباتی نیروهای وابسته به جریان اصلاح طلب که در بدنه مدیریتی استان جذب شده اند با ابهام و حساسیت خاص همراه خواهد شد.
۴ – کاندیداهای مستقل
در هر دوره از انتخابات، کاندیداهایی هم هستند که در هیچ یک دو لیست اصلی اصولگرایان یا اصلاح طلبان قرار نمی گیرند و با تشکیل ائتلاف چندنفره، با عنوان ائتلاف کاندیداهای مستقل فعالیت می کنند که البته اغلب مبادرت به انتخاب یک عنوان خاص برای لیست خود نیز می نمایند.
قرائن و نشانه ها از برخی فعل و انفعالات کاندیداهای حاضر در عرصه انتخابات در استان حاکی است، در این دوره از رقابتهای انتخاباتی چند تن از چره های مطرح که عزم جدی برای حضور در مجلس دهم گرفته اند، درصدد ارائه یک لیست مستقل از این دو جریان سیاسی اصلی برآمده اند که البته شنیده ها حاکی است، در صورت عدم حضور مستقل طیف دولت یا همان اعتدال گرایان در انتخابات، این گروه از نام اعتدال برای لیست خود استفاده خواهند کرد.
گفته می شود برخی نمایندگان فعلی و سابق تبریز، از جمله نفرات مطرح در این لیست می باشند.
نکته مهم و اصلی در انتخابات مجلس دهم :
علی رغم تصور بسیاری مبنی بر اینکه دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب و نیز جریان اعتدال، نقش اصلی را در رقابتهای انتخاباتی ایفا خواهند کرد، ولی باید گفت: رقابتهای انتخاباتی این دوره از مجلس، رقابت چهر ه ها خواهد بود نه لیست ها.
چراکه اولا تجربه های ادوار گذشته نشان داده است که در شهرهای کوچک و حتی تا حدودی تبریز(بیش از ۵۰ درصد ترکیب آراء مردم) ، رقابتهای انتخاباتی بیشتر شخص محور هستند تا لیست محور.
ضمن اینکه در این دوره از انتخابات بخصوص در حوزه تبریز و حومه با توجه به حضور شخصیتهای معروف و قدرتمند بسیار، وجه کاریزماتیک این افراد بر وجهه سیاسی و قدرت تشکیلاتی لیست ها یا جناح های سیاسی چربش دارد.
لذا با تمام اوصاف ذکر شده درباره طیف بندی انتخاباتی جریانهای سیاسی مطرح کشور و همچنین استان، باید گفت: با توجه به اینکه قدرت جذب آراء شخصیتهای حاضر در عرصه انتخابات بویژه در شهرستان ها بیشتر از جذبه تشکیلاتی و فکری گروههای سیاسی ارزیابی می شود و در حوزه تبریز، آذرشهر و اسکو، نیز شاهد حضور ژنرال های هر دو طیف هستیم لذا نتیجه اصلی انتخابات را شخصیت ها، نه لیست ها و عناوین سیاسی رقم خواهد زد.
پاورقی :
(۱)”حزب مردمی اصلاحات ایران اسلامی” ، حزب اراده ملت ایران موسوم به “حاما” ، “کارگزاران سازندگی” ، “ندای ایرانیان” ، “مجمع فرهنگیان ایران اسلامی”، جنبش زنان مسلمان مبارز، مجمع زنان اصلاح طلب، حزب”سازمان عدالت و آزادی”، انجمن اسلامی معلمان، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز و صنعتی سهند، و …
(۲) بر اساس فرمول مشخص شده برای تعیین ترکیب شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان در استانها، تاکنون ۷ نفر به نمایندگی از شورای راهبردی(بهرام سرمست ، حسن پورعظیم نیک ، خداوردی تاری ، نصرت اله شاهدی ، خاطره کلیبری، محسن رحیمیان و احمد علیزاده ) و۳ نفر به نمایندگی از نمایندگان اصلاح طلب ادوار مجلس در استان(شکور اکبرنژاد ، غلامحسین مسعودی ریحان و سیروس سازدار )، به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان آذربایجان شرقی انتخاب شده اند.
مطالب مرتبط در این خصوص:
* حامیان دولت صف خود را از اصلاحطلبان جدا کردند/ اعلام حزب اعتدال و توسعه برای فعالیت مستقل از اصلاح طلبان در انتخابات
* اعضای منتخب شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان استان مشخص شد
بابک محمدزاده علمداری – تحلیلگر ارشد حوزه سیاسی
مدیرمسئول اعتدال پرس (اعتدال آذربایجان)
حسن
تاریخ : ۱۵ - آذر - ۱۳۹۴
اصولگرایان از شکست خودشان در انتخابات ریاست جمهوری درس گرفته اند و با قدرت تحت زعامت فقهای سه گانه به وحدت رسیده اند و در استان نیز لیست واخد ارائه خواهند کرد چون بیشتر این موارد رسانه ای نشده جناب محمد زاده هم اطلاعات کافی ندارند که عنقریباً ائتلاف بزرگ اصولگرایان در استان فعالیتهای خود را شروع و لیست مورد نظر خود را ارائه خواهد کرد هر چند که بیشتر طرفداران دکتر احمدی نژاد هم مثل حاج آقا تاج الدینی درائتلاف اصولگرایان هستند و از حمایت گسترده مردم به دلیل ناتوانی دولت در عمل به وعده های خود بر خوردار هستند و اصلاح طلبان نیز تحت هر عناوینی که باشند تعداد زیادی از آنها یا سابقه مشارکت در فتنه را دارند و یا در دوره های قبلی رد صلاحیت شده اند لذا چهره های مستقل هم توان رقابت را ندارند
==================================
اعتدال پرس: لطفا متن مقاله را دوباره بخونید، بخصوص بخش مربوط به اصولگرایان!
با سپاس از اظهار نظرتان.
امید عباس پور
تاریخ : ۲ - آذر - ۱۳۹۴
سلام جناب محمد زاده
تحلیل جالبه بود ولی برام سواله که با چه معیاری برخی کاندیداهای احتمالی رو قوی و قدرت مند و با کاریزما می دونید…آیا معیار شما پولدار بودنشون هست و یا سابقه روشن و کارنامه خوبشون تو انتخاباتهای قبلی هست..چی دارن که قوی شناخته می شوند..ا سپاس
=================================
اعتدال پرس: با سلام
معمولا برخی چهره های سیاسی با توجه به شهرت و معروفیت بالا و قدرت شخصیتی تاثیرگذاری که دارند، و بر اساس اجماع بالای هوارداران یک طیف خاص سیاسی مورد وثوق و اعتماد آن جمع قرار گرفته و طبعا در عمل نیز قدرت اجماع و تاثیرگذاری خود را نشان می دهند.
البته اختصاص لقب کاریزماتیک و لقب ژنرال برای برخی سیاسیون، امر نسبی و توافقی بوده و می تواند منشاء چالش باشد و حتی می تواند مورد قبول طیف مقابل قرار نگیرد . متاسفانه در جامعه امروز، پولدار بودن یکی از عوامل معروفیت و کاریزما شدن افراد شده است که البته فقط همین عامل نیست و عوامل دیگری همچون قدرت بیان، تحلیل، جذبه شخصی و حتی نسبت خانوداگی نیز جزو عوامل کاریزما شدن یک فرد می تواند باشد.
بنده ای از بندگان خدا
تاریخ : ۲ - آذر - ۱۳۹۴
آقای محمدزاده باسلام
تحلل بسیار جالب و جامع و درستی بود و بخصوص در عین رعایت نکات فنی و قدرت کلام، رعایت اعتدال و انصاف را هم کرده بودید.
آشنایی با شما و اعتدال پرس باعث افتخار بنده است.
ظهراب
تاریخ : ۲۸ - آبان - ۱۳۹۴
بعضی پارامترها در انتخابات اسفندماه برروی آرا تاثیر خواهد گذاشت : رای به کاندیداهای قومیتی (قره سیددرمنطقه آذرشهر رای بهتری خواهدداشت تامثلا کاندیداهائی که اهل منطقه قره داغ هستند ) مسئله تراکتور (نمایندگانی که در مورد دزدیده شدن جام قهرمانی تراکتور ضعیف عمل کردند رای عمده خودرا از دست خواهندداد )مسئله صنف (نارضایتی اصناف وبازاریان وصاحبان کارخانجات از عملکرداداره امور مالیاتی به مرحله عمومی رسیده ونمایندگانی که به مسائل مالیاتی بی توجه بوده یا در این ۱۴ سال اخیر از مدیر کل امور مالیات حمایت کرده اند نخواهند توانست رای این قشررا جلب کنند ) رای به جناح سیاسی (طرفداران احمدی نژاد کار سخت تری برای کسب رای دارند ) رای جوانان (درصدبالای بیکاری در بین جوانان شانس چهره های جدید ومستقل را افزایش می دهد )
حقعلی راستگو
تاریخ : ۲۷ - آبان - ۱۳۹۴
سلام جناب علمداری
در حوزه انتخابیه کلیبر و هوراند با توجه به فضای متشنج و پر تنش یال های اخیر موج حمایت حمایت از مهندس شهرام شفیعی رئیس فعلی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی شمالغرب کشور و استان روز به روز در حال افزایش هست.
با توجه به اینکه در ۲۰ سال اخیر هیچ کاندیدی از کلیبر وارد مجلس نشده و این موضوع با توجه به کارهای اشتباه و خاشیه دار نماینده های ۲۰ سال اخیر باعث دلخوری مردم کلیبر و حتی شهرستان های کلیبرو خداآفرین و هوراند نیز شده است.
افشین
تاریخ : ۲۷ - آبان - ۱۳۹۴
سلام محمد زاده عزیز از تحلیل خوبتان متشکرم . به نظرم با این وضعیت نابسامانی و آشفتگی درون احزابها در ایران عزیز در چندین دوره های قبلی و تکروی اکثر کاندیداهای احتمالی بعد از تصمیمات حزبی و عدم توجه و پذیرش لیستهای حزبی از سوی مردم به خصوص در مناطق روستایی و بافتهای پر جمعیت شهری که ۸۰% را شامل میشود منتظر یک انتخابات کاملا پر شور حیثیتی و قومی گرایی به خصوص در مناطق شهرستانها برای مجلس دهم خواهیم داشت . البته کانون وتشکلهای مردمی محدود شده بر اصول اساسنامه تنظیمی تایید شده از سوی مقامات فرماندار ی و…. در حوزه شهرستانها بیشتر از احزابها در انتخابات نقش مهمی را ایفا می کنند تا احزابهای نام نشان دار .
گرگری
تاریخ : ۲۶ - آبان - ۱۳۹۴
سین لام اقای محمد زاده همشهری عزیز ممنون از زحماتتان امید که در اطلاع رسانی در انتخابات نیز کوشا و موفق باش
همشهری مرندی
تاریخ : ۲۶ - آبان - ۱۳۹۴
سلام ۲ سوال داشتم ممنون میشم پاسخ بدین ۱ قسمت دوم گزارش کی آماده میشود ۲ فقط کاندیداهای تبریز را در آن گزارش طیف های سیاسی نوشتید یا کاندیداهای کل استان ؟؟
===================================
اعتدال پرس:
سلام، ظرف چند روز آینده قسمت دوم گزارش را نهایی و منتشر خواهیم کرد و در صورت اخذ اطلاعات کامل از دیگر شهرستانها و نیز استانهای اردبیل و آذربایجان غربی، کاندیداهای مطرح این حوزه ها هم قید خواهد شد.
همچنین در همین خصوص بزودی با راه اندازی ستون اختصاصی در سایت، اخبار و تحولات انتخاباتی را بطور کامل و ویژه پوشش خواهیم داد.
با تشکر
سيدحسن
تاریخ : ۲۶ - آبان - ۱۳۹۴
چنان تیتری زده بودی که آدم فک میکنه اسامی کاندیداهای احتمالی رو میخوای بگی
==============================
اعتدال پرس:
در قسمت دوم گزارش همانطورکه گفته شد، اسامی کاندیداها به تفکیک طیف های سیاسی ذکر شده را منتشر خواهیم کرد.