خطیب جمعه تبریز با رمزگشایی از عجز ۷۰ روزه ابرقدرت‌ها در برابر اراده ایرانی، حضور پرشور مردم در خیابان‌ها را تداوم خط سرخ شهادت و «تیر خلاص» به محاسبات ترامپ و اسرائیل دانست؛ نبردی که در آن از معیشت مردم تا امنیت مرزها، همگی زیر سایه استقامت تا پای جان تعریف شده است.

به گزارش اعتدال آذربایجان (اعتدال پرس)، حجت‌الاسلام احمد مطهری‌اصل، امام جمعه تبریز، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته (۲۵ اردیبهشت) با تأکید بر اینکه دولت باید تمام فکر و ذکر خود را صرف بهبود معیشت مردم و کنترل تورم کند، تصریح کرد: تا زمانی که رهبر معظم انقلاب فرمان دهند، هر شب در میدان‌ها خواهیم بود.

وی با بیان اینکه ما در این جنگ واقعاً پیروزیم و پیروزی تنها به صدور دستور محدود نیست، به تشریح جلوه‌های گوناگون این پیروزی پرداخت. امام جمعه تبریز گفت: زمانی اسرائیل ادعا می‌کرد هیچ‌کس جرأت حمله به آن را ندارد، اما ما به آن سیلی زدیم و چنان ضربه‌ای به اسرائیل وارد کردیم که دیگر توان ایستادگی ندارد. آمریکا نیز که همواره می‌گفت اگر اراده کنم کشوری را در چند روز با خاک یکسان می‌کنم، اکنون ۷۰ روز است که در برابر ما عاجز مانده و کاری از پیش نبرده است.

خطیب جمعه تبریز درباره تنگه هرمز خاطرنشان کرد: زمانی هیچ‌کس حق نزدیک شدن به این تنگه را نداشت، اما امروز این منطقه در اختیار ماست و تنها کسانی که ما صلاح بدانیم اجازه عبور خواهند داشت. ترامپ تصور می‌کرد با سفر به چین می‌تواند معادلات را تغییر دهد، اما اکنون از چین درخواست همکاری کرده تا با ما هماهنگ شود و تنگه باز شود.

مطهری‌اصل با یادآوری تعبیر شهید سلیمانی که «ایران حرم است و برای حفظ حرم باید جان داد»، کسانی را که شب‌ها در راهپیمایی‌ها شرکت می‌کنند، مدافعان حرم دانست و تأکید کرد که میدان‌ها و خیابان‌ها روزبه‌روز پرشکوه‌تر می‌شوند. وی همچنین بر ضرورت صرفه‌جویی در مصرف انرژی به‌ویژه بنزین تأکید کرد و با بیان اینکه دشمنان ممکن است زیرساخت‌ها را هدف قرار دهند، اعلام آمادگی کرد که ملت ایران آماده است حتی اگر سال‌ها طول بکشد، با قدرت در این جنگ ایستادگی کند.

امام جمعه تبریز در بخش دیگری از خطبه‌ها با اشاره به مناسبت‌های پیش‌رو، روز یکشنبه را سالروز شهادت امام محمد تقی (ع) عنوان کرد و از علما خواست در منابر و مساجد درباره فضایل آن حضرت سخن بگویند. وی همچنین روز چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت را سالروز شهادت شهدای خدمت، از جمله رئیس‌جمهور شهید، وزیر امور خارجه شهید، آیت‌الله آل‌هاشم و استاندار جوان آذربایجان شرقی خواند و با بیان اینکه ثمرات خون پاکشان امروز آشکار است، گفت: مراسم اصلی بزرگداشت این شهدا چهارشنبه ساعت ۱۰ صبح در مصلای تبریز برگزار می‌شود و در مراغه نیز مراسم مشابهی برپا خواهد شد. مایه افتخار است که دو نفر از این شهدای گران‌قدر از استان ما هستند و لازم است خدمات آنان برای مردم بازگو شود.

مطهری‌اصل با تبریک سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) و روز ملی جمعیت، فلسفه حجاب را حفظ بنیان خانواده دانست و تصریح کرد: اگر حجاب بماند، خانواده باقی می‌ماند و اگر نباشد، خانواده از بین می‌رود. خداوند زن و مرد را برای تشکیل خانواده و فرزندآوری آفریده است. وقتی حجاب و عفاف رعایت نشود، جوانان رغبتی به ازدواج پیدا نمی‌کنند و جمعیت روزبه‌روز کمتر می‌شود. موضوع حجاب صرفاً یک امر شخصی نیست، بلکه بحث هویت ایرانی، ازدواج و افزایش جمعیت است.

وی با انتقاد از تلاش رسانه‌های خارجی مانند اینترنشنال برای تشویق زنان به کنار گذاشتن حجاب، هدف دشمن را تضعیف دین و تجزیه کشور دانست و در عین حال خاطرنشان کرد: امروز حتی بانوان باحجاب و کم‌حجاب نیز بیش از ۷۰ روز است که در راهپیمایی‌ها شرکت می‌کنند و نباید آنان را بد جلوه داد.

امام جمعه تبریز در پایان از ملت خواست بدون اعتنا به منافقان و ورشکستگان سیاسی و بدون دوقطبی‌سازی، پشتیبان رهبری باشند و خطاب به رزمندگان تأکید کرد: سست و خسته نشوید. اگر ترامپ خبیث به خواسته‌های زورگویانه خود ادامه دهد، قطعاً نیروهای ما دست به ماشه خواهند بود.