مدير امور باغباني سازمان جهاد کشاورزی آذربايجان‌شرقی گفت: استان آذربايجان شرقی با توليد 4 هزار و 320 تن قارچ در جمع استان‌های پيشرو کشور قرار گرفت.

به گزارش اعتدال آذربایجان (اعتدال پرس)، مسعود جعفرنژاد در گفتگو با خبرنگاران، از تداوم روند رو به رشد تولید قارچ خوراکی در شهرستان‌های مختلف استان خبر داد و اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۴ هزار و ۳۲۰ تن قارچ خوراکی در مجموع ۱۳۰ واحد تولیدی شامل ۱۲ واحد صنعتی و ۷۶ واحد خانگی و مشاغل خرد روستایی تولید شده است.

وی افزود: واحدهای صنعتی فعال در این حوزه در شهرستان‌های مختلف از جمله جلفا (پردیس ارس)، بستان‌آباد (بهین قارچ، رویش گل و شعرباف)، هشترود (علی نوایی)، تبریز (طیبه شرقی، قارچ دادلی، بیوک هادی، بهروز بهروزی، شناسی و خسروشاهی) و بناب (سپید قارچ) فعالیت دارند.

جعفرنژاد با اشاره به اینکه سطح زیرکشت سالانه قارچ در استان حدود ۲۰ هکتار است، گفت: میانگین عملکرد تولید قارچ در استان ۲۲ کیلوگرم در هر مترمربع می‌باشد که با تکیه بر دانش فنی تولیدکنندگان و استفاده از بسترهای نوین کشت، بازدهی مطلوبی به‌دست آمده است.

مدیر امور باغبانی سازمان خاطرنشان کرد: توسعه واحدهای خانگی و حمایت از مشاغل کوچک، ضمن ایجاد اشتغال پایدار در مناطق شهری و روستایی، به افزایش امنیت غذایی و ترویج مصرف محصولات سالم کمک کرده است.

وی با بیان اینکه شهرستان های بستان آباد و تبریز در تولید قارچ رتبه های اول و دوم را در استان آذربایجان شرقی به خود اختصاص داده اند، افزود: در شهرستان بستان آباد ۴ واحد تولید قارچ دکمه ای صنعتی و بیش از ۳۰ واحد تولید خانگی فعال وجود دارد و این شهرستان بدلیل آب و هوای خاص خود(تابستان های خنک و اقلیم مناسب کشت و پرورش قارچ خوراکی) و نزدیکی به مرکز استان و شهرستانهای همجوار از لحاظ بازار مصرف، مناسب تولید قارچ است.