نظرسنجی سالانه گالوپ: ایرانی‌ها و عراقی‌ها عصبانی‌ترین مردم جهان هستند

روانشناس و مدرس دانشگاه گفت: فشارهای ناشی از مشکلات مالی و وضعیت بد اقتصاد در جامعه علت اصلی عصبانیت مردم ایران است و نیاز است که مسوولان به فکر چاره برای کاهش فشارهای اقتصادی باشند. بر اساس نظرسنجی موسسه گالوپ، مردم ایران در کنار عراقی‌ها «عصبانی‌ترین» مردم جهان به شمار می‌آیند. در نظرسنجی این موسسه […]

image_pdfimage_print

روانشناس و مدرس دانشگاه گفت: فشارهای ناشی از مشکلات مالی و وضعیت بد اقتصاد در جامعه علت اصلی عصبانیت مردم ایران است و نیاز است که مسوولان به فکر چاره برای کاهش فشارهای اقتصادی باشند.

بر اساس نظرسنجی موسسه گالوپ، مردم ایران در کنار عراقی‌ها «عصبانی‌ترین» مردم جهان به شمار می‌آیند.

در نظرسنجی این موسسه آمریکایی که نتایج آن جمعه ششم شهریور در نشریه ایندیپندنت منتشر شده، این هم آمده که مردم عراق، ایران و کامبوج، دارای بالا‌ترین میزان «تجربه‌های منفی روزانه» در جهان نیز هستند.

ایرانی‌ها و عراقی‌ها «عصبانی‌ترین» مردم جهان به شمار می‌آیند. ۴۹ درصد پاسخ‌دهندگان این دو کشور گفته‌اند که به تازگی عصبانی شده بودند.

موسسه نظرسنجی گالوپ ۱۰ سال است که نظرسنجی خوشحال‌ترین و ناراحت‌ترین مردم جهان را برگزار می‌کند.

در نظرسنجی سال ۲۰۱۴ این موسسه، ۱۵۳ هزار نفر از ۱۴۳ کشور جهان به پرسش‌های مطرح شده پاسخ دادند.  امسال نخستین بار است که هر ۱۰ کشور ابتدای فهرست از آمریکای جنوبی و لاتین می‌آیند.

بر این اساس، پاراگوئه خوشحال‌ترین مردم جهان را دارد. پس از آن به ترتیب مردم کلمبیا، اکوادور، گواتمالا، هندوراس، پاناما، ونزوئلا، کوستاریکا، السالوادور و نیکاراگوئه قرار دارند.

مردم سودان، تونس و بنگلادش نیز به ترتیب، ناراحت‌ترین مردم جهان با کمترین میزان تجربه‌های مثبت روزانه هستند.

در نظرسنجی سال گذشته گالوپ هم مردم ایران در کنار مردم عراق از جمله «غمگین‌ترین» مردمان جهان توصیف شده بودند.

در سال ۱۳۹۲ نیز پژوهشگران دانشگاه کوئینزلند استرالیا، مردم ایران را جزو افسرده‌ترین مردم جهان شناسایی کردند.

صالح قلی پور، روانشناس و مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی آناج با بیان اینکه عصبانیت نوعی هیجان منفی است و قابل انتقال از طریق یادگیری است، اظهار کرد: مردم ایران بعد از انقلاب و جنگ درگیر تحریم ها شدند و با تمام وجود در مقابل تحریم های دشمن ایستادگی کردند با این حال در حال حاضر فشارهای اقتصادی جامعه تاثیر اکثریتی در روحیه و رفتار مردم دارد به طوری که مردم زود عصبی می شوند و طبق نظرسنجی گالوپ نیز مردم ایران عصبانی ترین مردم جهان معرفی شدند.

وی افزود: این مشکلات اقتصادی باعث بروز مشکلات فرهنگی در مردم شده است  همچنین در خانواده ها، فرزندان تحت تاثیر تهاجم فرهنگی بداخلاقی را یاد گرفته اند و زود عصبی می شوند و اکنون مردم به دلیل این مشکلات کمتر وقت میکنند که مهارت های ارتباطی، زندگی، فرزند پروری را بیاموزند، اطلاعات نادرست کسب شده از رسانه های غربی باعث بروز این رفتارهای غلط در کانون خانواده ها می شود.

این روانشناس در توصیه به مردم در کنترل از عصبانیت گفت: افراد باید توجه کنند حین خشم و عصبانیت، خویشتن داری کنند و صبر خود را بالا ببرند و مسوولان نیز باید هشیار باشند که با تدبیری مدبرانه مشکلات اقتصادی را که بر دوش مردم سنگینی می کند، رفع کنند.

وی اعلام کرد: آموزش های رفتاری، کنترل خشم باید از طریق رسانه بخصوص تلویزیون به مردم آموزش داده شود و آموزش مهارت کنترل خشم در اولویت برنامه های تلویزیونی باشد.

وی با بیان اینکه “گذشت” بزرگترین مهارت روانشناسی است که طرف می تواند در حین بروز خشم از خود بروز دهد، بیان کرد: بروز خشم و عصبانیت در سدت افراد نیست، با این حال رفتارهای بعد عصبانیت در دست افراد است و باید دقت کنند که حین بروز خشم و عصبانیت، رفتار خود را کنترل و در مقابل اشتباه دیگران گذشت کنند.

انتهای خبر